SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neyi Gizliyorsunuz? Ölümler Bize Geliyor!"

0
Güncellendi - 2020-08-31 19:19:50
A- A+ PAYLAŞ

"ANKARA'DA 17 VEFAT VAR, TÜRKİYE GENELİ 20 DENİYOR!." İyi Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından, “A’dan Z’ye Covid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı” Online Zoom Webinar’ı olarak düzenlendi.

Çalıştaya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katılarak birer konuşma yaptılar. Akademisyen ve Bilim Adamlarının bulunduğu kapsamlı ve geniş çapta Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Çalıştayı çok sayıda partili izleme imkânı buldu.

Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı Covid-19 verilerini değerlendiren İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, sürecin şeffaf yönetilmediğini, açıklanan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Çalıştay’a Mansur Yavaş’ın sözleri damga vurdu. “Sadece Ankara’da 563 kişi öldü. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar" dedi. Yavaş sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz Salı 17 vefat var. Ama aynı gün açıklanan rakama bakıyorum, Türkiye çapında 20-21-22 kişi var. Sadece Ankara’da 17 kişi” dedi.

Türkiye'deki sayı kadar, İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölenler olduğunu söylemesi halinde kıyamet kopacağını dile getiren Ekrem İmamoğlu ise şöyle konuştu:

"Bizde bu sayılar var. Bir dönem kamuya açıktı, e-devlet üzerinden görülebiliyordu. Bunlar kısıtlandı. Ama insanlar istatistikleri okuyabiliyorlar. Yani bir önceki sene ile bu sene arasındaki farkı okuyabiliyorlar. Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye. Peki üstü ne olacak. Türkiye rakamları neredeyse Ankara'dakiler kadar, açıklanmıyor. Aynı şey İstanbul için geçerli.

Şimdi yeniden tartışma açmış olacağız. Bizim derdimiz tartışma açmak değil ki. Bizim derdimiz şeffaflık. Ben görüyorum. Bu rakamları bunu bir kısım siyasilere verdik. Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi. Ölüm raporunu paylaşmak işin vahametini tedbir boyutunu arttırır. O bakımdan söylüyorum, ne yazık ki şu anda İstanbul eşittir Türkiye.

Neyi gizliyorsunuz. Tüm ölümleri kayıt alan kurumuz. Nakli yapan da biziz. Mezarlıklar Müdürlüğü bizde, ölümler bize geliyor. Bunun gizlisi saklısı olmaz.”

(Haberin linki: https://www.medyaradar.com/mansur-yavastan-olay-sozler-ankarada-17-olu-var-turkiye-geneli-20-deniyor-haberi-2032462)

medyaradar.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Ölüm sayıları çok fazla söylenenden
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Vakaların artmasının tek sorumlusu bizleriz. kimse kimseyi suçlamasın .Düğünleri,sünnetleri,Taziyeleri sade yalın bir şekilde yapabilirdik.....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bende camiye gidiyorum imamlar gayet dikkatli mesafe ve özelikle özelikle maske olmadan almıyorlar bir ıkincisi kimsede pek gelmiyor.adam niye bas bas bağırıyor bunlara dikat edersek yeneriz diyor ben demiyorum arkadaşlar doktorlar söylüyor önce biz kendimize çeki düzen vereceğiz ozaman pazarlar da kapansin bi tek camiyle olmuyor bizler evimize gittik mi yokmu evimizde yaşlı olanlar e dışarda alıyoruz eve geldik mi virüs denen ilet yayılıyor allah sonumuzu hayr eyleye inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Devlet hastanesinde oksijen kesilmesi ve sonuçlarıyla ilgili kim hesap verecek eyyy yetkililer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hastanede yatanları bir müddet sonra iyilestin diyerek eve gönderiyorlar buraya kadar diyecek bir şey yok ama kardeşim bir test yapınız negatif ise yani hastalığı atlatmış ise evine gönderiniz yoksa test olmadan hastalığı atlattığını nasıl biliyorsunuz .
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    Havanın temiz olduğunu nasıl eminsiniz. Analiz yapacak sisteminiz varmı acaba.Ozon sistemi takılmadan klima sistemlerini hijyenik yapamazsınızzzzzz.Bilin ve öğrenin konuşun. Ozonu öğrensen iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    ahmet kardeşim yorumlarına kendince ama kendince hakli olabilirsin ama cami açmak kelimesi hiç hoş değil insanları tahrık etme bu memlekette elbette camiler açılacak bura müslüman bi ülke kusura kalma yazarken biraz daha dikkate et
    0
    0
    Yanıtla
  • Olağanüstü bir durumdayız . Şuanda yapılması gereken çok değil 1 ay boyunca haftada 5 gün sokağa çıkma yasağı kalan 2 günde sınırlı serbestlik . Cami açma konusunda haklı açılmamalıydı . Camiye en çok gidenler yaşlılar ve virüsü en önemsemeyen yayılmasına en çok neden olanlar da yaşlılar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimsenin cami açılışına tepki gösterdiği yok tabiki camiler acilicak ama salgın varken 350 bin kişinin orada toplanması sizde hoş biseymidir sorarım size saygılar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Şu andaki durum pandeminin başlangıç aylarına göre daha kötü. Normalde sokağa çıkma yasağının olması gerekir ama, hükümet vatandaşın tepkisinden korktuğu ve oy hesabı yaptığı için bunu yapamıyor. Çünkü ekonomi kötü durumda ve devletin esnafın, işçinin, özel sektörün zararını karşılamak gibi bir niyeti yok. Ancak cami açmak, doğalgaz bulduk demekle günü kurtarmaya çalışıyor ama nafile ipin ucu çoktan koptu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet misin nesin ne yazdığının farkindamisin? İnancin yoksa , başkalarının da senin gibi olduğunu düşünme. Editör efendi kimseye dokunmayan, gerçek olan bir çok yorumun çoğunu yayinlamadin . Ama surda kavga sebebi olacak konuşmaları yayınlıyorsun. Yazıklar olsun sizin haberciliğinize de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslümanların nefret ve kinini üstüne alma, ey Ahmet, ne demek cami falan, ne tahrik et, ne de tahriklere kapılma. bu ülkede refah ve huzur içinde yaşıyorsan önce Allah'a sonra da ülke için millet için devlet için tüm gücüyle gece gündüz durmadan çalışan fedakar insanlara borçlusun... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel (3 yıl önce)
    Yüce devletimizin ekonomik kaygılardan korkup yanlış bilgi empose etmesi daha büyük yanlışlara yol açacak.Bence korkmadan gerçekler paylaşılmalı... “O halde, emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tevbe edenler de öyle olsun. Aşırı gitmeyin. Muhakkak ki O, her ne yaparsanız hakkıyla görür." (Hud 112)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Liyakat ehliyet , düzen, intizam , kayde, kural,kanun,nizam vs. Diye bir şey kalmamış zurnanın son deliği üç beş katip ile ancak bu kadar olur. Kusura bakmayın dost söyler acı söyler
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    TÖTM klimalarının çalıştırıldığı söyleniyor. Şayet doğru ise ki doğru bunun hesabı sorulmalı. Derhal açıklama yapılmalı. Yazık be yazık İş ehline verilmezse olacağı bu. Bu şehir bu üniversite bunları hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Klima hakında bilgin yok sanırım klimalar 100100 taze hava ile çalıştırılıyor içerden emilen hava direkt eksoz ediliyor. Yani Türkçe meali sıkıntı yok kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)AVCIMALATYA isimli kullanıcı yorumuna
    Klima sistemini öğren beyefendi. Mikrobu ortama veren filtresidir. Filtreleri kaç günde bir temizliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)AVCIMALATYA isimli kullanıcı yorumuna
    Diğer hastahanelerde sıkıntı yok demedimki??? Oozn takılmadığı sürece klimaları kullanamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)AVCIMALATYA isimli kullanıcı yorumuna
    Sana yorumum yayınlanmadı. İnşallah bunu verirler. %100 taze hava nasıl oluyor bi açıklarmısın.Filtreleri unutuyorsun.bu arada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka bir hastanede Laboratuvarda klima hep çalışıyor yoksa cihazlar sıcaktan çalışmıyor duruyor.Serinlik lazım hastane için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı lı hemşerim, bu devlet bu kadar muhalefeti de haketmiyor. İnsanlarımız üç, dört kişilik ailesini mutlu edemezken, hükümetten 83 milyonu aynı anda mutlu etmesini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Ben muhalefet yapmıyorum. Bir ülkede bilimin hakim olmasını ve hakkaniyetle işin ehline verilmesini istiyorum. Sanırım hiç haksızlığa uğramamışsın. İnşallah olmaz ama karşılaştığında bu cümleleri hatırla. Dünyada olmayan şartlarda kadrolar ilan ediliyor. Bunlar içine siniyorumu. ŞEKER FABRİKASINDAKİ DURUM İÇİNE SİNİYORMU. Kuzey çevre yolu içine siniyormu. Malatyamızın bu durumu içine siniyormu. Boşa harcanan paralarla hiç üretemediğimiz malzemeler üretilmemesi içine siniyormu. Daha doğrusu bunlar kimin içine siniyorsa diyeceğim bir şey yok. Daha fazla yazmayacağım çünkü tehdit ediliyorum. Banane diyemiyorum çünkü haksızlık karşısıbda susanın ne olduğu belli. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla