SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O İlde Polis 'Maganda'ya Aman Vermiyor

0
Güncellendi - 2017-08-08 06:45:38
O İlde Polis 'Maganda'ya Aman Vermiyor
A- A+ PAYLAŞ

Şehir magandalarına yönelik 9 ilçede yapılan operasyonlarda, 39 adet tabanca 7 adet av tüfeği, 361 mermi ele geçirildi.

Yaz aylarının gelmesiyle düğün, eğlence ve asker uğurlaması etkinliklerinde silahla havaya ateş açma olaylarının artması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kocaeli Emniyetine bağlı Asayiş, TEM, KOM Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından şehir merkezinde çeşitli sebeplerle gelişigüzel silahla atış yapan magandalara yönelik operasyon düzenledi.

Kocaeli’de 9 ilçede yapılan operasyonlarda 35 adet kurusıkı tabanca, 4 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet av tüfeği, bu tabancalara ait 361 adet mermi, 11 adet av tüfeği fişeği ve bir miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda toplamda 46 şahsa 34 bin 576 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca silahla yakalanan 1 şahsa ise uyuşturucu madde bulundurmak suçundan idari işlem yapıldı.

Operasyonların ardından vatandaşları silahla kutlama yapmamaları konusunda uyaran Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, eğlence yerlerinin matem yerlerine dönüşmesi engellemek ve insanların yaşamlarını karartmamak için silahla sevinmekten vazgeçmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Kocaeli Emniyetinden yapılan açıklamada ayrıca kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ve suç işlemekte ısrar edenler hakkında cezai işlem yapılacağı bildirildi.

MALATYA'DA..

Malatya'da da, düğünlerde ve asker uğurlamalarında silah atan şahıslara ilişkin polise sık sık ihbar yapılırken, kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmediği için polisin bunlarla mücadelede ne derece etkili olduğu bilinmiyor. Özellikle merkeze uzak semtlerdeki düğünlerde oldukça sık yaşanan silah atma ihbarlarına giden ekiplerin, "maytap atılmış" yanıtıyla geri döndükleri ve çoğunlukla herhangi bir yakalama olmadığı öne sürülüyor. Yine asker konvoylarında da silahla ateş etme olayları sık görülmeye devam ediyor.

Ayrıca, fiyatı uygun ve eski model olan, birçoğu modifiye edilmiş otomobillerle gezen bazı kişilerin de, gece- gündüz kent huzurunu bozan, sık sık trafiği tehlikeye düşüren, 'maganda'lık olarak nitelendirilecek faaliyetleri vatandaşlardan tepki görürken, bunlarla etkili mücadele edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Kocaeli, iha- malatyahaber.com

Kocaeli Polisi'nin magandalardan ele geçirdiği silahlar

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız