SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Adı Karmaşası Sınav Kaçırttı

0
Güncellendi - 2021-06-26 23:52:53
Okul Adı Karmaşası Sınav Kaçırttı
A- A+ PAYLAŞ

OKUL ADI DIŞARIDAKİ TABELADA BAŞKA, BİNADA BAŞKA OLUNCA!.  Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sınavına İbni Haldun Anadolu lisesinde giren adaylar değişen okul ismi yüzünden mağduriyet yaşadı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirildi. TYT sınavına Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan İbni Haldun Anadolu Lisesinde giren adaylar, değişen okul ismi dolayısıyla sınav merkezini navigasyon üzerinden bulmakta güçlük çekti. Öğrenciler, okul isminde yaşanan değişiklik dolayısıyla sınav merkezine son anda yetişebildiler. Okulun dış kapısında asılı olan Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tabelası adayların yanılmasına neden oldu.

İsim değişikliğinden dolayı mağduriyet yaşayan ve sınava giremeyen öğrenciler, yaşanan soruna çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundular.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Semih (2 yıl önce)
    Keşke gençler en az bir gün önce sınav yerlerine bakma zahmetine girselermiş.Sorumluluk almaları lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer osman (2 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    gardaş çalışan emek veren kafası çalışan gider bakar bizde bunlar gibiydik bir baltaya sap olamadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazimmm (2 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    Bos ve gereksiz bir yorum yapmissin senin bahsettigin zamanla simdiki zaman birmii ihtiyac duyulmaliminl malatya gibi ulasimi basit zamanin verdigi teknolojiyle okulun yerini bulabilmeyinken sen bunun nedenini sorumlulularinin sorumsuzluk edip degusen okul tabelasini asmaz insanlari yaniltirsan sende cikip buna canak tutarsan iste durum bu olur yazikk
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Aynı binada iki okul eğitim görüyorsa okulun dış kapısına da, içine de her iki okul ismi yazılır. Bu çocukların geleceğini, ümitlerini, emeğini düşüncesizce görevini layıkı ile yapmayan insanlar harcayamaz. Bu çocuklar derhal konuyu yargıya taşımalıdır. Bu düşüncesizliği yapanlar gerekli cezayı almalı. Bu çocukların mağduriyeti giderilmeldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    bu tür haberler yapılırken kamu oyunun yanlış yorumlarına yol açmamak için ilgili kurumdan bilgi alınıp haberleştirilmeli bence okulu depremde hasar gördüğü için abdulkadir erişte bu binada eğitim öğretime devam ediyordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Her dakika okul, sokak,cadde ve mahalle adı değişirse böyle olur tabiki
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Sürekli değişen okul isimleri ve yerleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    İyi de, önceden gidip okulu görmek gerekmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (2 yıl önce)
    90 li yıllarda idareci iken sınavdan bir gün önce okulu açık tutar idik adayların tamamına yakını gelir okulu görür sınava gireceği sıraya otururdu üzüldüm yazık olmuş emeğine o okulumuz önceden öğretmen lisesi sonra fen lisesi oldu Abdulkadir eriş mesleki teknik Anadolu lisesi binası depremde hasar görünce o binaya taşındı o binada bir yil öncede ibni Haldun Anadolu lisesi açıldı binanın esas sahibi ibni Haldun Anadolu lisesi diğer lise ise binasınin bitimine kadar orda kalacak bu durum bilgi kirliliğine neden olmuş kısacası gençler adına üzüldüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın hocam şimdide öyle.Bir gün önceden gelip oturacakları sıralarına bile baktılar
    0
    0
    Yanıtla
  • 90 li yillar hocam su an manasiz sadece sorumlular geregini yaparlarsa skinti kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Şu beğenmediğimiz, yeni devlet dediğimiz Türki cumhuriyetlerde okul ismi diye birşey yok. 1.mektep, 2.mektep, 3.mektep....diye gidiyor isimler. bence bizdede böyle olmalı. sokak isimleride o şekilde olmalı, sokağa bir isim vermişler yaz yaz bitmiyor. hem sıralı ve düzenli numara verilirse adres ararkende rahatça bulunur. bizde her gelen kendine göre birşeyler değiştiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun Demokrat (2 yıl önce)
    Memlekette eğitim mi var, düzen mi var, denetim mi var? Saldım çayıra mevlam kayıra yazık emeklere!
    0
    0
    Yanıtla
  • Memlekette herşey var, görmek için göz gerekiyor, sözde demokrat
    0
    0
    Yanıtla