SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nesli Tükenmekte Olan Sarı Benekli Semender Bulundu

0
Güncellendi - 2019-11-28 14:17:39
Nesli Tükenmekte Olan Sarı Benekli Semender Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir vatandaş, evine giderken nesli tükenmekte olan bir sarı benekli semender buldu

Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'nde yaşayan Burak Karaman, evinin önünde sarı benekli semender gördü. Gördüğü canlıyı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Karaman, internet üzerinden yaptığı araştırmada bulduğu hayvanın nesli tükenmekte olan sarı benekli semender olduğunu tespit etti.

Bu yaşa kadar bu tür bir hayvan görmediğini belirten Burak Karaman, “Kaldırımın kenarında duran sarı benekli semendere baktım sokak hayvanlar zarar verecek diye endişelendim. Hemen bir kutu içerisine alarak korudum ve besledikten sonra ait olduğu yere doğaya bırakacağım. Dilek’te birkaç yerde daha görüldü bu hayvanlar. Devletin bunu koruma altına alması ve neslinin devamı noktasında tedbir almasını istiyoruz” diye konuştu.

Genelde yağmurlu havalarda ortaya çıkan, nemli ortamı seven semenderin neslinin tükenmekte olduğu, yıllar öncesine göre az görüldüğü öğrenildi.

İha

[caption id="attachment_325824" align="alignnone" width="650"] [/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Neco (4 yıl önce)
    Köylerde dolu olmasının nedeni kerpiç yapilarda genelde yaşiyor yagmurlarda çikar
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan Çelik (4 yıl önce)
    Yeşilyurt da dere kenarlarında çok var ilk baharda ve son baharda ortaya çıkıyorlar biz küçükken büyüklerimiz yağmurun habercisi derlerdi hayvanın teni buz gibi ıslak hep ama en masumu bile kalıcı iz hastalık rahatsızlık bırakabiliyor göründüğü gibi masum değil. elime aldıktan sonra, Sir çıkmıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Bizim köyde dolu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ergen (4 yıl önce)
    Bizim koyde dolu nisan yagmurlariyla cok goruluyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Kerpic binalarda olur gerci kerpic binada kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (4 yıl önce)
    Doğaya ve hayvana olan duyarlılığından dolayı seni tebrik ederim kardeşim. Bu hayvanı ve diğer birçok canlıyı gördüğü yerde öldüren vahşi insanlar ortalıkta gezerken senin gibi insanlar umudumuzu artırıyor.
    0
    0
    Yanıtla