SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Olimpiyata Katılacak İlk Malatyalı Sporcu

0
Güncellendi - 2021-07-09 02:59:21
O Olimpiyata Katılacak İlk Malatyalı Sporcu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyespor'un şampiyon atleti , 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yürüyüş branşında Türkiye'yi temsil edecek atletler arasında yer alacak. 24 yaşındaki atlet Salih Korkmaz, Malatya'nın tarihinde olimpiyatlara katılacak Malatyalı ilk sporcu olacak.

Geçtiğimiz yıl yapılması gerekiyorken, korona virüs salgını nedeniyle 1 yıl ertelenen, bu yıl 23 Temmuz- 8 Ağustosları arasında gerçekleştirilecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye 18 branşta 108 sporcuyla temsil edilecek. Bu sporcular arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyespor'lu atlet Salih Korkmaz, 20 km. mesafeli yürüyüşte Türkiye adına adına yarışacak.

Malatya'nın olimpiyatlarda mücadele edecek ilk sporcusu özelliğini de taşıyan Salih Korkmaz, yürüyüşte 5 km., 10 km. ve 20 km. mesafede Türkiye rekorlarının sahibi.

Dünya üçüncülüğü, Avrupa Şampiyonluğunun yanı sıra birçok uluslar arası yarışma başarısı da olan Salih Korkmaz'la ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyespor Atletizm Antrenörü Mahmut Aluçluer, şunları söyledi:

"Salih Korkmaz, 2005 yılında 8 yaşında iken kulübümüz alt yapısında atletizme başlattı. 16 yıllık çalışmanın ve başarılarının karşılığını olimpiyatlara katılma hakkını elde ederek aldı. Malatya'mızı ve ülkemizi temsil edecek olan, geçmişinde birçok ulusal ve uluslar arası başarı derecesi bulunan Salih Korkmaz'dan umutluyuz. Malatya tarihinde olimpiyatlara katılacak ilk sporcu olma ünvanını da taşıyacak sporcumuzun, ilk 3'te kendisine yer bularak ülkemize yürüyüş branşında ilk madalyayı getireceğine inanıyoruz. Yolu açık, şansı bol olsun. Kendisiyle gurur duyuyoruz."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Osman palan (2 yıl önce)
    Olimpiyatlar her sporcunun rüyasıdır. Başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    8 yaşında siz başlattınız he o kulübde salihi ayıpdır arkadaş ,arguvan tatkınık yiboda onu spora başlatan beden eğitimi öğretmenidir haksızlık etmeyin,o dönemde okulda öğrencisi olan bi veliyim,Allah muvaffak etsin başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla