SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğlu 468 Gündür PKK'nın Elinde

0
Güncellendi - 2016-12-14 23:15:24
Oğlu 468 Gündür PKK'nın Elinde
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de teröristler tarafından kaçırılan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’in oğlu Astsubay Semih Özbey’den 468 gündür haber alınamıyor.

Kanser hastası annesini görmek için 15 ay önce özel aracıyla Malatya’ya gelirken Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunda yol kesen bir grup PKK’lı terörist tarafından dağa kaçırılan Semih Özbey’in serbest bırakılması için yapılan başvurular sonuçsuz kaldı. 15 aydır oğlundan haber alamayan baba Gürsel Özbey, “Ben bir babayım, yüreğim yanıyor. Allah rızası için oğlumu versinler. Ölüsü olan bir gün, biz her gün ölüyoruz” dedi.

“Tam 468 gündür yavrumdan ayrıyım”

gürselözbeyOğlu kaçırıldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp yardım istediğini söyleyen baba Özbey, “Ben bir babayım. Her gün, her an ciğerim yanıyor. Tam 468 gündür yavrumdan ayrıyım. Hayatta mı değil mi bilmiyorum. Allah rızası için bana evladımı versinler. Sağ mı değil mi bilmiyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza konuyu ilettim. Sağ olsunlar ilgilendiler ama sonuç alınamadı. İnsan Hakları Derneği’ne başvurdum. Orası da sonuç alamadı. Güneydoğu’ya kaç kere gidip, kanat önderleriyle görüştüm. Mecliste de dile getirildi ama yine de sonuç alamadık” diye konuştu.

“PKK’nın elinde bulunan gençlerin yüzde 90’ı Kürt çocuğudur”

Özbey, kendisinin de Kürt olduğunu ve PKK’nın elindeki gençlerin yüzde 90’ının Kürt çocuğu olduğunu da dile getirerek, “Ben gurselozbeyoglubir Kürdüm. Kürtlüğümle de her zaman gurur duydum. PKK’nın elinde bulunan gençlerin yüzde 90’ı Kürt çocuğudur. Bu nasıl bir durum ben anlamış değilim. Biz neyi paylaşamıyoruz. Bu ülke hepimize de yeter. Benim gibi yüzlerce baba, ana var. Benim halimden ancak onlar anlar. Oğlum kanser hastası annesini ziyaret için geliyordu. Yolu kesilip, dağa çıkarıldı. O gün bugündür haber alamıyoruz. Allah rızası için sesimizi duysunlar. Ölüsü olan bir gün, biz her gün ağlıyoruz. Malatya Ticaret Borsası'nda yıllardır başkanlık yapıyorum. Allah’a şükür bir çok insan tanıdım, herkes de beni bilir. Ama bu durum öyle bir durum ki elim kolum bağlı. İşte bana asıl koyan da bu, elimin kolumun bağlı olması" dedi.

“Yeni bir sürecin başlatılması ihtimalinin olduğunu düşünüyorum”

Özbey, dağa kaçırılan gençlerin serbest bırakılmasıyla yeni bir sürecin başlama umudunun olduğunu kaydederek, “O yavruların ne günahı var. Kaçırılan gençlerimizin bırakılmasıyla yeni bir sürecin başlatılması ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Bu konuda akillerimiz, devlet büyüklerimiz devreye girerse farklı bir sürece girilir diye düşünüyorum. Dağlarımızda yeniden çiçeklerin açacağına, yeniden yavrularımız bu ülkede özgürce dolaşacağına olan inancım tam” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Berrak (7 yıl önce)
    Cok uzuldum kacırıldıgı gunude hatırlıyorum ınsallah yakın zamanda kavusursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Bu zor süreçte Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sabri cemil nasip etsin. Bir an önce kavuşmanıza yardımcı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru (7 yıl önce)
    İnşallah en kısa zamanda kavuşursunuz. Rabbim eşinize ve size bol bol sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan Turan (7 yıl önce)
    İnşallah en kısa zamanda sağ salim kavuşursunuz oğlunuza.
    0
    0
    Yanıtla