SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazır

0
Güncellendi - 2021-02-15 04:09:12
Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazır
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlayacağı kırsal mahalle okullarındaki hazırlıklar tamamlandı.

Dezenfektan ve maskelerin dağıtıldığı, oturma düzenlerinin sosyal mesafeye göre ayarlandığı ve tüm hazırlıkların yapıldığı yaklaşık 400 okul, pazartesi günü ders zilinin çalmasını bekliyor.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, AA muhabirine, tüm okulları eğitim ve öğretime hazırlamak amacıyla çalıştıklarını, temizlik, dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Öğrencilerin pazartesi günü üşümemeleri için okulları ısıtmaya başladıklarını belirten Kanbay, eksik görülen bütün alanlarda tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Taşımalı eğitimin olacağı yerlerde servislerin belirlendiğini, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerle toplantılar yaptıklarını dile getiren Kanbay, şöyle konuştu:

"Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi özledik. Öğretmenler ve öğrencilerimizi buluşturmak istiyoruz. Heyecanlıyız, hazırlıklarımızı yaptık. Okullara 700 bin civarında maske ve 180 ton dezenfektan dağıttık. Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt dışındaki tüm ilçelerimizde sınıf ortalamaları düşük ve kırsal bölge standartlarına uygun sınıflarımız var. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ile lise kısımlarının hepsini açmak istiyoruz, bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bununla ilgili İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu karar alacak. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe merkezimiz 1 Mart'ı bekleyecek. Ancak Battalgazi'de 54, Yeşilyurt'ta ise 82 kırsal mahalleyi eğitim ve öğretim açacağız. 15 Şubat itibarıyla okulların yüzde 40'ında eğitim ve öğretime başlamak istiyoruz, 800 okulumuz var, muhtemelen 400-450'si eğitim öğretime açılacak."

- Her öğrenci sürekli aynı sıraya oturacak

Yeşilyurt Görgü Ortaokulu Müdürü Yaşar İsen, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı kılavuz doğrultusunda okuldaki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

"Okulum Temiz Belgesi"ni aldıklarını, okulun girişine, koridor ve lavabolara uyarı ile yönlendirme levhaları yerleştirdikleri bilgisini veren İsen, "Koridor ve sınıflara dezenfektan ile kullanım afişlerini astık. Sınıflarda öğrencilerin oturacağı sıralara isimlerini yazarak belirledik. Her öğrenci sürekli aynı sıraya oturacak. Çapraz oturma düzeni oluşturduk, okula öğrenci girişleri ile çıkışları farklı kapılardan olacak. Okulumuzun 4 şubesi var, bunların giriş ve çıkışları da farklı, mesela 5 ve 6. sınıflar A kapısından 7 ve 8. sınıflar B kapısından teneffüse çıkacak. Öğretmenler ve öğrencilerimiz okulu çok özledi, biz de öğrenci ile öğretmenlerimizi özledik." ifadelerini kullandı.

AA

FOTO: Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Valimiz diyor Pandemi korkulan seviyede Milli Eğitim Müdürlüğü Bugün Okul müdürlerini bir sınıfa 30 kişi alarak protokol seminerine aldı. Saat 1 de başlayan seminer saat 4 e kadar devam etti. Dersler blok yapılarak sadece 1 mola verilerek ders yapıldı. Bu nasıl bir iş. Hani Pandemi vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Ya ben Malatya'da yaşamıyorum ya da Sayın Müdür Bey Malatya dışından yönetiyor. Malatya merkezde açılan okulların öğretmenlerine cuma günü haber verildi. Hangi ara söylenilenler yapılmış merak ediyorum. 300-400 öğrenci mevcutlu küçük okullarda sosyal mesafe sıfır. Çünkü seyreltilmeden tam kapasite açıldı. Allah korusun. İnanmayanlar gidip merkezde kırsal mahalle diye açılan okulları gidip gezebilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okul (3 yıl önce)
    Çok güzel oldu.30 kişilik sınıflari bölmeden basladiniz eğitime.ogrenciler uç kişi oturuyor.cok guzel oldu okullar açıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)Okul isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi okul orası yok öyle bir şey. Her sırada bir kişi oturacak şekilde tüm okullarda düzenleme yapıldı lütfen gidip görmeden buradan yorum yapmayınız. Okullarımızın güvenli bir eğitim ortamına kavuşması için müthiş bir özveri gösterilmekte kimsenin hakkını yemeyelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Teşekkürler sayın müdürüm ,Allah yardımcınız olsun ,temennimiz bütün önlemlerin alınması ve yüz yüze eğitimin bütün kademelerde bir an önce başlaması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Bu kış şartlarında bütün pencereler kapalı neyin önlemi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Hayırlısı olur inşallah en doğrusu budur
    0
    0
    Yanıtla