SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nisan'da Teslim Edilecek"

0
Güncellendi - 2021-02-05 00:50:15
A- A+ PAYLAŞ

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, 24 Ocak depreminin ardından Gelincik Tepesi’nde yapımı devam eden konutların Nisan sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

24 Ocak Elazığ-Sivrice merkezli depremin ardından Malatya’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Battalgazi İlçesi’nde de ağır hasarlı evlerin tespit edildiğini söyleyen Başkan Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Gelincik Tepesi’ne yapılması planlanan bin 500 konutun yapımında sona doğru yaklaşıldığını ifade etti.

“Yüzde Seksen Oranında Bir İyileşme Var”

24 Ocak depreminin yaralarının sarılmaya devam ettiğini belirten Başkan Kahveci, Malatya’ya yapılması planlanan toplam 6 bin konutun büyük bir kısmının Battalgazi İlçesi’nde bulunduğunu söyledi. Kahveci, olabildiğince hızlı bir şekilde yapımı devam eden konutlarında bir an önce bitirileceğini ve en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Battalgazi bölgesinde ciddi oranda bir iyileşmenin olduğunu kaydeden Başkan Kahveci, “24 Ocak depreminden sonra şehir merkezimizde toplamda 2 bin 50 konutumuzda, kırsalda ise toplamda 550 evimizde ağır hasar görülmüştü. Şimdi baktığımızda ise bu evlerin yerlerine yenilerinin yapıldığını ve yüzde seksen oranında bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Buna istinaden yapımı devam eden diğer konutlarımızda da çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmekteyiz. İnşallah bunları da en kısa sürede tamamlayacağız. Şu ana kadar Gelincik Tepesi bölgesinde toplamda 650 evimizin yapımı tamamlandı, kalan 850 evimizi de inşallah Nisan sonuna yetiştireceğiz ve hak sahiplerine teslimlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız