SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orduzu'da Ortaokulda Başladı, Bugüne Geldi"

0
Güncellendi - 2020-04-28 02:45:35
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Tabi ki kolay değil. Ülkemizde bu işte çok güzel bir şekilde yol aldı. Ülkemizle de gurur duymalıyız. Bir an önce spor müsabakalarını yapma günlerine döneriz. Herkesin bir an önce eski Türkiye ve yeni muhteşem Türkiye olarak bunu fırsata çevirip, en iyi şekilde dönmeliyiz” dedi.

Gençlik ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Ahmet Bayduz’un instagramdaki canlı yayınına katılan Üstündağ, 1963 yılında Malatya’nın Orduzu Mahallesi’nde doğduğunu, voleybolla okul yıllarında tanıştığını söyledi.

Ortaokulda voleybolda Türkiye ikinciliğini elde ettiklerini anımsatan Üstündağ, “Daha sonra İstanbul’da spor hayatıma devam ettim. Galatasaray’da oynadım. Vatani görevimi yapmak üzere askere gittim. Askerde Silahlı Kuvvetler Gücü’nde voleybol oynadım. Çok genç yaşta yöneticilik, antrenörlük serüveni başladı. Petrol Ofisi’ne transfer oldum. O günden buyana Türk sporunun içerisinde oldu. TVF’de ve Malatyaspor’da yöneticilik yaptım. Milli takımlarda 6 yıl antrenörlük yaptım. Çeşitli kulüplerde de antrenörlük görevini üstlendim. Sporun içinden kopmadım. Sporun üç büyük branşının içerisinde bulundum. 10 yıl TVF’de başkanvekilliği yaptım. Ardından 3 yıl önce TVF başkan adayı olduk ve tek adayla seçime gittik. Oy birliğiyle TVF Başkanlığına getirildik. Ortaokulda başladı ve bugüne kadar hayatım hep spor içerisinde geçti” dedi.

Üstündağ, kovid-19 salgını nedeniyle sadece Türkiye değil Avrupa ve dünyada da insanların yaşamının değişime uğradığını kaydederek, şunları söyledi:

“Ülkemizin başına hiç böyle bir olay gelmemişti. TVF olarak sistemli ve kurumsal bir yapıya sahibiz. Burada da başarılarımız ve işleyişimizle ülke huzurunda bunu ispatladık. İlk günden beri nasıl tedbir alırız, devlet büyüklerimizin uyguladığı kuralları nasıl bizde uygular, hayata geçiririz diye harfiyen dikkat etmeye çalıştık. Hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması sürecini evde geçiriyoruz. Kulüplerle görüşüyoruz, dostlarımızın sosyal medyadaki yayınlarına katılıyoruz, medyaya bilgi veriyoruz. Tabi ki kolay değil. Ülkemizde bu işte çok güzel bir şekilde yol aldı. Ülkemizle de gurur duymalıyız. Bir an önce spor müsabakalarını yapma günlerine döneriz. Herkesin bir an önce eski Türkiye ve yeni muhteşem Türkiye olarak bunu fırsata çevirip, en iyi şekilde dönmeliyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • berk (3 yıl önce)
    ankara etimesgutta askerdin 2 alayda
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Orduzu eğitim ve öğretime önem veren öğretmenlere destek veren bir mahallemiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Eskiden okullararası Spor müsabakalarını il milli eğitim müdürlüğü yapardı katılım çok olurdu şube müdürümüz Şinasi Fırat beyi herkes hatırlar beden eğitimi öğretmeni yunus hocamla çok başarılı okullar arası spor yarismalari düzenlediler ne zamanki bu müsabakalar gençlik ve Spor il müdürlüklerine verildi işte o gün okullararası Spor yarışmaları bitmiş oldu.
    0
    0
    Yanıtla