SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O'nu Malatyalı Başkan Keşfetti, YMS'ye de Önerdi Ama..

0
Güncellendi - 2021-10-14 09:06:42
O'nu Malatyalı Başkan Keşfetti, YMS'ye de Önerdi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

A Milli Futbol takımının Letonya ile deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı maçta kadroda yer alan ve ilk milli maçında golle tanışan Serdar Dursun'u, futbol camiasının tanınan isimlerinden, bir dönem Karagümrük takımının da başkanlığını yapmış Malatyalı Cengiz Günaydın'ın (alttaki fotoğrafta) keşfettiği, Malatyaspor'un eski yöneticilerinden olan, adı geçmişte Yeni Malatyaspor Başkanlığı için zaman zaman gündeme gelen Günaydın'ın, başarılı futbolcuyu Yeni Malatyaspor'a da teklif ettiği, ancak sonuç alamadığı bildirildi.

MALATYALI BAŞKAN KEŞFETTİ..

Hürriyet'te Süleyman Arat imzasıyla yer alan habere göre, Eskişehir U21 takımında oynayan Serdar Dursun'u, Beşiktaş U21 takımıyla yaptıkları ve 4-4 sonuçlanan maçta seyrettiğini belirten Cengiz Günaydın, “Maç 4-4 bitti ama sahada görev yapan oyuncular içinde benim aklımda bir tek Serdar kaldı. Stiline hayran kalmıştım. Hemen peşine düştüm ama o alt ligleri istemiyor, Süper Lig’i arzuluyordu. Tam 1 yıl peşinde koştum. Kampa getirdim, takımla tanıştırdım. Sahamızın suni çim olduğunu öğrendi ve gelmek istemedi. Ancak takımdaki arkadaşlığı sevince kontratına ‘Yurt dışına giderse bedelsiz serbest kalır’ maddesi koydurmak koşulunu istedi. O gün kendisine ‘Sen yurt dışından bir takımla anlaş ben bırak senden para kazanmayı seni sırtımda taşıyarak o takıma götürürüm’ dedim. Sözleşme imzalayınca sevinçten ağladım. Karagümrük formasıyla 2 yılda tam 21 gol attı. Bonservisle ayakta kalan bir kulüp olduğumuz için onu Süper Lig’e vermek için çok uğraştım. Bizden 4 futbolcu çeşitli takımlara gitti ama Serdar'a talip çıkmadı. Bu inanılır gibi değil. Yeni Malatya, Altınordu, Galatasaray'a önerdik istemediler. Sadece Trabzonspor 1461 takımına alabileceklerini belirti. O da olmayınca Almanya'ya Gürther Fürth'e gitti ve çıkışı başladı. Sayın Ali Koç çok tanınan önemli bir futbol büyüğümüze, geçen yıl Almanya’da oynayan bir futbolcuyu ‘Alalım mı?’ diye soruyor. Adını veremeyeceğim büyüğümüz “Onu alıp ne yapacaksın git Serdar Dursun’u al” diyor ve böylece futbolcunun Fenerbahçe macerası başlıyor.

30 yıldır bu işin içindeyim böyle müthiş top tekniğine sahip santrfor hiç görmedim. Bir orta saha özelliğine sahip ve o boyuna rağmen bire birde çok rahat adam geçer, mucize goller atar, şık röveşata golleri vardır. Bizde tam 4 röveşata golü attı. Milli maçta kendisini izlerken gurur duydum. O girdikten sonra hücumda takım olarak top tutmaya, alıp vermeye başladık. Çok daha iyi yerlere gelecek ama milli takım onu çağırmakta maalesef 2 yıl geç kalmıştır.”" dedi.

SERDAR DURSUN KİMDİR, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri Letonya-Türkiye karşılaşmasında Milli Takım formasını ilk kez giyen Serdar Dursun, oyuna girdikten 10 dakika sonra golle tanıştı. Peki Serdar Dursun kimdir? Serdar Dursun hangi takımlarda oynadı?

Serdar Dursun, 19 Ekim 1991'de Almanya'nın Hamburg şehrinde dünyaya geldi. Futbola Billstedt'in altyapısında başlayan Dursun, 2005'te Concordia Hamburg'a katıldı ve burada geçirdiği 3 senenin ardından Hannover 96 akademisine katıldı.

Türkiye'ye Eskişehirspor formasıyla dönen 1.90'lık forvet Türkiye'de beklediğini bulamadı.

Eskişehirspor'da iki, kiralık forma giydiği Şanlıurfaspor'da beş maça çıkan Türk oyuncu, 2013'te Denizlispor'da golle tanıştı. 16 maçta 2 gol atan Serdar'ın bir sonraki durağı Fatih Karagümrük oldu.

Karagümrük'te geçirdiği 2 sezonda 70 maça çıkan ve 19 gol, 1 asistle skora katkı sağlayan tecrübeli oyuncu, 2016'da Almanya'ya dönüş yaptı.

Greuther Fürth'te 64 maça çıkan ve 15 gol, 5 asistle oynayan Serdar Dursun, 2018'de kariyerinin en iyi dönemlerini geçireceği Darmstadt 98'e 350 bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İlk sezonunda 36 maça çıkan ve 19 gol, 6 asist kaydeden 29 yaşındaki forvet, ikinci sezonunda zirveye çıktı.

2020/21'de Bundesliga 2'de oynadığı 33 maçta 27 gol atarak gol kralı olan Serdar Dursun, sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrıldı.

Kariyerine Fenerbahçe'de devam eden Serdar Dursun, santrfor olarak oynuyor.

Profesyonel kariyerinde 198 maça çıktı ve 80 gol, 30 asistle skora katkı sağladı.

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

FOTO: Cengiz Günaydın

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Cengiz başkanım bizim başkan menejeri ile birlikte Karadeniz kıyılarında futbolcu arıyor belkide şu an Gürcistana geçmiştir belki bir şota ve arçil bulabilmek umuduyla,.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan özhan (2 yıl önce)
    Cengiz gunaydin başkan çok karakterli bilgi birikimi liyakat olan bir başkadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bizim başkana o dönemde tavsiye etmiş olabilirsiniz, lakin başkanımız Güney Afrika ve Güney Amerika topçularının peşinde dolaşıp durmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Çok abartıyoruz adamı Maradona ettiniz topun Serdar Dursun un kafasına değip değmediği bile net değil adam diyormuş ki kendi kendine ben neymişim be abi bir sonraki maçta yerden yere vurmayın da tek gördüğüm Burak la takım bir kişi eksik oynuyor onun için santrfor mevkiine kimi Korsan koy hele birde top sırtına çarpıp girerse Maradona pardon....İbrahimoviç miydi.
    0
    0
    Yanıtla