SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nitelikli Dolandırıcılık'tan 2 Kardeşe Tutuklama

0
Güncellendi - 2021-06-17 01:30:57
'Nitelikli Dolandırıcılık'tan 2 Kardeşe Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 75 dairenin her birini birden fazla kişiye sattıkları iddiaları üzerine başlatılan 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden, şirket sahiplerinden iki kardeş tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Şirket çalışanı oldukları bildirilen 4 kişi ise savcılıkça salıverildi.

Malatya'da faaliyet gösteren, aynı kişilerin sahipliğindeki Alaca İnşaat, Alaca Yapı İnşaat ve Suyap Yapı Grubu İnşaat firmalarının, 75 dairenin her birini birden fazla kişiye sattıkları yolunda yapılan şikayetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ilk etapta 6 şüpheli gözaltına alınmış, 4 şüphelinin ise arandığı belirtilmişti. İki kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 8'e yükselmişti.

Mali boyutunun 9,5 milyon TL'yi bulunduğu belirtilen 'Nitelikli Dolandırıcılık' operasyonuyla yakalanan şüpheliler, polisteki sorgulamalarının ardından Adliye'ye sevk edildiler. Şirket çalışanı oldukları öğrenilen 4 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Mahkeme, şirket ortağı ve kardeş oldukları bildirilen Abdullah A. ve Yılmaz A. hakkında tutuklama kararı verirken, 2 şüpheliyi adli kontrol koşuluyla salıverdi.

Olayla ilgili olarak, şirket sahibi bir kardeşin de bulunduğu 2 şüphelinin arandığı bildirildi.

Tutuklanan 2 kişinin, Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Avukat Raşit Alaca'nın kardeşleri olduğu öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Daha şimdi öğrendim.Çok şaşırdım.Demek tutuklanmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (2 yıl önce)
    günaydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Adalet geçte olsa tecelli eder
    0
    0
    Yanıtla