SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Narkotik'in Operasyonlarında 303 Tutuklama..

0
Güncellendi - 2020-12-31 18:36:11
Narkotik'in Operasyonlarında 303 Tutuklama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, koronavirüs salgını sürecindeki olumsuzluklara rağmen 2020 yılında yürütülen 52 ayrı operasyon sonucunda “Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak” suçlarından büyük çoğunluğu torbacı olan 303 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-Koronavirüse rağmen mücadele sürdü

Malatya’da narkotik suçlarla mücadelede başarılı bir yıl geçirildi. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2020 yılında 52 planlı operasyon gerçekleştirdi ve 2 bin 219 şüpheli hakkında işlem yürütüldü.

Koronavirüs salgının yansıtmış olduğu olumsuzluklara rağmen 1 yılda (29 Aralık 2020 Salı günü itibarıyla) 303 kişinin tutuklanmış olması, polis operasyonlarının etkisi ve başarı olarak nitelendirilirken, uyuşturucu tehlikesinin ulaştığı boyutu da gösteriyor.

-Büyük çoğunluğu torbacı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin bu operasyonları sonucunda adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 303 kişi, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” ve “ Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananların büyük çoğunluğu, sokakta uyuşturucu madde satan torbacı olarak bilinen şüphelilerden oluşuyor.

Operasyonlarda 90 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyonlarla doğu illerinden batı illerine gönderilmekte olan 226 kilo eroin, 166 kilo esrarın kullanımı engellenmiş oldu.

-Operasyonlarda neler ele geçirildi?

Operasyonlarda toplamda 1 yılda 226 kilo eroin, 166 kilo esrar, 5 bin 420 kök kenevir, 15 kilo sentetik kannabinoid (bonzai), 5 kilo 634 gram metamfetamin, 889 gram skunk, 26 bin 872 adet kullanımı kontrole tabi ilaç, 1.508 adet exctasy, 72 adet captagon ele geçirildi.

Bu arada, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara’da 36 kilo 178 gram, Kayseri’de 11 kilo 234 gram ve Aksaray’da 10 kilo 674 gram esrarın yakalattırılmasına da destek sağlandı.

-Son operasyonda 3 tutuklama

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçtiğimiz Salı günü torbacılara yönelik gerçekleştirilen son operasyonda 17,8 gram metamfetamin, 298,8 gram sentetik kannabinoid ve 188 adet yeşil reçeteye tabi hap ele geçirildiği, gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Torbacı operasyonunda yakalananlar Adliye'ye götürülürken

FOTO: Narkotik'in son operasyonunda ele geçirilen uyuşturucu ve uyarıcılar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Davut65 (3 yıl önce)
    Bu başarıda emeği geçen narkotik amirlerine, narkotik polislerine, sayin c.savcisi, personeline, mahkeme hakimlerine ve personellerine teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Emniyeti tebrik ediyorum Fakat bu adamlar tutukla tutukla bitmiyor Korkunç birşey O kadar adam almışlar Dışarıda çoğalıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (3 yıl önce)
    kimyasal uyusturicu satan kisilere idam gelmeli.katil saticilar hak ettigi sekilde idam edilmeli kadin cinayetlerinin tek sorumlusu aile yikiminin sebebi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Allah razı olsun sayin mudurum.bu sehirde tek gorevini hakkiyla ve basariyla yapan ercan mudurum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Bu haber çok önemli Bu şehri yönetenler Başta Valilik ,Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile tüm siyasiler bundan bir ders çıkartır Eğer ders alınmaz ise sonu çok acı olur. Bunun en birinci sebebi doğu ve güneydoğudan gelen göçün bunda çok büyük etkisi var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sagolun Ercan Müdürüm ve o mümtaz ekibi. Çok değil geçen yıla kadar, sokakta,kuytu-koşede gözümüzün içine baka baka bu tipler uyuşturucu madde satıyordu. Ailemizle yolda yürürken biz utanıyorduk da, arsızlarin yüzü bile kızarmıyordu. Balkonda sigara içerken çok tanık olmuşumdur. Arkadaşımdan duyuyorum, tarihi bir caminin avlusunda resmen bu pis ticaretin yapıldığını, çoğu kez ihbar etmişler nafile. Ama son bir yıldır çok şükür daha güvende hissediyoruz. Umarım yasa dışı her kim ne suç işliyor ise cezasız kalmamalı. En önemlisi bataklığın kurtulmasıdır. Birde şu konuya değineyim; ateşli her türlü silah sivil hiç kimsede bulunmamalıdır. Asker, polis yani kolluk kuvvetlerinde bulunmalıdır. Eğer bu konuda yasal düzenleme olursa Ülkemiz adına hayırlı olur kanaatindeyim. Hele hele ruhsatsız elde edilen bu silahların cezası öyle ağır olmalıdır ki; kimse cesaret bile etmemelidir. Saygı ve sevgilerimle.
    0
    0
    Yanıtla