SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onların Çizdiği Yolda Yürümeye Devam Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-26 20:03:36
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü, vefatının 46. yılında memleketi Malatya'da CHP İl Teşkilatı tarafından da anıldı.

İnönü Kapalı Çarşı üzerindeki bulunan İsmet İnönü Anıtında düzenlenen anma programının ardından bir açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Büyük devlet adamı, 2. Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucularından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah ve mücadele arkadaşı, aynı zamanda en yakın siyasi arkadaşı ve aynı zamanda bir Malatyalı olan hemşerimiz, her zaman kendisiyle onur duyduğumuz İsmet Paşa'mızın 46. ölüm yıl dönümü. Onu ölüm yıldönümünde memleketi Malatya'dan minnetle, şükranla andığımızı ifade ediyoruz” dedi.

İsmet İnönü ‘nün, büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulaya Kiraz,”Emperyalizme diz çöktüren, Sevr anlaşmasını paramparça ederek, Lozan Barış antlaşmasını imzalatan bir devlet adamıydı. Bu ülkeye demokrasinin gelmesinde, temellerinin atılmasında en büyük söz sahibi olan birisiydi. Çok partili sistemi bu ülkeye getirerek, demokrasinin bu ülkede kök salmasına sebebiyet verdi. Bu anlamda yine bugün ki, dış politikadaki çıkmazı değerlendirdiğimizde aslında İsmet Paşa'nın hem ülkeyi ikinci dünya savaşına sokmaması, hem Sevr’i paramparça ederek Lozan'ı imzalaması gibi noktalardan ders alınacak birçok noktada çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bugün İsmet Paşa'nın anlayışına baktığımızda dış politikada, emperyalizm karşında hiçbir problem yaşamayız diye düşünüyorum. Onların çizdiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Genel Başkanımız olarak da CHP'de siyaset yaparak ve partiye sahip çıkarak onların aslında bizlere göstermiş olduğu hedeflere doğru ülkeyi daha çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartma noktasında Çabalarımızı hep birlikte sürdürüyoruz. 46. Yıl dönümünde İsmet İnönü'yü tekrar rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Rifat (4 yıl önce)
    Rahmetle anıyorum büyük devlet adamlarımızdan biriydi. Ama şunu anlamış değilim 1946 yılında Atatürk'ün heykeli şehrin ucra sayılabilecek bir yerine kışlanın önüne yapılırda akabinde 1947 yılında İsmet Paşanın heykeli şehrin merkezi hükümet konağının önüne yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Bu millet sizi asla unutmaz paşam.. kurduğunuz laik cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Rahmetle aniyorum pasam izi mekaanini Cennet olsun turk milleti seni unutmadi Ve unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla