SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oğlunu Belediyeye Yerleştirmenin Diyetini Ödedi'

0
Güncellendi - 2021-06-02 19:14:32
'Oğlunu Belediyeye Yerleştirmenin Diyetini Ödedi'
A- A+ PAYLAŞ

İNÖNÜ'YÜ ELEŞTİREN AKP'Lİ ÜYEYE 'DİYET' TEPKİSİ.. YEĞEN, ENİŞTE VE İŞ ORTAĞI İDDİASI.. Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin toplantısına, belediyeye 'insan kaçakçılığı' suçlaması yöneltilmesine neden olan, belediye aracılığıyla yurt dışına gri pasaportla gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesiyle ilgili geçtiğimiz ay AKP'li meclis üyesi Ramazan Yakıcı'nın yaptığı, İsmet İnönü dönemine yönelik suçlamalar içeren 'AKP savunması'na karşı, CHP'li Günnur Tabel'in yaptığı konuşma ve yönelttiği sorular damgasını vurdu. CHP'li Tabel, Mayıs toplantısında, İnönü'yü de kattığı 'anlamsız' konuşmasıyla tepki toplayan Yakıcı'ya, oğlunu belediyede işe yerleştirmenin diyetini ödediği eleştirisini yöneltirken, Haziran toplantısına katılmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a da sorular yöneltti.

ÇINAR YOK, TANRIVERDİ BAŞKAN VEKİLİ..

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin, Gedik Kültür Merkezi salonundaki Haziran ayı toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Çınar katılmazken, meclisi aynı zamanda AKP Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı olan, meclis başkan vekili Esin Tanrıverdi yönetti.

Mazeretli oldukları için toplantıya katılamayan Meclis Üyelerinin dilekçeleri okunup kabul edildikten sonra gündemdeki maddeler görüşüldü. Özal (Cihadiye) mahallesinde bulunan Rezerv Yapı alanı içerisinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine olan taşınmazların satışına yönelik Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Çilesiz Mahallesi 5405 ada 2 nolu parsel üzerinde ki Sağlık Ocağı Kamu Ortaklı Payı alanının Yeşilyurt Belediyesine hibe edilerek inşaat yoğunluğunun 5400 ada 7 nolu parselde kullanılması yönünde hazırlatılan imar plan tadilatı ile Yaka-Samanköy Mahallesi 1/100 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar İmar Komisyonu raporu doğrultusunda reddedildi.

Gündemdeki dört maddenin ertelenmesine, bir maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

"OĞLUNU BELEDİYEDE İŞE YERLEŞTİRMENİN DİYETİ.."

Toplantıda CHP Grubu adına söz alan CHP'li Günnur Tabel, toplantıya gelmeyen Belediye Başkanı Çınar'a yeni sorular yöneltirken, geçen toplantıda 'insan kaçakçılığı' suçlamalarına yolaçan gri pasaport skandalı ile ilgili AKP Grubu adına konuşurken, İsmet İnönü dönemini gündeme getirerek eleştirilerde bulunan Ramazan Yakıcı'ya da (yandaki fotoğrafta), "oğlunun belediyede işe yerleştirilmesinin diyetini ödediği" eleştirisini yaptı.

Tabel, şunları söyledi:

"Evrensel belediyecilik anlayışında seçilmiş başkan ve meclis üyelerinin siyasal kimliklerini bir kenara bırakarak, seçildikleri bölgenin gerek altyapı sorunlarını, gerek ulaşım, sağlık veya imar ile ilişkili sorunlarını, yani kısacası her türlü akla gelen hizmeti sosyal bir anlayışla yapmaları gerekir.

Bizler muhalefet meclis üyeleri olarak ilk günden beri bu anlayışla çalıştık ve çalışmaya gayret ediyoruz. Aslında sizlerin anlamadığı konu, biz sizleri bu şekilde bir belediyecilik yapmadığınız için eleştiriyoruz. Yoksa sizin iddia ettiğiniz gibi; kıskançlıktan ya da siyasi görüş farklılıklarımızdan dolayı eleştirmiyoruz.

Keşke;

1. Sizler bu evrensel belediyecilik anlayışı ile hizmetler yapsaydınız,

2. Sizler gri pasaportlar vererek resmi insan kaçakçılığına vesile olmasaydınız, hadi vesile oldunuz bunu başta biz meclis üyeleriyle, sonra Yeşilyurt seçmeniyle ve tüm kamuoyu ile açık yüreklilikle paylaşarak en azından bir özür dileyerek, sorularımıza cevap verseydiniz,

3. Belediye meclis üyeniz oğlunu belediyede işe yerleştirmenin diyetini geçtiğimiz ayki meclis toplantısında 70 yıl öncelere kadar gidip, partimizi, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü hararetle eleştirerek ödemeseydi,

4. Sizler sahte değil de gerçekten UNESCO’dan ödül alsaydınız ve birlikte kutlasaydık,

5. Sizler yeğeniniz yetmiyormuş gibi büro ortağınızı da İŞGEM’e atamasaydınız,

6. Sizler millet kıraathanesinin kitap ihalesini eniştenize vermeseydiniz,

7. Sizler lüks konutlar yapıp, partinizin siyasetçilerine, bürokratlara maliyetinin bile altında satacağınıza ihtiyacı olan binlerce Yeşilyurtluya sosyal konutlar yapsaydınız,

8. Sizler bütün bunları yaparken bunları gündeme getiren bizleri ve saygıdeğer genel başkan yardımcımızı kıskançlıkla ve sizleri kamuoyuna rezil etmekle suçlamasaydınız,

9. İhtisas ve çalışma komisyonlarının sayısını azaltıp bizleri komisyonlardan dışlamasaydınız,

Biz de Yeşilyurt’umuz için sizlerle beraber çalışmaya devam ederdik,

Daha önce de dile getirdik, ancak biz sordukça sizler her nedense dut yemiş bülbüle dönüyorsunuz,

Tekrar soruyoruz;

1. Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kişisel Gelişim Derneği işbirliğinde 45 kişinin gidip 2 kişinin geri dönmesinin dışında ayrı bir heyetin daha gönderildiği doğru mudur? İkinci yurt dışı heyetinde kaç kişi gönderilmiş, kaç kişi geri dönmüştür?

2. Şubat ayından beri İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturma yürütüldüğü belirtiliyor. Bu zamana kadar hangi gelişmeler yaşanmıştır? Belediye meclisini bu konuyla ilgili bilgilendirmeyecek misiniz?

3. Soruşturma kapsamında hangi personellerle ilgili hangi tasarrufta bulunuldu? Görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı ile ilgili disiplin soruşturması yapılmış mıdır? Bu kişiyle ilgili meclise bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?

4. Tüm dünyayı sarsan gri pasaport skandalıyla ilgili belediyeden sadece 1 kişi mi günah keçisi ilan edilmiştir? Yurt dışına kaçırılan kişilerin derneğe üye yapılması başta olmak üzere belediye başkan yardımcısına yardım eden kişiler belirlenmiş midir? Bu kişilerle ilgili belediye tarafından nasıl bir işlem yapılmıştır?

5. AKP Grubu olarak bu konunun konuşulmayarak, tartışılmayarak, meclis gündemine alınmayarak, sorularımıza cevap verilmeyerek konunun üzerinin örtülmesi mi hedeflenmektedir?"

YAKICI'NIN ALAY KONUSU OLAN KONUŞMASI..

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında, CHP'nin belediyenin alet edildiği 'insan kaçakçılığı' ile ilgili suçlamalarına yanıt için AKP Meclis Grup Başkan Vekili Ramazan Yakıcı söz almıştı.

CHP analizi yapacağını iddia ederek sözlerine başlayan Ramazan Yakıcı, şöyle konuşmuştu:

“Elbette CHP muhalefet partisidir. Takip edeceği, eleştireceği bir durum varsa bunu eleştirebilirler bu en doğal haklarıdır. Ama bizim için başlangıçta şer gibi görünse de bu olay hayra vesile oldu. En azından 30-40 yıldır uygulanan sistem, yeniden gözden geçirildi. Diğer kısımları da başkanımız arz etti. Olay yargıya intikal etti. Ben CHP’nin bu eleştirileri yaparken girdiği bu psikolojiyi anlamaya çalışıyorum. Yani onlarca belediyede yaşanan bir olay var. Ama bir tek Yeşilyurt Belediyesi, muhalefet milletvekili olsa bile Malatya Milletvekili Türkiye’nin gündemine bu kadar şık olamayan bir şekilde getirilmesini doğrusu ben bunu psikolojisine bağlıyorum. CHP’nin geçmişine baktığımız zaman Atatürk dönemini bir kenara bırakıyorum. Savaş sonrası ve dünya buhranının yaşandığı bir dönem. O yüzden o döneme zerre kadar sözümüz yok. Ama İnönü dönemine baktığımız zaman gerçekten Cengiz Aytmatov’un romanında çocukluk dönemini geleceğin tohumu olarak nitelendiriyor. Bence CHP’nin ilk dönemi bebeklik, İnönü dönemine çocukluk dönemi diyelim. Bence CHP’nin bu karakteri İnönü döneminde oluşmuştur. Nedir İnönü dönemi, Cumhuriyet rejimi adı altından istibdat dönemi, karneyi, yoksulluğu da bir kenara bırakalım. O günkü CHP’nin demokrasi ve cumhuriyet hakkındaki icraatlarına bakalım. CHP hiçbir zaman halkçı olmamıştır. Adında halk kelimesi olmasına rağmen hiçbir zaman halka ve cumhura güvenmemiştir. CHP partili cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı diyor ama o önemde bırakın partili Cumhurbaşkanını partili devlete dönüştürmüş ülkeyi”.

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Ramazan Yakıcı hızını alamayıp daha sonra şöyle devam etmişti:

“Parti müfettişlerinin raporlarını okuyorum. Kocaeli delegesi 7. Kurultayda söz alıyor, CHP’nin hiçbir zaman kitle partisine kavuşmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: CHP diye bir zümre vardı. Fakat hiçbir şeye karışmazdı. Atatürk ve İnönü ne dilerse o olurdu. Esasen CHP isteseydi de işlere karışamazdı. Çünkü ismi var cismi yoktu”.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, kendisi ve hakkındaki suçlamalarla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan sözlerle savunma yapmaya kalkışan Ramazan Yakıcı'nın sözlerini onayladığını söylemişti.

Yakıcı'nın, kamuoyuna da yansıyan sözde savunma konuşması alay konusu olmuştu.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Metehan (2 yıl önce)
    Bu işe yerleşenlerde kesin Adıyamanlıdır adamlar Yeşilyurt belediyesini Adıyamanlıların çiftliğine dönüştürdüler personellere bir bakın %85-90 Adıyamanlıdır. Nede olsa başkanın kendisi Adıyamanlı ne bekliyoruz ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi dayı (2 yıl önce)
    Oğlum adın Reşid kendin söyle kendin eşit. Derlerdi atalarımız. Ne hale geldik hesap soran sorduğuyla kalıyor yazık yazık hemde çok yazık. Diğerleri de bildiğine devam ediyor. Hesap sorulan yanlışlarda da tatmin edici bir cevap verilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    bu haberi birkaç gün daha yayında tutarsanız ,toplum açısından çok iyi olur.editörü ve yayıncı kuruluşu tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    "Ben bunlara değil Erdoğana oy veriyorum" diyenler yüzünden ülke bunların arpalığı haline geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Duyarlı Bir Birey (2 yıl önce)
    Bazı şeylerin düzelmesi için ne desek ne kadar haklı olsak da adamlar bildiklerini yapiyorlar.Bu yaptıklarını kendilerine hak olarak görüyorlar umrunda mı senin çocuğun üniversite bitirmiş işsiz güçsüz.umurlarinda mi liyakatli kişiler gelsin diye.nitekim yaşadıklarımız da vasıfsız insanların biryerlere gelmesinden kaynaklanmıyor mu?Düzen bu sistem bu boşuna kendinizi yormayın.demokrasilerde sandık var bekleyin sandıkta hesabını sorun Maalesef ki sandık başına gidince bunların hepsini de unutuyoruz .Ama ben unutmayacağım bu yapilanlari
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Malatya da Belediye kadrolarında işe girenlerin tamamını incelemek lazım, kimler kaç puanla, hangi üstün yetenekleri ile işe girmişler, kimler kimin yakını, kimin akrabası? bence Belediyelerde bir tane torpilsiz işe giren personel yok denecek kadar az. En basit işlerde bile torpille adam alıyorlar, yani KPSS' ye boşuna çalışmayın, işe yaramıyor, KPSS'ye çalışacağınıza bir siyasi partiye girin ve bekleyin, bence daha kolay iş bulursunuz. Yeni Trend bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (2 yıl önce)
    Brütüs : çamur atma, ---oğlun belediye memuru (!!!) olmaya layık mıydı? marifeti nedir? ---İşgem arpalık mıdır? yeğenin ve paydaşın ne iş görür? marifeti nedir? --- ve devamında keşke ile başlayan 9 soruya, tekrar sorulan 5 soruya cevap ver. tısss... Bunlar görünen yüz. Bizim bilmediğimiz acaba daha ne filim? ne halt? çeviriyorsunuz... size oy vermeyen elime sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (2 yıl önce)
    Sadece kendi değil AKP il başkan yardımcısı olan ortağı da kardeşini yerleştirmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    2 Hafta önce yaptıkları şeyler için "bunlar geçmişte kaldı, konuşmanın manası yok" diyenler M.Kemal Atatürk ve İnönü dönemini eleştiriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ne var bunda. Mehmet Çınar yeğenini Selahattin Gürkan oğlunu ve yeğenini Osman Güder ortağını Yerleştirmiş... Bizim halimiz bu Hem seçilmişler hem de atanmışlar konusunda Malatya tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İsmet İNÖNÜ ve Ramazan YAKICI aynı tabloda, dünyaya kafa tutmuş İsmet İNÖNÜ diğeri kimdi Ramazan YAKICI hadi bakalım kim kazanacak savaşı.... hey gidi dünya ne günlere kaldık yazık çok yazık…
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafadmrrn (2 yıl önce)
    Bakalım açıklama gelecek mi , oğlunu işe yerleştirmiş mi , usulen uygun mu , kişi acaba bu işe girerken hak etmiş midir ? Türkiye'nin genel fotoğrafı da budur işte maalesef gücü olan oğlunu yeğenini işe yerleştiriyor işi ehline teslim ediniz mantığından bizci benci mantığına doğru evriliyoruz. Belki de Yakıcı Çocuğunu işe yerleştirmenin bedelini değil de , İhsan Koca ve Ramazan Bozkurt ile olan komşuluğunun bedelini ödüyordur ne malum ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Kim ki siyasetçi olup, ağzından din iman kelimesini eksik etmiyor ise, bu kişi inancını şahsi çıkarı için kullanıyor demektir. Bu insanlardan uzaklaşacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talan (2 yıl önce)
    Talan zihniyeti akp yi ve samimi insanları bitirdi yüce değerleri yerle yeksan ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Eğer o lüks villaları usulsüz bir şekilde yandaşlarına satmada aracı olanların hakkımız en sevdiklerinden ciksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçmen (2 yıl önce)
    Yapılan bütün konuşmaları bütün haberleri izledim ancak Yeşilyurt belediyesinin bu sorun ile karşı karşıya kaldığını gördüm ne yazık Türkiye gündemini bırakıp bir ilçe belediyenin haberi bayatladığını görüyorum bence daha iyi bir haber yapılacaksa Türkiye gündeminde bulunan ak partinin şuan ki gündemini haber yapmak ve gerçeklerini yazmak daha mantıklı dereyi geçip denize bakmak lazım neler oluyor ülkemize mafyalar bürokratlar neler yapıyor bir belediye başkanın yaptığı yanlış ya da doğru bunları eleştirme zamanı değil diye düşünüyorum 2023 seçimlerinde ne olacak ak parti seçmeni Türkiye gündemindeki haberlerlerin ne kadarını biliyor gerçek olan tek şey var ülkenin ve bayrağımızı taşıyan siyasi ve bürokratlarımız gerçekten bu ülkeye hizmet ediyorlar mı bunları arıştırmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burası yerel haber sitesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerel bir haber sitesinde yer alan yerel bir problemi görmemezlikten gelip ,Konuyu Ülke sorunlarına getirmek,uyanıklık değil,Çaresizliktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesur (2 yıl önce)
    Katılıyorum size , İnsanlar ne kadar menfatci olmuş demek oğlunu yerleştirmiş makine mühendisi mi oğlu , yorumlara göre öyle görünüyor , bilen varmı arkadaşlar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Konu belediyenin yaptığı insan kaçakçılığı, beyefendi ise konuyu 80 yıl önce cehape ye getirerek zorlama ve konuyla alakası olmuyan anlamsız bir cevap konuşması yapmasıyla kendini belli etti.Meğerse oğlunu belediyeye yerleştirmiş.Parti ve Belediyeye olan diyetini ödüyor.Sizlere hakkımızı zerre kadar helal etmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Başkan toplantıda yok..almanya ya gitmesin??
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (2 yıl önce)
    Artık her iki partinin meclis üyelerinin bu tarz siyaset yapmalarını bırakın, duymak bile istemiyoruz.Bırakın siyaseti iş yapın iş.Bir icraatınız olsun.artık.İlçenin sorunlarına bakın.Vatandaşımıza nasıl hizmet götürebiliriz bunlara bakın.Yok şu böyle yapmış yok bu böyle demiş.Bu ne ya aylardır konuşulan konulara bakın. İnsanlar artık bu tarz gündemlerle sizleri duymak istemiyor kusura bakmayn.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaptıkları icraat lar ortada siz icraat yapın diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuray (2 yıl önce)
    Esin Tanrıverdi, hem ak parti kadın kolları başkanı hem Meclis üyesi hem Baskan vekili hem de kooperatif başkanı.10 parmaginda 10 marifet.Yeşilyurt'a diğer dönem kadın Belediye Başkanı geliyor inşallah.Çalışmalarında başarılar diliyorum.Yeşilyurt'a kadın başkan yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koltuk sevdalıları (2 yıl önce)Nuray isimli kullanıcı yorumuna
    Millet ne dertte sen ne dertte, bakıyom da meclis haberi nerde varsa aynı yorumu kopyala yapıştır yapmışsın. Sende bir koltuk taşkala sına düşmüşsün. Sana kötü bir haberim var AKP nin artık eski potansiyeli yoktur ve gittikçede düşüyor. Bu millet reis için AKP nin peşinden gitti, ama artık sizlerle bu iş çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Ne güzel Güzel belediyeye girmiş yakında sözleşmeli personel yaparlar 10bin TL maaş güle güle harcasın nasipli adammış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esin Emin ÜSTÜN (2 yıl önce)
    Ramazan Bey, yazık bilgi yoksunu. Değerli hemşehrimiz gerçek devlet adamı İnönü hakkında kulaktan kulağa bilinçsizce anlatılanları aklında tutmuş. İsmet İnönü elbette karneye bağlayacaktı ekmeği, Ülkeyi büyük bir savaşın içine sokup Ramazan Beyın babasını babasız bıraksa daha mı iyi olurdu?.İsmet İnönü'yü dünya ulusları diplomatik zekasıyla, gerçek bir devlet adamı kimliği ile tanıyor ve takdir ediyor. Siz eleştirmeye kalksanız ne fark eder Ramazan Bey?..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    kim ki,maneviyatı kullanarak konuşursa bilin ki yalancının hasıdır.hiç kaale almayın hemen uzaklaşın.inancı kendine kalkan yaparak dolaşan zavallının tekidir.hiç yüz vermeyin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Binlerce boş gezen Makina Mühendisi varken oğlunu gerçekten yerleştirmiş ise benden yana hakkım haram zehir olsun. Hak yiyerek bir yere gelmiş maaş alıyorsa o para ebediyen haram diye öğrettiler bize zamanında...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendi çocukları için haram değil. Konu kendi çıkarları olunca her şey helal. İşte böyle insanları kandırıyorlar. Sen oy ver, kendi zenginlerine lüks konut yapsın, kendi akrabalarını belediye de işe yerleştirsin. Sonra miting meydanlarında dinden, imandan bahsetsin. Hep aynı hikaye.
    0
    0
    Yanıtla