SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden VAR’a Gidilmediğini Soruyoruz”

0
Güncellendi - 2020-03-09 15:10:03
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, İttifak Holding Konyaspor maçında aleyhlerine verilen penaltıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Sarı kırmızılı takım, resmi sosyal medya hesabından Süper Ligin 25.haftasında 7 Mart Cumartesi günü Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan ve 1-1’lik eşitlikle tamamlanan İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında aleyhlerine verilen penaltı pozisyonuyla ilgili açıklamada bulundu. 

Mücadelenin 45+3’üncü dakikasında İssam Chebake’nin rakibine yaptığı hareket sonrası karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, penaltı kararı vermiş ve Chebake’yi kırmızı karla cezalandırmıştı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, penaltı kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Süper Lig’in 25. haftasında sahamızda oynadığımız İttifak Holding Konyaspor müsabakasında maçın sonucuna direkt etki eden tartışmalı penaltı pozisyonunda neden VAR’a gidilmediğini kamuoyu önünde soruyoruz. Haftalardır maçlarımızda fahiş hatalar yapılmasına ve bunu en gür sesimizle haykırmamıza rağmen hiçbir şeyin değişmediğini, hatta yenilerinin eklendiğini görmek ‘tarafsızlık’ gibi erdemli bir kelimenin nezdimizde giderek anlamını kaybetmesine neden olmuştur. Konyaspor maçında 45 artılar oynanırken futbolcumuz Issam Chebake’nin rakip takım futbolcusu Bajic’e ceza sahası içerisinde eliyle anlık teması sonrası hakem Cüneyt Çakır’ın tereddütsüz ve VAR’a başvurmadan penaltıya hükmedip, oyuncumuzu kırmızı kartla cezalandırması ağır ve de maçın sonucuna tesir eden bir hata olarak kayıtlara geçmiştir. Bu pozisyon için VAR hakemi Özgür Yankaya tarafından ‘izlenmeli’ tavsiyesinin olup olmadığını açıkçası merak ediyoruz. Müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır’ın da VAR’a gitmeden kulaklıktan pozisyonu yorumlaması ve penaltı ile birlikte bir de oyucumuza kırmızı kart göstermesi futbol kamuoyunun büyük bir kesiminin şaşkınlığına neden olmuştur. Aynı şeyi daha birkaç hafta önce Galatasaray maçında yaşadık. Bariz penaltımız VAR’a dahi başvurulmadan verilmemişti.

Ligde artık telafisi olmayan haftalara girildiği bir süreçte maçlarımızda bu tür şeylerin yaşanması bizleri tahammül noktasında son raddeye getirmiştir. Önümüzdeki Trabzonspor müsabakasına atanan hakemin takımların ligdeki durumu, kulüpler tarafından yapılan açıklamalar gibi olmaması gereken etki unsurlarını kafasına takmadan yeşil zemine çıkarak müsabakayı hakkaniyetli bir şekilde yönetmesi en büyük temennimiz ve beklentimizdir.”

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • KAMA (4 yıl önce)
    Hakemin etkisinin olmadigi c.rize...ankaragucu..antalya maclarini niye yenildik sahamizda ....yani kume düşsek adil gevrekmi suclu hakemlermi...tabiki gevrek
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)KAMA isimli kullanıcı yorumuna
    başkanın, oyuncuların hatası olabikir bu hataların hesabı da sorulur ama hakemin maç sonucunu etkileyecek şekilde hata yapma lüksü yoktur görevini layıkıyla yapacak, jıçlarındaki donun parasını bile bu takımlar eşit şekilde veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Trabzon un önce başkan yardımcısı arkasında başkanı hakemlere hakarete varacak tenkitler yaptılar. Dün Galatasaray Teknik Direktörü Sivas maçında sonra hakemleri tenkit ettiler . Bu takımlar deplasmanda beraberliğe bile tahammül edemiyorlar. Yöneticileri, teknik direktörleri hakemleri zan altında bırakacak açıklamalar yapıyorlar. Bizim kulüp yöneticileri gecikmesine rağmen yerinde bir açıklama yapmışlardır..Bundan sonraki maçlarımızda da bu tip açıklamalar yapılmalıdır. Bu hafta Trabzon yöneticilerine ve Galatasaray teknik direktörüne verilecek cezalarda takip edilmeli. Çünkü büyük denilen takımlara cezada verilmiyor. Onlara verilmediği, bize verildiği zaman bunlara da tepki göstermeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla