SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmenin 200 Bin TL'si Nerede?"

0
Güncellendi - 2016-06-03 04:21:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaklaşık 10 bin öğretmenin Mayıs ayında ödenmesi gereken ve toplam tutarı 200 bin TL'nin üzerinde olan promosyon parasının bugüne kadar ödenmemesi şikayet konusu oldu. Konu başta BİMER olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili tüm kurumlara iletildi.

Konu ile ilgili konuşan bazı  öğretmenler “Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde 10 binden fazla öğretmen var. Her öğretmenin 22.5 lira promosyon parası hala ödenmedi. Toplam 200 bin liradan fazla para nerede? Banka da mı? Milli Eğitimde mi? Yetkili ve sorumlu kademedekiler kaçamak yanıtlarla konuyu geçiştirmeye çalışıyorlar” ifadeleriyle paranın akıbetini öğrenmeye çalıştıklarını ifade ederken Milli Eğitim ve Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Müdürlükleri de paranın akıbeti hakkında net bilgi veremiyorlar.

Sendikalar Duyarsız!

Öğretmenlerin haklarını koruma amaçlı faaliyet gösteren sendikaların durumu daha vahim. Konudan bihaber olan bazı sendikalar ise Milli Eğitim yetkililerinin verdikleri yanıtlara benzer ifadelerle konuyu geçiştirmeye çalıştılar.

25'er TL Bloke Edildi

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Bankası arasında yapılan protokle göre her öğretmene 835 lira maaş promosyonu ödenecekti. Banka bunun 810 lirasını toplu olarak öğretmenlere verdi. 25 Lirayı ise yeni tayin olacak öğretmenlere dağıtılmak için bloke edildi. Bloke edilen 200 bin liradan fazla paranın tayin edilen öğretmenlerle dağıtıldıktan sonra paranın artan kısmı da 10 binden fazla öğretmene eşit olarak 2016 Mayıs ayında dağıtılacaktı.

BİMER'e Başvuru

Öğretmen Erol Ayten imzasıyla başta BİMER ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen dilekçede, “Halk Bankası ile 2015 haziran ayında yaptığımız 3851 personeli kapsayan promosyon sözleşmemize göre kişi başı 835 tl para düşmektedir. Yapılan anlaşmaya göre 810 tl hesaplarımıza geçti. Diğer yatırılmayan 96275 tl halk bankası tarafından 2016 mayıs ayına kadar yeni tayin olan öğretmenlere dağıtılacaktı. Dağıtılmayan miktar ise Yeşilyurt ilçesine bağlı personele eşit bir şekilde dağıtılacağı promosyon sözleşmesinin 4. maddesinde yer almaktadır.2016 mayıs ayına ait kalan para dağıtılmamış olup ne kadarını yeni tayin olan öğretmen arkadaşlara dağıtıldığında da bilgimiz yoktur.Protokol sözleşmesinin 4.maddesine uyulmamıştır.Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünü defalarca aramamıza rağmen bir netice almış değiliz.Bloke edilen paranın mayıs ayı sonu itibariyle hesaplarımızda göremedik.Bloke edilen 96 275 tl nin akıbetini araştırılmasını ve bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.

NOT: Aynı şekilde Battalgazi ilçemizde bulunan 5 binden fazla personelin 125000 tl si beklemektedir.” ifadeleri yer aldı.

malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız