SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilere Kaynak Kitap Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2022-01-07 05:25:55
Öğrencilere Kaynak Kitap Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Milli Eğitim Bakanlığınca Malatya'daki 13.000'e yakın 8 sınıf öğrencisine ücretsiz Liselere Giriş Sınavı (LGS) için hazırlanan kaynak kitapların dağıtım törenine katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay; “Milli Eğitim Bakanlığımız LGS ve YKS sınavları kapsamında Türkiye genelinde 23 milyon 500 bin öğrenciye ücretsiz dağıtılacak kaynak kitap basımı gerçekleştirmiştir. Malatya’mıza da bugün itibariyle 8. sınıf öğrencilerimize LGS kapsamında yaklaşık 13000 kaynak kitap dağıtımına başlanacaktır. Toplamda da ilimize 216000 adet kitap gelmiştir. Ben her zaman yanımızda olan eğitimle ilgili konularda bizleri önemli anlamda yönlendiren Sayın Valimize destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bütün okullarımıza ve bütün öğrencilerimize bu yardımcı kaynakları ulaştıracağız diyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş; “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve dağıtılmak üzere ilimize gönderilen kaynak kitapların öğrencilerimize tevdi edilmesi ile ilgili bir araya geldik. İlimizde toplamda 216.000 kaynak kitap dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Kaynak kitap dağıtımı amacı öğrencilerimizin ders kitabı dışında hem sınavlara hazırlık hem de derslerinde olan gelişimini hızlandırmak. Çünkü okullarımıza devam eden öğrencilerimizin tamamının derslerine destek sağlayacak kaynak kitapları edinmede mali gücü yok. Dolayısıyla bu çok önemli bir açığı kapatıyor olacak. Diğer taraftan biz “Başarı Rehberim Öğretmenim” projesi kapsamında öğrencilerimizin hem LGS hem YKS sınavlarına hazırlanması için geçen yıl bir çalışma başlatmıştık ve öğrencilerimize binlerce kitap dağıtmıştık. Bunun semeresini de sınavlardaki başarımızın artmasında gördük. İnşallah bu kaynak kitaplarının dağıtımı ile birlikte çocuklarımız hem sınavlara daha iyi hazırlanmada hem de derslerini daha iyi anlamada güzel gelişme kat etme imkânına sahip olacaklar.

LGS sınavına hazırlık kitaplarının dağıtımına Öğretmenler Ortaokulu'nda başladık. Okulumuz sınavlarda çok güzel başarılar sergiliyor. Buradaki çocuklarımızın başarılarının atması hepimizin temennisi.

Bugün aramızda Yeni Malatyaspor’un çok değerli kaptanı Adem ve tecrübeli oyuncumuz Sadık var. Bugün kendilerinin buradaki ziyaretinin bir sebebi de Süper Lig'de ikinci yarı maçları başlıyor. 2. yarı maçlarında Yeni Malatyaspor’un çok ciddi seyirci desteğine ihtiyacı var.  Bu kapsamda bizlerde İl Spor Güvenlik Kurulu'nda yaptığımız değerlendirmede, özellikle gençlerimizin Yeni Malatyaspor maçlarında seyirci desteğinin çok önemli olduğunu düşündük. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizesinde ve Büyükşehir Belediyesinin yardımları ile İnşallah önemli bir sayıda öğrencilerimizi de maçlara götüreceğiz. Özellikle gençlerimizin oradaki heyecanı ve desteği ile İnşallah Yeni Malatyaspor daha güzel bir futbol ortaya koyarak Yeni Malatyaspor’un ikinci yarıda performansını artırarak artık küme düşme hattından uzaklaşmasını diliyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizle buluşmak üzere ve Yeni Malatyaspor sevgisini onlara ifade etmek üzere burada bulunan değerli futbolcularımıza teşekkür ediyor ve sahada da başarılar diliyoruz.  Öğrencilerimiz okulda eğitim görürken sadece derslerine çalışmıyorlar aynı zamanda kültür, sanat, spor aktivitelerine de katılmalarına da gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin Yeni Malatyaspor maçlarına iştirak etmesi, onların spor sevgisine, arkadaşlık duygusuna ve taraftar bilincinin artmasına sebebiyet verecektir.

Dağıtacağımız kaynak kitapların öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. En ücradaki okullarımıza kadar bu kitapları buluşturacak; hiçbir öğrencimiz kaynak kitap ihtiyacından mahrum bırakılmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Öğretmenler Ortaokulunda gerçekleştirilen kaynak kitap dağıtım programına İl Milli Eğitim Müdür Battal Kanbay, Yeni Malatyaspor futbolcuları Adem Büyük ve Sadık Çiftpınar, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız