SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduzu'daki Gelincik Tepesi İmara Açılıyor

0
Güncellendi - 2020-02-06 03:20:06
Orduzu'daki Gelincik Tepesi İmara Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Güder, mecliste yaptığı konuşmada Orduzu Gelincik Tepesi bölgesinin imara açılacağını, burada 526 konut yapılacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan toplantıda, ilk olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları, İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

BAŞKAN GÜDER: “102 MAHALLE MUHTARIMIZLA BİRARAYA GELDİK”

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Elazığ’da yaşanan ve en fazla ilimizin etkilendiği bir deprem yaşadık. Deprem olduktan hemen sonra belediyemizde bir kriz masası oluşturduk. Neler yapılabilir konusunu masaya yatırdık. 12 gündür sürekli sahadayız. Gitmediğimiz mahalle ve dinlemediğimiz vatandaşımız kalmadı. Vatandaşlarımıza hem psikolojik destek hem de yapılması gerekenlerle ilgili gerekli talimatlarımızı verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bugün sabah Battalgazi’deki 102 muhtarımızı topladık. Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Bakan Yardımcımızla birlikte Battalgazi’mizin değerlendirmesini yaptık. Sağlıklı sonuçları alabilmemiz için vatandaşlarımızın sabırlı olması lazım. Battalgazi’ye ekipleri yoğunlaştırdık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından tekrar destek istedik. Sayın bakanımız Malatya’mızı ziyaretinde Malatya’mıza 2 bin 550 konut sözü verildi. Bunların takriben yaklaşık bin tanesi Battalgazi’mizde inşa edilecek. 500 tanesi şehrin merkezinde inşa edilecek. 500 içinde yer tespit çalışmaları yapılıyor. İnşallah bizim yeni bir şehir kurmamız açısından Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza önermiş olduğumuz Gelincik Tepesi var. O bölge depreme dayanıklılık açısından gayet iyi durumda. Gelincik Tepesinde aldığımız bilgiler doğrultusunda 526 konutluk yerleşkeye uygun olarak iki veya üç katlı evler yapılarak, merkezdeki insanlarımız oraya isterlerse orada konut sahibi olabilecekler. Bu yerleşkede ilk iki yılı ödemesiz ve 20 yıl ödemeli maliyetine taksitler halinde ev sahibi olabilecekler” dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının 2.birleşimini ise 6 Şubat Perşembe günü saat: 14.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek.

ÇALIK'LA BİRLİKTE İNCELEME YAPTI

Bu arada, Battalgazi Belediye Başkanı Güder, sosyal medya hesabında AKP Milletvekili Öznur Çalık ile Gelincik Tepesi'nde inceleme yaptıklarını duyurdu.

Güder, mesajında "Deprem sonrası Orduzu Gelincik tepesi mevkiinde zemin+2 katlı şeklinde yapılaak olan evlerin yerinde MKYK Üyesi ve AK Parti Milletvekilimiz Sn.Öznur Çalık ile birlikte incelemelerde bulunduk." bilgisini ve fotoğraf paylaştı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Gelincik tepesinin yerini dahi bilmeden yapılan yorumları taraflı buluyorum. Bu alan tamamen kayalık zeminden oluşur ve tarımla alakası yoktur çok isabetli bir karar olmuş başta Battgazi belediye Başkanı Osman Güder olmak üzere emeği geçen tüm yetkilileri tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut mehmet (4 yıl önce)
    tarım alanlarını imara açmaktansa merkezde bulunan 30-40 hatta 50 yıllık binaları kentsel dönüşümle yeniden yapıp daha düzgün ve geniş yollar v.s yapılsa daha mantıklı olmaz mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 yıl önce)
    Orduzu gelincik tepesi işlevsiz boş alandan ibaret yanlız dolgu alanları var onları dikkate alarak yapılırsa tarım alanları heba olmaz ve Orduzu içinde iyi olur düşüncesindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Battalgazi Belediye Başkanı imar işlerine taktı herhalde, gün geçmiyor bir yerleri imara açmaya çalışıyor, biraz yeşil alan Battalgazi de kaldı onuda bu başkan bitirecek, deprem de ellerine iyi bahane oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (4 yıl önce)
    Ne yani milletin gonderdigi milyonlarla millete ev yapilacak ve maliyetine tekrar millete satilacak oylemi DUSUNDURUCU?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Bu proje sayın Gürkan ın girişimleri ve ısrarı sonucu gerçekleşmiştir. Kimse kendine pay biçmesin Sezar’ın hakkı Sezar a
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Yatay mimarı olması her açıdan güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla