SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onların Heyecanı Bizleri Mutlu Ediyor"

0
Güncellendi - 2018-09-07 04:30:08
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Kaban, otizm, mental ve down sendromlu gibi özel çocukları bulunan ailelerin sorun ve isteklerini dinledi

Malatya Valiliğinin destek verdiği “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' projesi ile otizm, mental ve down sendromlu gibi özel bireylerin, atletizm, jimnastik, futbol, masa tenisi ve yüzme branşında İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü gönüllü öğrencileri eşliğinde Sessiz Adımlar Spor Kulübünde eğitim gören çocukların aileleri Vali Ali Kaban’ı ziyaret ettiler.

Özel bireylerdeki öz güven kazanımı, bağımsız hareket edebilme, spor beceri gelişimi, olumlu davranışların ortaya çıkması ve günlük yaşam becerilerindeki ve 6 aylık süreçte çocuklarındaki gelişimlerden dolayı projeye katılan özel bireylerin aileleri projenin mimarı Malatya Valisi Ali Kaban’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Malatya Valiliğinin desteklemiş olduğu “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' projesine göstermiş olduğu ilgi ve alaka için Vali Kaban’a çiçek takdim eden aileler teşekkür ettiler.

Malatya İlimizde özel bireyler ile ilgili şubat ayından beri uygulanan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında "Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır " projesi 327 engelli bireye 12 ay boyunca 8 spor branşında Malatya Valiliği tarafından yürütülen ve Türkiye’de tek olan, Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından bire bir verilen eğitimin sonuçları ortaya çıkan projenin  1.grubunda 112, 2.grubunda 105, 3.grubunda da 110 öğrenci faydalanmaktadır, projede toplam 45 eğitmen görev almaktadır.

Eğitmenlerin liyakatleri,  öğrenci sayısı, branş sayısı, bire bir eğitim, eğitimin yazılı planlamalar ve performans tespitleri sonucu profesyonel anlamda eğitim verilmesi, servis imkanı ve bütün projeye katılan öğrencilerin spor kıyafetlerinin karşılanması açısından Türkiye’de tek olma özelliği taşımaktadır.

Proje sayesinde özel bireyler ulusal yarışmalarda atletizm branşında 23, jimnastik branşında 19 ve yüzme branşında 6 madalya ilimize kazandırmışlardır, 6 aylık proje süresince özel olimpiyatlar etkinliği, mavi çocuk şenliği, otizmin farkına varır mısınız, engelsiz Down şenliği, Türkiye ve bölge atletizm, jimnastik ve yüzme şampiyonalarına katılım sağlanmıştır.

Projede halk oyunları çalışmaları da yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bu çalışmalar için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tecde Spor Salonunu sabah 9 akşam 19 arası yaz boyu özel bireylere tahsis etmiştir.

Projenin devam etmesi ve teşekkür ziyaretinde bulunan anneler Sayın Valimize, çocuklarımıza fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterebildiği 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' projesinden dolayı teşekkür ettiler. Bu projenin çocuklarına çok faydası olduğunu belirterek projenin devam etmesi için ricada bulundular. Ayrıca Vali Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban’a da proje için gösterdiği gayret ve çabalardan dolayı minnettar olduklarını söylediler. Türkiye’de bir ilk olan projenin diğer illerimize de örnek olması temennisinde bulunan anneler bu proje sayesinde birbirleriyle tanışarak bir aile olduklarını ve yalnız olmadıklarını anladıklarını söylediler.  Bazen nefessiz kaldıkları zamanlar olduğunu, çocuklarımızın spor yapmaları için verdiğiniz imkân ve desteğinizle bizlere nefes verdiniz, buda bizim için çıkış yolu oldu dediler. Bir anne yaşadığı bir olayı anlatırken daha önce katıldığı bir toplantıda yetkili kalkar konuşurdu, derdi ki Avrupa'ya gittim şunu gördüm bunu gördüm, bende o yetkiliye sizin elinizi kolunuzu bağlayan mı var sizde yapın demiştim. Siz burada onu yaptınız Allah razı olsun diyerek minnettarlıklarını dile getirdiler.

Vali Kaban’da ailelere hitaben “Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan “Gönül Elçileri Projesinin” bir parçası olarak “Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır” başlığı altında yürüttüğümüz bu çalışma ile Şubat ayından bu yana 327 engelli bireyimiz spor alanında, halk oyunları alanında ve toplumsallaşmaya dönük oluşabilecek başka faaliyetlerle hayatın içerisinde yer almaları sağlanarak eğitimlerine yeni bir boyut katılmış oldu. Çocuklarımızı geliştirecek, sosyal hayata bağlayacak her tür desteği sağlayacağız. Örneğin yakın zamanda proje kapsamında planladığımız “Yumurta Boyama” etkinliği için Afyonkarahisar’dan misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Çocuklarımız daha pek çok şenliklere katılacaklar ve hayatın içinde var olmaya devam edecekler. Onların o heyecanlarını görmek bizi de çok mutlu ediyor.

Bu çalışma Valiliğimizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ve İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünün gönüllü öğrenci çabaları ile bugüne geldi. Bu projeye gönüllü olarak katılan özverili öğrencilerimiz için de pratik bir eğitim çalışması oldu.

Bu daha önce yapılmamış bir faaliyet olarak Malatya’mızda ilk kez gündeme getirilmiş bir aktivite olarak sizler tarafından büyük bir takdirle karşılandı.  Proje 12 aya tamamlandığında 8 branşta da çocuklarımız aktif olarak çalışmalara katılabilecek.

Bu çalışmaya emeği geçen öğretmenimiz Ali Karaca olmak üzere İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü gönüllü öğrencilerine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Ziyarette Vali Kaban, otizm, mental ve down sendromlu gibi özel çocukları bulunan ailelerin sorunları ve isteklerini dinledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız