SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlarla Birlikte Yürümeye İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2019-12-04 02:43:23
A- A+ PAYLAŞ

Toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için dünya çapında gündem oluşturmayı amaçlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Malatya’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürü Rasim Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, engelliler, öğrenciler ve engelli ailelerinin katılımlarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüş, Dedekorkut Parkı önünde başlayıp Sanat Sokağında son buldu.

Yürüyüş sonrası Sanat Sokağında bulunan Sanat Merkezi salonunda devam eden programda özel bir Eğitim ve Uygulama Okulunda eğitim gören Ritim Grubu öğrencilerinin gösterisinin ardından program sona erdi.

Program sonunda günün anlam ve önemini belirten açıklama yapan Vali Aydın Baruş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel öğretim okullarında öğretim gören kardeşlerimizle birlikte yürüyüş yaptık. Salonda ise gösteriler sergilediler. Bu çocuklarımız okullarında yeteneklerine uygun olarak eğitim alıp, topluma katılma yönünde büyük adım atıyorlar. Onları anlamaya, empati kurmaya, onların yaşamış olduğu sıkıntılar da onlarla birlikte yürümeye ihtiyacımız var" dedi.

Vali Baruş, son yıllarda engellilere yönelik yasal düzenlemeler yapılıp, güzel haklar verildiğini hatırlatarak, "Malatya’da kamuda 364, özel sektörde bin 91 toplamda bin 455 engelli kardeşimiz çalışarak Malatya’nın kalkınmasına, ileriye gitmesine katkıda bulunuyorlar, emek veriyorlar. Bütün dünyadaki engellilerimizin Engelliler Gününü tebrik ediyorum" dedi.

Malatya Valiliği, Battalgazi Belediyesi ve Btc Türk Yeni Malatyaspor kulübü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında stada maç seyretmeye getirilen 7 bin öğrenci ile birlikte özel öğrencilere Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Btc Türk Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek tarafından oyuncak dağıtıldı.

Vali Baruş ve beraberindekiler Btc Türk Yeni Malatyaspor ile Keçiörengücü arasında oynanan futbol müsabakasını tribünlerde özel öğrencilerle birlikte seyrettiler.

Gün sonunda özel bir Eğitim ve Uygulama Okulunda eğitim gören öğrenciler Vali Baruş’u makamında ziyaret ettiler. Çocuklara özel ilgi gösteren Vali Aydın Baruş, onlara hediyeler vererek günlerini kutladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet (4 yıl önce)
    önce şehri engelliler için yaşanılabilir hale getirin, insanları bilinçlendirecek çalışmalar yapın sonrasında şov yaparsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Saygıdeğer valimize teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla