SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Başkanı Gürkan'a Şiir Yazdı! "..Bambaşka Senin Yerin"

0
Güncellendi - 2021-02-06 05:20:57
Oda Başkanı Gürkan'a Şiir Yazdı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, aynı zamanda Yazıhan Ziraat Odası Başkanı olan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç (fotoğrafta soldan 3.) ve beraberindeki İlçe Oda Başkanlarını kabul ederek bir süre görüştü.

Ziraat Odalarının 11 İlçe Başkanı; Gürkan’a kendi ilçelerine, su ve kanalizasyon, yol asfalt ve çevre temizlik alanlarındaki yaptıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, Selahattin Gürkan’a sürpriz yaparak onun için yazdığı hizmet şiirini okudu.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ve beraberindeki 11 İlçe Ziraat Oda Başkanı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı’nın da hazır bulunduğu görüşmede, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle sahada ortak projelere imza atma kararı alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Malatya’ya çok güzel hizmetler kazandırdığını ifade eden Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, “Sayın Belediye Başkanımız konuşmalarında her zaman Malatya’nın geçmişi ve geleceği hakkında bilgiler vermekte. Edebi cümleler kurarak Malatya’mızı çok güzel anlatmakta. Bende konuşmama Başkanımız için yazdığım kısa bir dörtlükle başlamak istiyorum.

Saymakla bitmez hizmetlerin, eserin

Halkın gönlünde taht kurdun, bambaşka senin yerin

Allah yardımcın olsun, Resul rehberin

Malatya’nın dört bir yanından sana selam, dua gelecek

Seçilmek güzel bir şey. Ama halkı memnun etmek her kişinin yapacağı bir şey değildir. Biz, Malatyalı olarak yıllardır kimlerin nasıl hizmet ettiklerini gördük. Bugün Selahattin Başkan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçelerin sıcak asfaltla buluşması, Malatya’mızda yapılan hizmetler gerçekten tüm insanlarımızı memnun etmiştir. Değerli Başkanıma biz Ziraat Odaları Başkanları olarak yolun açık olsun, Allah yar ve yardımcın olsun diyoruz. Malatya hepimizin, bu gemi bizim ne kadar güzellikler olursa biz o kadar memnun kalacağız. İlçelerimizin hepsini geziyoruz. İlçe ayrımı yapmadan eşit bir şekilde tüm ilçelerimize hizmetler yapılıyor. Asfaltlanmamış köy yolu kalmamış diyebiliriz. Hizmetlerden memnunuz. MASKİ’nin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Malatya’da yapılan eserleri saymamıza gerek yok. Her konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız elinden geleni yapıyor. Biz kendisine teşekkür ediyor, Allah yar ve yardımcısı olsun diyoruz” dedi.

Kılıç, “Bu ziyaretimizde tarımla alakalı istek ve taleplerimizi de Sayın Başkanımıza ileteceğiz. Üretim çok önemli, ülkenin gelişmesi için üretim şart. Pandemi süreciyle birlikte Dünya’da gıda yönünde yokluklar çekiliyor. Marketler talan ediliyor. Çok şükür Cennet Vatanımızda hiçbir sorun yaşamadan üreticimizin alın teri ile yetiştirmiş olduğu ürünler tüketiliyor. Malatya’da tarımı hep birlikte güçlendirmek zorundayız. Bu noktada herkese görev düşüyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na düşüyor. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ"

Ziraat Odası Başkanları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Ziraat Odaları Başkanlarımız gerçekleştirmiş oldukları bu ziyarette, ziraatçılarımızın, çiftçilerimizin ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere iletirken, bizde Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmaları ve yapacağımız çalışmaları kendileriyle paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Özellikle Ziraat Odaları Başkanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmasından dolayı mutlu oldum. Hakikaten bir toplumda birlik, beraberlik ve dayanışma olursa toplumun önünde hiçbir engel set olamaz. Ülkemizdeki ve şehrimizdeki ziraatçılarımızın, çiftçilerimizin önündeki engelleri kaldırma noktasında bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından yaptığımız çalışmaları birlikte yapacağız. Şuanda Buğday Pazar, Şire Pazarı, Lisanslı Depoculuk ve fidancılarla ilgili site çalışmalarını başlattık. Ayrıca orta ölçekli yeni sanayi yeri için çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Özellikle sulama suyu ile ilgili ve çiftçimizin önündeki bazı engellerin giderilmesi noktasında DAP ile yapmış olduğumuz proje kapsamında vatandaşımızın sulama suyunun temin edilmesi ve kayıpsız ilgili alana iletilmesi için boru dağıtımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ziraat Odası başkanlarımızla şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında yaptığımız fikir birliği her şeyin önündedir. İnşallah önümüzdeki dönemde Malatya’nın çiftçisiyle, ziraatçısıyla, sanayicisiyle, orta ölçekli sanayi ile uğraşan esnafımızla ve diğer esnaflarımızla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. İnşallah bunların meyvesi de bir iki yıl içinde alınacaktır. Temennimiz ve dileğimiz, pandemi hadisesinin bir an evvel milletimizin ve insanlığın yakasından düşerek normal yaşam şartlarına dönmek. Ziraat Odası Bölge Başkanımızın ve ilçe başkanlarımızın şahsında tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor ve kutluyorum. İnşallah bu dönemi hızlı bir şekilde atlatacağız ve gıda anlamında kendi kendisine yeten bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve ziraat ile hayvancılık merkezi olan Malatya’mızı daha ileri safhalara taşıma noktasında el birliği ile el ele vererek yeni projelerle bu şehri istikbale hazırlamak durumunda olacağız.”

Bülten

FOTO: Gürkan'a şiir yazan Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç (ilk fotoğrafta soldan 3., ikinci fotoğrafta sağdan 2.)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • mahmut (3 yıl önce)
    yunus başkan başkan dedik sana abi bildik seni ama görüyorum ki malatyaya ve yazıhana senin hiç faydan yok malatya ufak memleket şimdi şiir zamanı mı ? sen kimi kandırıyosun yazıklar olsun bırak bu işleri de köyüne ve yazıhana sahip çık sahsım olarak seni çok seviyordum ama son zamanlarda tanınmaz hale geldin ya kendini toparla yada emeklimi oluyosun koltugunumu bırakıyosun çünkü en güzeli odur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatya'ya önceki hizmetleri uzaylılar mı yaptı. Önceki belediye başkanların hizmetlerini gömmüş. Öncekilere de şiir yazsan şevk ile çalışırlardı. Adaletsiz işler yapmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekonomist (3 yıl önce)
    Arkadaşlar çok üzerine gitmeyin. Yağ fiyatlarından dolayı hükümet olaya el attı zatten. Yağ şu an altınla yarışıyor. Para etmese kim yağ yakar. elinizdeki yağın kıymetini bilin. Ayıptır günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Susuz deniz (3 yıl önce)
    Şair Malatya'nın neresinden, biyografisini bilen var mı. Ayçiçek yağını bol olduğu yeri merek ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliço (3 yıl önce)
    Biz çiftçiler ne güzel temsilci seçmişiz. Bu günden sonra benim temsilcim değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (3 yıl önce)
    hayret, yağ fiyatlarıda artıştaydı ama, nereden buldular bu kadar yağı!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ali (3 yıl önce)
    Övgüye sadace Allah c.c layıktır. Allah ıslah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Şiir yazanın ve okuyanın yaşı kaç merek ettim. Sayın editörüm yazmanız mümkün mü. Selattin başkan bundan daha fazla övgüyü hak ediyor. Ancak bu nasıl iştir. Bu şiir karşılığında başkandan ne talepte bulundu. Onunda merak ettim. Karşılığını aldı mı acaba bu çabasının.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur bana ait bir nick kullanmamanızı rica ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevdalı (3 yıl önce)
    Lisede öğrenmiştik epik şiir,didaktik şiir, lirik şiir vs.Bu da olsa olsa komik şiirdir. Ağam bizle eğlenir yav...
    0
    0
    Yanıtla
  • ekrem aybek (3 yıl önce)
    maşallah maşallah maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (3 yıl önce)
    bunlar bitmez su memlekette..
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ay başı geldi çattı Asgari ucretlide şafak attı nasıl geçeriz çarşıdan kasaba manava yakalanmadan" "denizde yüzüyo boy boy odun evde ne şeker kaldı ne de un denizde balık gibi yatıyo ay şinanay yavrum şinanay böyle giderse pahalılık vay vay vay kafada ne tahta kalacak ne de yay" "gökte uçuyo martılar denizde kum gibi balıklar bir kilo istavrite 40 lira diyolar" "kemik yiyo bizim ihtiyar dört nala gidiyo martılar hani nerde tutturanlar beşte kalıp fıttıranlar İşsizlikte aklını kaçıranlar"
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı diyarı (3 yıl önce)
    Başkan akılı ve tecrübelidir. Başkasının yağdanlığını kullanarak aşına yağ katmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haso dayı (3 yıl önce)
    Aziz halkım bende dalkavuk istiyorum çok ihtiyacım var. Aylık ücretini sigortasını tam yatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya Deniz (3 yıl önce)Haso dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Haso dayı iş ilanına dönen oldu mu. Biliyorsun pandemi nedeniyle işsiz çok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Salahttin başkan, tecrübeli ve çalışkan işini bilen biri. Başkasının yağdanlığından aşına yağ katmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    ALLAH c.c rahmet etsin dedelerimize bize hayatta nasıl davranıp karakterimizin olgunlaşması için ata sözleri deyişler bırakmışlar ne büyük insanlarmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derviş (3 yıl önce)
    Başkası adına utanırsınya... Yemin ederim utandım. Allah ıslah etsin nediyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • ersin (3 yıl önce)
    Rahmetli dedem derdi ki kimi konusunca bal damlatir kimi konusunca yağ damlatir
    0
    0
    Yanıtla