SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onun Adı 'Sadakat'.. O Malatya'nın Maskotu..

0
Güncellendi - 2018-07-16 05:35:58
Onun Adı 'Sadakat'.. O Malatya'nın Maskotu..
A- A+ PAYLAŞ

YILDÖNÜMÜNDE DE ORADAYDI..Malatya'da maskot haline gelen, kahramanı olduğu olaylarla kendisinden sıkça bahsettiren, daha çok Valilik çevresinde ve İnönü Caddesi'ndeki etkinliklerde, bayram kutlamalarında protokolun civarında kendini gösteren köpek, son olarak FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminin yıldönümünde yine protokolde ortaya çıktı, AKP milletvekili Ahmet Çakır'ın elindeki kaptan su içerken objektiflere takıldı.

4 yıl önce geldiği Malatya'da Valilik ve çevresini kendisine yaşam alanı olarak seçen, nerden geldiği bilinmeyen, özellikle polis araçları başta olmak üzere resmi araçlara eşlik eden, yaya geçidinde 'yeşil ışık'ta geçmesiyle, İnönü Caddesi boyunca koşturmasıyla, bayramlarda protokolun bindiği selamlama aracının önündeki eskortluğuyla bilinen, son olarak geçtiğimiz günlerde bir polis memurunun eliyle su içirdiği 'isimsiz' köpek, darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla etkinliklerin gerçekleştirildiği 15 Temmuz Meydanı'nda (Hükümet Meydanı) yine protokolun yakınındaydı.

Vali ve milletvekilleri ile diğer il yöneticilerinin oturduğu protokola yaklaşan ve masadaki suya göz diken köpeğe, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır kayıtsız kalmadı. Su kabının ağzını açarak elindeki kaptan köpeğin su içmesini sağladı. Bu tür görüntüleri artık sıradanlaşan sevimli köpek, suyu içtikten sonra protokolun olduğu bölgeden ayrılarak, Valilik binasının önünde programı izledi.

ESKİ VALİ SADAKAT ÖRNEĞİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ..

Hain darbe girişiminin yaşandığı günlerde, dönemin Malatya Valisi Mustafa Toprak, darbecilere tepkisini dile getirirken, o yoğun günlerde çevresinden ayrılmayan akıllı ve sevimli köpeği "sadakat" örneği göstermişti.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi, darbeye karşı direnenlerle birlikte Hükümet Meydanı'nda, Valilik binasının önünde yeralan, özellikle dönemin Valisi Mustafa Toprak'ın yanından ayrılmayan sevimli köpek, 2 Ağustos 2016 gecesi, o günlerde meydanda devam etmekte olan demokrasi nöbetleri sırasında, Vali Mustafa Toprak ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Valilik binasında görüntülenmişti. (Yandaki fotoğraf)

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlara konuşma yaptıktan sonra Gürkan'la birlikte makamına dönmekte olan Vali Toprak, kendilerine eşlik eden köpeği sevmiş, daha sonra da onu ve sadakatini anlatmıştı.

Vali'nin o sözleri, o geceki fotoğrafla birlikte malatyahaber.com'da 2 Ağustos 2016 tarihinde şöyle yayınlanmıştı:

"..Alandan ayrılarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte makamına geçen Vali Toprak, sürekli Valilik binası önünde bulunan ve herkes tarafından bilinen ve sevilen köpeği görünce bir açıklama yaptı. Vali Toprak, “Sadakat çok önemlidir.” diyerek köpeği gösterip “İşte bu sadakat, ülkeye sadakat, devlete sadakat, insanlara sadakat, birbirimize sadakat, birbirimize güveneceğiz. Sadakatin örneği bu, ben her gün mesaime geldiğimde aracımı takip ederek ve koşarak buraya kadar geliyor, biz de kendisini besliyoruz, benden önceki valilerimiz zamanında da böyleymiş, şimdi de böyle. Sadakat, beslendiği yuvaya ihanet etmemektir, en güzel örneği de budur” diyerek darbe girişiminde bulunanlara göndermelerde bulundu. Başkan Gürkan’da “Sadakat unsurunun örneğini görsün ve öğrensinler”dedi.

Vali Toprak,“ Ülkenin içerisinde bulunup, her türlü imkândan faydalanıp ülkeyi başkalarına peşkeş çekecek ihanet başından, Amerika’dakiden de bahsediyoruz. Onun uydu, piyon ve uyanlarından da bahsediyoruz, onun için sadakat bu.” dedi."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Sevimli köpek, bir süre önce de avuçlarıyla kendisine su içiren polis memuruyla böyle görüntülenmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Nazif ASLAN (5 yıl önce)
    İyi Bir Malatyaspor taraftarıyım maça gitmek için kapalı türbüne bilet aldım ve sahaya girmek için sıraya girdim. Ancak sıra bana geldiğinde yapıyı kapattılar biletimiz olduğu halde içeri almadılar. Tam dönerken kapıda bu köpeğe su içiren başkanla karşılaştım. Başkanım siz malatyasporu yönetenlerdesiniz biletimiz olduğu halde bizi içeri almıyorlar dediğimde bana ne dese iyi banamı sordun da bilet aldın dedi. şimdi köpeğe su içirmiş ne fark eder ben kimin ne olduğunu biliyoruz. Ama ne fayda
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan (5 yıl önce)
    Allahina kurban buyuk baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU (5 yıl önce)
    VATAN HAİNİ FETÖCÜLER VE ONLARIN İŞBİRLİKÇİSİ PKK'LILAR BU KÖPEĞE KURBAN OLSUNLAR! BİR HAYVAN BİLE BU KADAR SADIK OLUYOR İKEN SÖZÜM ONA İNSAN BOZMALARI BU HAYVANDAN ÖRNEK ALSINLAR VE ADAM OLMAYA ÇALIŞSINLAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    SON GÜNLERDE KÖPEKLERE YAPILAN İŞKENCELER GĞNDEMDEYKEN. MALATYANIN SEMBOLU KÖPEĞE VEKİLİMİZİN GÖSTERDİĞİ İLGİ VE SU İÇİRMESİ YÜREĞİNİZİ SERİNLETTİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatya girişine heybetli bir heykeli dikilmesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Bu hareketi yaparkenki samimiyetsizliği yüzünden belli. Belediye başkanı olduğu dönemde onunla konuşmaya çalışan vatandaşın yüzüne bakmayıp uzaklaştıran bu adamın yaptığı bu hareketi için ancak "yeme bizi" denir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (5 yıl önce)
    Bi köpegi sahiplenememişlermi yani..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayna (5 yıl önce)
    Malatya belediye başkanlığı döneminde hayvanların bakımı ve korunması için 130 dönüm alana yapılan hayvan barınağı içerisinde ameliyathane dahil her türlü ihtiyacları karşılanmaktadır sayın Ahmet Çakır'a hayvan severler olarak çok teşekkürler merhamet lı kahramançakir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    @ Yüreği merhamet yüklü bir insan rabbin yolunu açık etsin son zamanlarda hayvanlara yapılan şiddet ve istismar haberlerinden sonra şu görüntü herkesin yüreğine bir nebzede olsa su serpmiştir. Ahmet Çakırın Çok Merhametli Bir İnsan Olduğunu Zaten Biliyorduk bu görüntüde onu kanıtlamış oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • ÜNAL (5 yıl önce)
    Sokak Hayvanlarının barınması için 5 yıldızlı Hayvan Barınağı yaptıran koca yürekli Başkan merhametliliğini yine göstermiş söylenecek söz Yok ??
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mak44 (5 yıl önce)
    Bir başkandan fazlası oldu hep, bir vekilden fazlasıda olacak. Şimdide bir insandan fazlası olduğunu ispatladı. Malatya seninle gurur duyuyor KahramanÇakır
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)
    Bu köpek boş bi köpek değil gerçekten. Malatya da ne kadar program yapılıyorsa bu köpek hep orda ya:) geri kalan zamanlarda da belediyenin ordaki camiinin yanında göryorum :)) Gerçek mesele o ki, Dünya Makamları... Nerelere kadar ulaşırsa ulaşsın, Mağrurlanma Padişahım, Senden Büyük ALLAH var... düşüncesinden bir an olsun bile kopmadan gereği ne ise yapmak, yaptırmak ve örnek olmak gerekir. Bu bağlamda böylesine anlamlı bir tutum sergileyen Sayın Ahmet Çakır'a örnek tutumundan dolayı Can-ı gönülden teşekkür ederim. Tüm vatandaşlarımızın böylesi örnek davranışları sokak haybanlarımızdan eksik etmemelerini temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bu suyu ahmet çakır değilde yandaş siyasetciniz içirmiş olsaydı öve öve göğe çıkarmıştınız. Adil olun
    %0
    %100
    Yanıtla