SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Alınan Bir Tesis"

0
Güncellendi - 2018-11-30 19:58:30
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan ‘Malatya Entegre Çevre Tesisi’ni incelemek üzere MİMSAN Grup’un davetlisi olan ulusal gazetelerin ekonomi yazarları Malatya’da bir araya geldi.

‘Malatya Entegre Çevre Tesisi’ni gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler alan gazeteciler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiler.

Entegre Çevre Tesisi örnek alınan bir tesis

Gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Başkan Polat, Malatya’nın enerji alanında birçok çalışma gerçekleştirdiğini ve yapılan bu çalışmalar neticesinde Malatya’nın enerji üssü haline geldiğini belirtti.  Malatya Entegre Çevre Projesi Türkiye’de ilk Entegre tesislerden biridir. İl genelinde toplanan katı atıklar ayrıştırıldıktan sonra 4 ayrı prosesten geçirilerek 3 farklı teknoloji ile elektrik enerjisi üretilmektedir.

Başkan Polat, “Bugün ziyaret etmiş olduğunuz tesislerimiz sadece ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası alanda da ziyaretçileri olan, örnek alınan bir tesistir. Ülke olarak enerjide dışa bağımlı bir konumdayız. Stratejik bir öneme sahip olan enerjide, kendi kendine yeter bir durumda olursan ülke olarak o derece güçlü ve gelişmiş olursun. Enerji alanında son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde inşallah ülke olarak daha iyi noktalara ulaşacağız “ dedi.

Malatya mini Anadolu’dur

Malatya hakkında da kısa bilgiler aktaran Başkan Polat, “Malatya mini bir Anadolu, Malatya sevginin, hoşgörünün, birlikteliğin ve beraberliğin şehridir. Malatya tarihi M.Ö. 7000’li yıllara dayanmaktadır. Malatya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok medeniyetin izlerini taşımaktadır. Cumhuriyet döneminde de önemini koruyan şehrimiz, Battalgazileri, Niyazi Mısrileri yetiştirmiş ve 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış bir şehirdir. Malatya birçok alanda ülkemize katkı sağlamaktadır; ekonomik alanda, spor ve sanat alanında katkı sağlayan bir şehirdir Malatya. Malatya’yı tanımak ve tanıtmak için bir günlük gezinin yeterli olacağına inanmıyorum. Malatya’nın her ilçesi ayrı bir değerdir, ayrı bir deryadır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Polat gazeteciler onuruna Şelale Restoran’da bir yemek verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız