SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Konutlardan Kaçı Malatya Merkeze?

0
Güncellendi - 2019-12-19 21:42:53
O Konutlardan Kaçı Malatya Merkeze?
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıda detaylarını açıkladığı “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi kapsamında yapılacak konutların nerede ve ne kadar inşa edileceği de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından resmen açıklandı.

İlk aşamada, birçok ilde 1000 ve daha çok sayıda konut inşa edileceği, buna karşılık Malatya’da inşa edilecek konut sayısının 78 olduğu ve bu konutların Yazıhan ilçesinde yapılacağı kamuoyuna yansırken, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı tarafından yapılan açıklamada Malatya’da yapılacak konut sayısının 1000 olduğu, ancak ilk aşamada Yazıhan’daki 78 konutun inşa edileceği vurgulandı.

Hakan Kahtalı’nın bu açıklamasından sonra TOKİ, hangi il ve ilçelerde ne kadar sosyal konut inşa edileceğine ilişkin sayısal verileri yayınladı.

Malatya merkezde 822 konut inşa edilecek

Bu verilere göre, “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesinin ilk yılı olan 2020 için Malatya ve iki ilçesinde 1000 bin sosyal konut inşa edecek.

TOKİ verilerine göre, Malatya merkezde 822 konut inşa edilecek, Yazıhan ilçesinde 78, Kale ilçesinde ise 100 konut yapacak.

Toplamda 1000 sosyal konut üretilecek olan Malatya’da, projenin genelinde olduğu gibi 2+1 ve 3+1 seçenekleri sunulacak.

Malatya’da inşa edilecek 1000 konutun 675’i 2+1 olacak

Malatya merkezde inşa edilecek 822 sosyal konutun 575’i 2+1, 247’si ise 3+1 olarak planladı.

Yazıhan ilçesindeki 78 konuttan 30’u 2+1, 48’i de 3+1 şeklinde inşa edilecek.  Kale'de ise,  ağırlık 2+1 konutlarda olacak. Buna göre, 100 sosyal konutun 70’i 2+1, 30’u ise 3+1 olarak yapılacak.

Böylelikle, Malatya’da inşa edilecek 1000 sosyal konutun 675’i 2+1, 325’i ise 3+1 biçiminde inşa edilmiş olacak.

Malatya merkezdeki proje, “Toplu Konut Projesi olarak adlandırılırken, Yazıhan ve Kale ilçesinde yapılacak konutlar ise, “Konut Talep Örgütlenme Projesi” olarak etiketlendirildi. 

Başvurularda son gün 15 Ocak 2020

Projeler için vatandaşlardan 16 Aralık 2019 tarihinden itibaren Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile alınmaya başladığı ve son başvuru tarihinin 15 Ocak 2020 olduğu belirtildi.

Elazığ’a 1250 konut inşa edilecek 

Bu arada, TOKİ verilerine göre, Elazığ’da yapılacak sosyal konut sayısı da 1250 olarak açıklandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Zeynep albayrak (3 yıl önce)
    Kernek eski memur evlerin yerine inşaatı başladı bizlere hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep hanım Kernek eski memur evleri dediğiniz yer İstanbul evlerinin bulunduğu yani kanalın üst kısmı mi Bim in karşısı??
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan katılmış (2 yıl önce)Mehmet mine isimli kullanıcı yorumuna
    Baş vur lar yapıldı mı yada nezaman oluyor bilen varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (4 yıl önce)
    Tam olarak nereye yapılacak bilen var mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Naylon (4 yıl önce)
    Malatya merkeze çok az yapılıyor değmez 32 konut için!
    0
    0
    Yanıtla
  • jubo (4 yıl önce)
    ne hikmetse hep dağ başına yapıyorlar konutları malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • NEVZAT güler (4 yıl önce)
    Betonyığımı, yaptınız, ğüzel im, Malatya mı, ogüzelim, beylerderesini, hani, akanoğüzelim, delerim, corafyamız mafetiniz, elinizi, cemin ğüzel malatyadan,ğeleceğimimiz, kurutunuz, bubilğiye, böyle, yönetim
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce git okuma YAZMA öğren, sonra gel fikrini anlat ki anlayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem EKİCİ (4 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray Ulusoy (4 yıl önce)
    822 konut 575 2+1 , 247 konut 3+1 beylerderesi bölgesine yapılacak arkadaşlar evet uzak merkez ama en azından ulaşım var başvuranlara şimdiden hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye beylerderesi eski ssk nin yeri tokinin degilmi oraya yapılsın,
    0
    0
    Yanıtla
  • Orası çok kıymetli, fakirlere qapdırmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin olarak nerde yapılacak
    0
    0
    Yanıtla