SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi Ergin Gökçe Vefat Etti 

0
Güncellendi - 2022-01-12 01:22:28
Niyazi Ergin Gökçe Vefat Etti 
A- A+ PAYLAŞ

CENAZESİ PERŞEMBE GÜNÜ MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK.. Malatya Barosu eski başkanı, CHP Malatya eski il başkanı, Avukat Niyazi Ergin Gökçe (82) vefat etti.

1940 yılında Hekimhan’ın Deveci Köyünde doğan 2  çocuk babası Gökçe, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Malatya’da serbest avukat olarak çalıştı.

12 Eylül döneminde CHP Malatya İl Başkanı olan Niyazi Ergin Gökçe, CHP-SHP birleşmesi döneminde yine Malatya il başkanı olarak görev almış,  son olarak 2005’de CHP İl Başkanlığı yapmış ve 2007’de de CHP Malatya Milletvekili adayı olmuştu.

Gökçe, Malatya Barosunda 1998-2002 döneminde Baro Başkanı olarak görev almıştı.

2015'ten beri Ankara’da yaşayan, zaman zaman Malatya’ya gelen Gökçe’nin son 1 yıldır ciddi rahatsızlık yaşadığı ve yaklaşık 2 aydan beride rahatsızlığının arttığı öğrenildi.

Gökçe'nin cenazesi, vasiyeti üzerine Malatya'da toprağa verilecek. Cenazenin Çarşamba akşamı Malatya'ya getirileceği, Perşembe günü saat 11.00'da Malatya Barosu önünde tören düzenleneceği, daha sonra Alibaba Mezarlığı'nda kılınacak cenaze namazından sonra bu mezarlıkta defnedileceği bildirildi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz yayınladığı mesajında, "Partimizin eski dönem il başkanı, değerli parti büyüğümüz Av.Niyazi Ergün Gökçe'nin vefat haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve CHP ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kaydetti.

CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç, “Uzun yıllar  Malatya CHP İl Başkanlığı,  Malatya Barosu Başkanlığı ve Avukatlık  yaparken birlikte çalışmaktan onur duyduğum Niyazi Ergin GÖKCE' nin vefatını öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm ailesine, CHP camiasına, Malatya Baromuzun saygıdeğer üyelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” mesajını yayınladı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya Barosu eski başkanı, CHP Malatya eski il başkanı, değerli insan, iyi bir Malatyalı Avukat Niyazi Ergin Gökçe’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.” şeklindeki mesajı paylaştı.

CHP eski il başkanlarından Celal Berktaş, “Önceki dönem il başkanımız Niyazi Gökçe hakkın rahmetine kavuşmuş tur kendisine Allah’tan rahmet diliyorum sevenlerinin ve Cumhuriyet Halk Partililerin başı sağ olsun mekanı cennet olsun” dedi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Merhum Niyazi Ergin Gökçe, oğlu Avukat Mengü Gökçe ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Taner Özhan (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin , iyi bir hukukçu duayen bir avukattı. Memleketini milletini seven iyi bir vantanseverdi. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Av. Taner ÖZHAN
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan tatar (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Değerli bir insan ve iyi bir avukattı.Allah rahmet eylesin . Mekânı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (2 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Sevenlerinin başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla