SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öncelikli Hedefim Şampiyonluk"

0
Güncellendi - 2017-03-22 00:30:01
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Senegalli yıldızı Boubacar Dialiba Diabang, “Öncelikli hedefim Yeni Malatyaspor'da şampiyon olmak” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un C.Kraków takımından transfer ettiği sol kanat oyuncusu Dialiba, sarı kırmızılı takımın en çok gol atan futbolcusu olmasının yanı sıra gol krallığı yarışında da yer alıyor.

Dakar UC, Zeljeznicar, Real Murcia, KV Mechelen ve Cracovia Kraków takımlarının formalarını giyen Dialiba, Jupiler Pro League’de 92 karşılaşma 4 bin 793 dakika forma giydi ve 13 gol atarken, 12’de gol attırdı.

12 GOL KAYDETTİ

Ligde 25 hafta sonunda 50 puanla zirvede yer alan Evkur Yeni Malatyaspor’da en dikat çeken futbolcular arasında ‘Buba’ lakaplı Boubacar Dialiba Diabang, takımın skor yüküne önemli bir katkı veriyor.

Senegalli futbolcu, ligde geride kalan 25 haftalık bölümde 12 gol kaydetti. Sol kanat olmasına rağmen ileri uçta etkili olan 29 yaşındaki futbolcu, gol kralı olmaktan çok takımla şampiyonluk yaşamak istediğini ifade etti.

Dialiba, 15 gollü Rydell Romano Poepon, 14’der gollü Adis Jahovic ve Bekamenga Aymard Christian Bekamenga ile Mickael Franck Pote’nin arsından 12 golle gol krallığı yarışında beşinci sırada yer alıyor.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL”

Dialiba, küçük yaşlarda futbol oynamaya merakının olduğunu ve hayallerini gerçekleştirmek için çok çalıştığını kaydetti.

Bosna Hersek, İspanya, Belçika ve Polonya’da forma giydikten sonra Türkiye’de Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olan Dialiba, futbolcu olabilmek için ülkesinden çıktıktan sonra dört ülkede futbol oynadığını, Türkiye’nin ise futbol oynadığı beşinci ülke olduğunu dile getirdi.

Dialiba, Türkiye’de çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Küçük yaşlarda futbolcu olma hayalimi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Hatta ülkemden ayrıldım. Bosna Hersek, İspanya, Belçika ve Polonya’dan sonra Türkiye’de futbol oynuyorum. Her şey benim ve ailem adına çok güzel” diye konuştu.

“EVKUR YENİ MALATYASPOR’DA ÇOK MUTLUYUM”

Senegalli yıldız, Evkur Yeni Malatyaspor’da forma giydiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Burada çok mutluyum. Her şey yolunda gidiyor. Yönetim, teknik heyet, futbolcu arkadaşlarım, taraftarlar, kulüp çalışanları benimle yakından ilgileniyorlar. Takım olarak iyi bir gidişatımız var. Burada çok mutluyum ve takımıma katkı sağlamak için elimden geleni yapıyorum” dedi.

Malatya’da kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Dialiba, şunları söyledi: “Sadece futbol değil, her anlamda burada her şey çok güzel. Burada çok mutluyum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bu performansımı da olumlu yönde etkiliyor. Futbolu güzelleştiren şey kazanmaktır. Bizde kazanmak için çok çalışıyoruz. Fizik olarak her maça hazır hale geliyoruz. Teknik heyetimiz bu anlamda bizimle her zaman yakından ilgileniyor. Maçlara en iyi şekilde hazırlanıp, elimizden geleni yaparak, istediğimiz sonuçları alıyoruz.”

“ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM”

Golcü futbolcu, en büyük hayalinden birisinin Evkur Yeni Malatyaspor’da şampiyonluk yaşamak olduğunu belirtti.

Gol atmaktan çok takımın kazanmasının kendisi için çok daha önemli olduğuna dikkat çeken Dialiba, “Gol krallığından çok şampiyon olmak istiyorum. Gol krallığı ya da şampiyonluk arasında bir seçim yapmam gerekirse, bu şampiyonluk olur. Camia olarak şampiyonluk hedefimiz var ve bu hedefimizi bu sezon gerçekleştirmek istiyoruz. Bu anlamda takım olarak iyi bir gidişatımız var. Her maça aynı ciddiyetle hazırlanıp, maç maç bakıyoruz. Şampiyonluk hedefimize ulaşmak istiyorsak, her maçtan en iyi sonucu almamız gerektiğini biliyoruz. Bunun içinde çok çalışıyoruz ve sahada ne yapmamız gerekiyorsa onu en iyi şekilde yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM ŞAMPİYONLUK”

Dialiba, öncelikli hedefinin Evkur Yeni Malatyaspor’da şampiyonluk yaşamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Şampiyon olmak istiyorsak kalan maçlarda puanlar almak zorundayız. Bu bilinçle karşılaşmalara çıkıyoruz. Ligde iyi bir avantaj yakaladık. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Ligde kolay maç yok. Ama bizim şampiyonluk hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda kalan maçlarda da istediğimiz sonuçları almak için çok çalışacağız. Öncelikli hedefim burada şampiyonluk yaşamak. Bu hedef içinde takımına en iyi katkıyı sağlamak istiyorum.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kenen (7 yıl önce)
    SAĞLAM FÜLELİ TOPÇU SÜPERLİGDE İŞ YAPAR,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Takımımızın dinamosu, şampiyonluğu getiren isimler sayılsa ilk sıralara adı yazılması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (7 yıl önce)
    Emeğinize yüreğinize sağlık daimî başarılar diliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla