SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Vali 'Sorumsuz Vatandaş'a Karşı Çözümü Buldu

0
Güncellendi - 2020-09-11 03:19:28
O Vali 'Sorumsuz Vatandaş'a Karşı Çözümü Buldu
A- A+ PAYLAŞ

DIŞARIDA YAKALANAN KORONA POZİTİFLER..! Koronavirüs testleri pozitif çıkan ve sağlık kuruluşlarının doluluğu nedeniyle vakanın durumuna göre karantina dönemini evlerinde geçirmesi istenenlerin, karantinaya uymayıp, dışarı çıkarak sosyal hayatlarını devam ettirmeleri ve diğer vatandaşlar için tehdit oluşturmalarına ilişkin ihlaller bir türlü engellenemezken, Sivas Valisi Salih Ayhan buna karşı radikal bir karar aldı. Ayhan, pozitif oldukları halde karantinada bulunmaları gereken evlerinde bulunmayan, dışarı çıkan ve toplum sağlığını tehdit edenlerin tespit edildiklerinde, KYK Yurtlarında zorunlu karantinaya alınacaklarını ve bu süre içerisindeki tüm masrafların da kendilerinden tahsil edileceğini duyurdu.

SİVAS VALİSİNDEN ETKİLİ KARAR..

Sivas Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesapları üzerinden karantina kurallarını ihlal edenler hakkında ceza niteliğindeki yeni kararı duyurdu.

Sivas Valisi Salih Ayhan, karantina kurallarını ihlal edenlerin, KYK yurtlarına alınarak yurtlarda devam edecek karantina süreci içerisindeki masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini belirtti. Ayhan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Pozitif olduğu halde evinde bulunmayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek ve benzeri masraflarda kendilerinden tahsil edilecektir” ifadelerine yer verdi.

MALATYA'DA DENETİM SIKLAŞTIRILDI..

Bu arada, Malatya'da kovid pozitif olanların dışarıda dolaşmalarını engellemek, ayrıca vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uymasını sağlamaya yönelik 'polisiye' önlemler artırıldı.

Çarşamba akşam ve gecesi, bu konuda denetim yapan ekiplere, vatandaşların GBT sorgulama işlemlerinin daha dikkatli ve duyarlı yapılması, burada koronavirüs testlerinin pozitif olanların engellenmesi için işlem yapılması talimatı verildi.

Bu arada, Malatya'da özellikle maske kuralına uymayan, maskeleri hiç olmayan, kollarında taşıyan ya da çenelerine indirenlere karşı da, uyarının ötesinde daha caydırıcı önlemler alınması, gerekirse bunların da toplumdan tecrit edilmesine yönelik düzenlemeler yapılması gerektiği savunuluyor.

Sivas, iha- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Tüm yerel ve ulusal medya uyarıyor. Üst düzeyde yerel ve ulusal görevliler uyarıyor Sn. CB dahil, takan yok,olmuyor.. Camilerde hoperlörlerde 5 vakit uyarılıyor yine tık yok(burası ayrıca irdelenmeli) Komşusu, köylüsü, anası ölüyor bana mısın demiyor.?Öyleyse A) Yurttaş pandemiyi sevdi veya ölümü ciddiye almıyor, kanıksadı, sıradanlaştırdı. B) Durumun vehametinin farkınnda değil, bilgisi yetersiz, kafası rahat C) ''Bize bir şey olmaz, ya da bana bir şey olmaz deyip daha sükselu rehavete kapılıyor. D) Tutarsız politik tavırlar vatandaşı şaşgöz yaptı. Vatansaş oynayacak düğün slogan atacak parti arıyor dışarıyı özledi E) Bize bir şey olmaz, aç mı kalalım tükanımı acaçacam malımı dışarı koyacam bir şey olursa, biz bir õlür bin diriliriz. Tekbiiir... Allahuekber ! Hangi madde size yakın bilmiyorum ama tüm maddeler bana yakın. Favori maddem E şıkkı. ''Yönettiği toplumu suçlayan yõnetici çoban değildir, kitlesi de koyun değildir'' öyleyse yönetici koyun değildir önernesi ile bir parça aydınlanabiliriz. . Yönetici uyanığın önde gidenidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ddt (3 yıl önce)
    Helal olsun sayin valiye az bile... Bizim millet paradan anlar ama cok yuksek cezalar verilmeli..baska insanlarin hayatlarini tehlikeye atan sorumsuzlara bir ay tek kisilik hucrede kalma cezasi daha iyi olur belki dusunebilmeye baslar zor olsada
    0
    0
    Yanıtla
  • Yms06 (3 yıl önce)
    Tüm valiliklerden aynı tavrı bekliyoruz...Gayet yerinde bir uygulama....
    0
    0
    Yanıtla
  • Arzu (3 yıl önce)
    Yolda hareket halinde yemek yiyenlere sigara icenlere cozum bulunmali. Gorevli uyariyor adam sigara iciyorum ne yapabilorim diyor donup gidiyor. Yolda banka kiyruklarinnda maskeyi kapalintutma yolu yok herkesin elinde agizinda sigara mecbur maske acik kaloyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Bizim valimizde şehit fevzi mahallesinin sesini duymak istemiyor mahallenin yarisinda fazlasi karantinada evlerinizi bosaltin diyen cevre sehircilige tepki gostermedi.sayin valim yikim mayisa kadar ertelenmeli lutfen sesimizi duyun artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sivas valisi güzel bir uygulama yapıyor evet malatyamız aynı uygulama yapsın tam destek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Vatandaş uyarıları dikkate almıyor,maske takmıyor,uyaranlarla kavga ediyor daha neler neler .Sayın vali harika bir uygulama yapmış.Aynı uygulamayı Malatya valimizden de bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla