SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2018-11-25 23:21:41
Öğretmenler Günü Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü Malatya'da da törenlerle kutlanıyor. İl yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri de birer kutlama mesajı yayınladılar.

TÖRENLER..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünün, 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” kutlanması kararından sonra başlatılan etkinliklerin bu yılki bölümü de, Cumartesi günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Saat 10.00'da ise Kanalboyu Halk Eğitim Merkezi'nde kutlama töreni düzenlenecek. Kutlama töreninde genç öğretmenler adına konuşmanın ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek. Kıdemli öğretmenler adına yapılacak konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından da konuşma yapılacak. Kutlama töreni emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin takdimi, şiirlerin okunması ve ödül dağıtımı ile sona erecek.

Bu arada Öğretmenler Günü dolayısıyla 27 Kasım günü sat 19.00'da da Kongre ve Kültür Merkezi'nde ' Türk Müziği Konseri' ile ' Karma Resim Sergisi' açılışı yapılacak.

YAYINLANAN MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Aydın Baruş şunları belirtti:

"Gücünü insan sevgisinden alan öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden birisidir. Çocuklarımızı bilgi ile donatan ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz aynı zamanda iyiliği, doğruluğu ve güzeli de onların kalplerine nakşeden sanatkârlardır.

Toplumların birer medeniyete dönüşmesi, medeniyetlerin de kalıcı olması ilim ve irfan sahibi nesillerin yetiştirilmesiyle mümkündür. İlimle çocuklarımızın akıllarını, irfanla onların yüreklerini yoğuran öğretmenlerimiz bu anlamda geleceğimizi inşa eden mimarlardır.

Bir toplumun eğitime verdiği değer, aynı zamanda insana ve topluma verilen değeri ifade eder. Ülkelerin ekonomik ve sosyal alanda kalkınmışlıkları eğitime verilen önemle doğrudan ilgilidir. Bu nedenle, ülkemizi her alanda dünyanın en ileri ve müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek yolunda öğretmenlerimizin gösterdiği gayret ve fedakârlık çok kıymetlidir.

Hepimizin hayatında iz bırakan irfan pınarları olan ve yetiştirdikleri şuurlu nesiller sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına almamızı sağlayan öğretmenlerimize en derin hürmetlerimi sunuyor, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

"Öğretmenlik; kuşaktan kuşağa bağların kurulmasında önemli bir köprüdür. İlme giden her yol eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bunun gerçekleşmesinde katkıları olan öğretmenler de birer rehberdir.

Öğretmenlik bilincini bir meslek erbablığına dönüştürenler; insanlığa büyük katkılar sağlamak adına; önemli ve kutsal bir görev icra etmektedir.

İslam Dini; eğitim öğretim dinidir. Öyle ki insanoğlunun ilk eğitim ve öğretimi, Yüce Allah tarafından verilmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e gelen ilk vahiyin ‘OKU’ olması İslam’ın eğitim ve öğretime ne denli önem verdiğini açıkça göstermektedir.

Eğitimi; her dakika her saniye geliştirmeyi ve başarılarımızı katlamayı kendimize şiar edindik. 2023 ve 2071 hedeflerine giden yolda eğitim ve öğretimin ehemmiyetinin farkındayız. Bu hedeflere ulaşmada öğretmenlerimize de oldukça büyük sorumluluk düşmektedir.

Bu vesileyle; İstikbalimizin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesinde çocuklarımıza can suyu olan; sabrı, hoşgörüyü, feragati de bünyesinde barındıran öğretmenlerimizin’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü’ kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarılı bir meslek hayatı diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

"Sık sık değişen Milli Eğitim Bakanları ve beraberindeki eğitim politikalarının yarattığı düzensizlikler, okullarda artan güvenlik sorunları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin niteliği, örgütlülük sorunları, atama sorunları, 4+4+4 gibi çarpık eğitim sistemi sonrasında yaşanılan karmaşıklıkların olduğu bir ortamda öğretmenler gününü kutlama değil, hak arama günü olarak değerlendirmek lazım. Hükümet 2 yıldır kadro açmayarak öğretmenleri sözleşmeliliğe veya ücretli öğretmenliğe mecbur bırakmaktadır. Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir şekilde görev yapmaları gerekirken, adına sözleşmeli, vekil gibi isimler verip, asıl işi yapan öğretmenleri farklı statüler ile haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez. AKP Hükümeti eğitimi, sistemli bir şekilde gerileten, başarısızlığa sürükleyen, bilimsellikten uzaklaştıran hükümet olarak tarihe geçecektir.

Eğitim -öğretim işinin temeli öğretmendir. Ancak eğitim emekçilerinin yüzde 72’sinin borçlu, yüzde 26’sının ek iş yaptığının ortaya çıktığı bir ülkede eğitim temeli çökmüştür. Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenenler öğretmenlerimizdir. Öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara, en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliği toplumun gözünde küçük düşürecek politikalara sonuna kadar karşı çıkıyoruz. Öğretmelerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini, eğitim sistemindeki yap-boz anlayışına bir an önce son verilmesi talepleriyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk kaynağı yetiştirdikleri öğrencileridir.

Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır öğretmenlerimiz.

Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle; saygıdeğer öğretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken; Başöğretmen Mustafa Kemal olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle, selam ve saygılar sunuyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat mesajında şunları belirtti:

“Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin “Oku” emriyle başlaması okumanın, öğrenmenin ve eğitimin önemini açık bir şekilde anlatmaktadır. Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlerken, en büyük umudumuz öğrencilerimiz ve onları en iyi şekilde yetiştiren öğretmenlerimizdir.

Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz geleceğimizin en büyük güvencesidir. Zor şartlar altında hizmet veren öğretmenlerimiz, millet olarak ulaştığımız seviyenin de mimarlarıdır. Çağdaşlaşma yolunda Cumhuriyetimizin ihtiyacı olan ‘fikri hür’, ‘vicdanı hür’ ve ‘irfanı hür’ nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize geleceğimize kattıkları değer için yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni unvanını kabul etmesinin anısına, 24 Kasım günü her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal’in, "Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız" sözleri ile tarif ettiği; ekonomik, toplumsal, kültürel kalkınmasını sağlamış, büyük ve aydınlık Türkiye hedefinin gerçekleştirilmesi yolunda eğitim ordumuzun birer fedakâr neferi olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, büyük zorluklarla ülkemize nitelikli insan yetiştirmek yolunda çaba harcayan öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, bu yolda görevleri başında şehit edilen saygıdeğer öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye ve onun saygıdeğer kurucuları Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, aynı zamanda temelleri çok güçlü atılan bir aydınlanma hareketinin başlangıcı olarak Gazi Mustafa Kemal’in talimatı ile 15-21 Temmuz 1921 tarihlerinde Ankara’da 1.Maarif Kongresini gerçekleştirmiştir. Sıcak savaş ortamında Maarif Kongresi’nin toplanmış olması bile tek başına, Cumhuriyetimizin kurucularının yerli ve milli bir eğitim sisteminin kurulmasının önemine yaptıkları vurgunun anlaşılması açısından büyük değer taşımaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muallimler Birliği Kongresi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Muallimler! Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri; yeni nesli, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözleri ile öğretmenlerimize yüklediği bu büyük sorumluluk, aynı zamanda biz eğitimciler için onur kaynağıdır.

Tarihimizin her döneminde olumsuz şartlar ve imkanlar karşısında milletimizin önünde bir meşale gibi yürüyen öğretmenlerimiz; dün olduğu gibi bugün ve yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edecektir.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi eğitim kadrosu; ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbalinin dört bir taraftan saldırıya uğradığı bir süreçte bilim ve akademik çalışmalarda daha büyük görev ve sorumluluklar üstlenilmesi gerektiğinin bilincinde ve farkındadır. Bu farkındalığın gereği olarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye’nin, milletimizin; sosyo-ekonomik kalkınması ve kültürel, sanatsal ve bilimsel gelişimine en üst düzeyde katkı sunmanın görev bilinciyle çalışmaktadır.

Saygı değer öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın ‘Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Malatya Baro Başkanı Enver Han da yayınladığı mesajda, " Bugün öğretmenler günü!. Hiç bir güçlük karşısında yılmayan, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı baş eğmeyen, sabır ve metanet içinde çalışan, her türlü fedakârlığı göze alan, geleceğimizin nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizin günü.

Geleceğimiz öğretmenlerimize ve eğitim ilkelerine bağlıdır! Öğretmenlerimizin

görevi ve sorumlulukları herkesten çok daha ağırdır.Öğrencilerine vatan sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerimizdir.Toplumumuzdaki bireyler onların eserleridir.

İnsanlık tarihinin en önemli mesleği öğretmenlik ülkemizin geleceğidir. Eğitim ve öğretim ulusal kalkınmanın temelidir.Eğitime ve öğretime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir.Bu nedenle ülkemizin daha ileri gidebilmesi ve eğitimin kaliteli yapılması için öğretmenlerimizin mesleki sorunlar ile özlük ve sosyal sorunlarına en kısa zamanda çözümler üretilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; görevlerini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım öğretmenler günü” nü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor; görevi başındaki öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

“Tüm öğretmenlerimiz için büyük bir anlam, büyük bir önem taşıyan 24 Kasım Öğretmenler Günü, şahsımın bir eğitimci olması nedeniyle benim için de önemli ve anlamlı bir gündür. Öğretmen, öğrencisi için hem annedir, hem de bir babadır. Ülkemizin ve milletimizin yarınları için bir mimardır. Sevgiyle, şefkatle, sabırla, vatan ve millet sevgisini öğrencilerine nakşeden öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” inancından, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak eldir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle başta şehit öğretmenlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimize de sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür diliyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir. Bir ülkenin kalkınması ve gelişmişlik düzeyi; bilgili, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin yetişmesiyle mümkündür. İnsan yetiştirmeyi, aynı zamanda bir medeniyet inşasından farksız gören şuurla bizlere ve yarının sahiplerine müreffeh istikbalin kapılarını aralatacak yegâne anahtar öğretmenlerimizin elindedir. Bir toplumun gelişmesi için en önemli nokta eğitimdir. Bizler ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları, ‘Beşikten Mezara Kadar İlim ‘ diye buyuran bir Peygamber’in ümmetleri olarak eğitim anlayışımızı sürekli canlı ve diri tutmalıyız, okumaktan uzaklaşmamalıyız. Bizlere bu eğitimleri vermek adına gece gündüz demeden çalışan, her türlü şart ve durumda bile öğretme olgusundan vazgeçmeyen öğretmenlerimiz her türlü takdiri ve saygıyı hak etmektedirler.”dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar da mesajında şunları kaydetti:

"Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve saygı değer unsurlarıdır' diyerek başlattığı bu kutlu yolda tüm eğitim camiasının 24 Kasım öğretmenler gününü canı gönülden kutlarım.

Bir öğretmen verdiği eğitim ile milleti; özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır. Öğretmenlerimiz; gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurarak, en önemli değerlerimiz ve istikbalimiz olan gençlerimizi zamanın gerektirdiği her türlü teknolojiden faydalanarak üretken bir toplum haline getirir. Geleceğe sağlam adımlarla basan bir nesil yetiştirmek temennisi ile Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun…"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda “İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Öğretmenlerimiz toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktörlerdir. Eğitim bir neslin, bir ülkenin devamı için en belirleyici kriterdir. Bir ülke eğer kendine dünyanın en büyük ekonomilerinden, en büyük güçlerinden birisi olmayı hedef seçmişse, uygarlık yarışında en ön sırayı istiyorsa, çocuklarına en kaliteli, en donanımlı eğitimi vermek zorundadır.

Unutmayalım ki, öğretmenlerimize verdiğimiz değer, bizim kendimize ve ülkemize biçtiğimiz değerdir. İyi yetişmiş donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bunun en güzel örneğidir.

Bugün ise Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri gördüğünü, taleplerinin karşılandığını söylemek mümkün değildir.

Muhalif ve örgütlü öğretmen devletin gözünde sakıncalı görülmekte; öğretmenin mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakkı engellenmekte; kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır. Eğitimi bilimsel ve laik özünden koparmaya çalışan siyasi kadrolar, eğitimi çökertirken öğretmeni de ezmektedir.

Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, AKP iktidarı döneminde ciddi şekilde gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, okullarda yaşanan şiddetin artması, ihraçlar ve açığa almalar, sürgünler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha da derinleştirmiştir.

MEB’deki öğretmen açığı, 15 Temmuz darbesinden sonra ilan edilen OHAL ve KHK’lerle açığa almalar ve ihraçlar sonucunda iki katına çıkmıştır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığa bağlı okullarda öğretmen ihtiyacının Eylül 2018 itibariyle, 117 bin 403 olduğunu açıkladı. Ancak Aralık ayı sonunda atanacak öğretmen sayısı ise sadece 20 bin olacak.

Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek “doğrudan torpil” anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmaktadır.

Yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken ücretli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na ve imzaladığımız uluslararası sözleşmelere göre öğretmenlik mesleği uzmanlık mesleğidir. Öğretmen açığının ücretli öğretmen uygulamasıyla kapatılmaya çalışılması, eğitimin niteliğini de olumsuz yönde etkilemektedir.

Sendikal faaliyetler suç olarak gösterilmeye çalışılmakta, örgütlü öğretmenler sendikalarının aldığı eylem kararları doğrultusunda demokratik haklarını kullandıkları için cezalandırılmak istenmektedir.

Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"24 Kasım 1928’deBüyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmen’liğini kabul etmesi nedeniyle 1981’den beri “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli; kültür, sanat, eğitim ve bilime dayanmaktadır. Eğitim, Atatürk Devrimi’nin en önemli unsurudur. Eğitimin, laik ve bilimsel olması bu nedenle yaşamsal değerdedir. Cumhuriyetin özgür, akılcıl yani "fikri hür, irfanı hür nesiller" yetiştirme hedefini gerçekleştirecek kişiler de elbette ki ÖĞRETMENLERdir.

Büyük Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın en buhranlı dönemlerinde bile öğretmenlerle toplantılar yapmış olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini inşa etmede bu kesime duyduğu güvenin açık kanıtıdır.

Cumhuriyetin iki bakanlığının adının başında "Milli" ifadesi bulunmaktadır. Ancak, eğitim sistemi siyasi iktidarların elinde yapboza dönüşmüş,sistem milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir.Atatürk Devrimi’nden ve kazanımlarından intikam almak duygusuyla hareket eden siyasiler, laik ve bilimsel eğitim başta olmak üzere Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmişlerdir.

Bu süreçte en büyük zararı elbette gelecek nesiller ve Milletimiz görmüştür. Siyasilerin uygulamaları, ulusal geleceğimiz bakımından özel öneme sahip öğretmenlerimizi de olumsuz etkilemektedir.

Öğretmenlerimizin maddi sorunlarının farkındayız. Bununla birlikte, Büyük ATATÜRK'ün atfettiği, toplumsal önemin yine siyasi iktidarların politikaları neticesinde yok olduğunu da üzülerek yaşamaktayız. Bir kariyer ve uzmanlık mesleği olan öğretmenlik, toplumsal statü açısından itibarsızlaştırılmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Cumhuriyeti yeniden inşa etme mücadelesinde, öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin uygulamaya konmasıyla öğretmenlerimizin sorunları çözülecek ve toplumsal statüleri hak ettiği konuma tekrar yükseltilecektir.

Öğretmenlerimizin sorumluluğu herkesin malumudur. Fakat, bu büyük sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz çalışan, aydın öğretmenlerimizin yanı sıra üzülerek söylemeliyiz ki Öğretmen’lik unvanını taşımayı hak etmeyen, gerici ve bölücü anlayışla, Atatürk Devrimi ve İlkeleri’ni hedef alan, saldıran çukur kişilikleri de görmekteyiz. Siyasi iktidarların marifetleri sonucu türeyen ve öğretmenlik sıfatını taşımayı asla hak etmeyen bu kişiler hakkında Genel Merkezimiz gereken tüm işlemleri başlatmış ve süreci takip etmektedir.

Dünya tarihinde,hiç bir liderin kara tahta başına geçerek,milletini aydınlatmak için çaba harcadığını göremeyiz. Mustafa Kemal ATATÜRK bir istisnadır. Böyle bir Liderin yolunda yürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü içtenlikle kutluyor, aydınlanma mücadelesinde yalnız olmadıklarını bir kez daha yineliyoruz."

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Ülkü Ocakları İl Başkan Emrah Yılan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Öğretmenlerimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir yandan bilimsel düşünmeyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmeyi ve yorumlamayı, evrensel insani değerleri öğretirken diğer yandan da vatan sevgisini, iyi vatandaş olmayı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı öğretmekte ve bu sayede geleceğimizi garanti altına almaktadır. Gençliğin sadece öğrendiği konularla ilgili değil, aynı zamanda milli-manevi değerler ve tarih bilinciyle yetiştirilmesi konusunda en önemli görevi icra eden öğretmenler, toplumun önderi ve gelecek nesillerin şekillendiricisidir. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız