SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Projelerden Bir Tanesi"

0
Güncellendi - 2021-09-27 13:43:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün DAP kapsamında 'Çoban Yaşam Alanlarının İyileştirilmesi Projesi'nin tanıtım ve teşekkür toplantısına katıldı. Tüfenkci burada yaptığı açıklamada, üreticilerin ve çiftçilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

"ÖRNEK PROJELERDEN BİR TANESİ.."

Sözlerine Çoban Yaşam Alanlarının İyileştirilmesi Projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Tüfenkci, "Çoban Yaşam Alanları Projesinin iyileştirilmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’de de örnek projelerden bir tanesi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Bakanlığımızın örnek projeleri arttırma noktasında ve teşvik noktasındaki DAP bölgemizin desteklediği projelerden bir tanesi. Biz hükümet olarak tarımın desteklenmesi noktasında bütçenin yüzde birine yakın bölümünü tarıma desteklere ayırıyoruz. Bir kısım kırsal kalkınma desteklerimizle beraber tohum desteklerimiz de verilmeye başladı. Çiftçilerimizin ve hayvan yetiştiricilerimizin sayısının arttırılması, çoban barınaklarımızın ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi önemli. Burada yaşayan köylülerimizin daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda hayatına devam etmesi, kentten kırsala dönüşme hedeflerimize de yaklaşma anlamı taşıyor. Bu bakımdan baktığımız zaman yaşam alanlarının mobil olması, ihtiyaca ve bölgeye göre taşınabilirlik göstermesi önemli. Amacımız ve dileğimiz ilimizin farklı ilçelerinde de bu tür yaşam alanlarının hayata geçirilmesi. bu birliklerimiz çeşitli alanlara taşıyabilir, devlet millet iş birliği ile daha da geliştirilebilir. Bu tür projelerin alt yapıları geliştirilebilir, gerçekten örnek bir proje. Yaklaşık 500 bin TL’ye yakın gideri olan bu proje için Belediyelerimiz yollar yapmışlar, alt yapı yapmışlar. Buranın tüm İhtiyaçları karşılanmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

DARENDE'DE..

Darende ilçesini de ziyaret eden Tüfenkci, vatandaşların taleplerini dinleyerek, çözüm için ilgili kurumlarla görüştü.

Darende'nin Ayvalı Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Bülent Tüfenkci, yaşanan her gelişmeyi kara propagandaya dönüştüren bir muhalefet anlayışının olduğunu söyledi.

Tüfenkci, pandemi sürecinde dünya ülkelerinin sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Dünya bir pandemi sürecinden geçiyor. Bu durum dünyanın her ülkesini olduğu kadar, Türkiye'yi de olumsuz etkiliyor. Örneğin Almanya'da akaryakıt ürünleri neredeyse 2 euro civarında. İngiltere'de halk benzin sıkıntısı yaşamaya başladı. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere tüm dünyada bir enerji sorunu yaşanıyor. İnşallah biz ülke olarak bu sorunları aşacağız. Daha önce nasıl bir çok sorunun üstesinden geldiysek bu sorunu da sizin destekleriniz ile çözeceğiz İnşallah. Bakıldığında gündemde olan bir yurt meselesi var. Geçen sene üniversiteyi kazanan öğrenciler de yurt kaydı yapmamıştı. Bu sene yeni kazanların da yurt talebinde bulunmasıyla birlikte bir birikme söz konusu oldu. Türkiye yurt kapasitesini sekiz kat arttırdı. Şartlar önceye göre çok iyi durumda. Ancak muhalefet her gelişmeyi kara propagandaya dönüştürüyor. Bu kirli siyasete başvuruyor." diye konuştu.

Ayvalı'nın sorunlarıyla ilgili de konuşan Tüfenkci, "Biz Ayvalı'yı önemsiyoruz. Yol, kanalizasyon ve su problemlerini Maski Genel Müdürüne ilettik haftaya gelip bizzat yerinde görecek ve çözüm noktasında gereken yapılacak. Yine arıtmayı da konuştuk. Çözüm kısa sürede bulunacak. Yeterki siz bize destek verin. 2023 seçimlerine giderken muhalefet bütün kirli argümanlarını kullanıyorlar. CHP'si HDP'si birlikte hareket ediyor." ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ersin Kilic (2 yıl önce)
    Milletvekilinin; dort dortluk sehir icin aklina gele gele (veya danismanlarinin) bu proje mi gelmis. Haber icin yapiliyorsa eyvallah ama proje gercekten ilkokul projesi. Malatyali lar icin meclisten karar cikarttirsin 4 Nisan Malatyayi Yesillendirme Gunu Resmi Tatili. Daha makbul olurdu. Neyse bir sonraki secim siyasi olarak degilde Malatya nin her yanina daha iyi hizmet sunabilecek milletvekilleri icin secim yapariz/
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan ÖZERDEM (2 yıl önce)
    2010-2017 yıllarında Yeşilyurt'ta çalışırken bu proje, o zaman Veteriner Hekim olarak şimdi ise İlçe Müdürü olarak görev yapan Sayın Süleyman BERKTAŞ Beyin fikriydi. Yıllar sonra bu projeyi gerçekleştiren Süleyman Beyi tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman berktaş (2 yıl önce)Ramazan ÖZERDEM isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler sayın müdürüm. İhtiyaç olduğuna emin olduğum ve olumlu dönüşlerinin olacağına inandığım ve yetiştiricilerimizin büyük bir sıkıntısına ilaç olacak bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese şahsım ve yetiştiricilerimiz adına teşekkürlerimi bir borç bilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinde bu projeye emeği geçenleri ve sayın başkanı kutluyorum. Her türlü üretimin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum ama tarımsal üretime çok daha fazla destek verilmesi gerekiyor. Çünkü tarımsal çok zor işler üreticiler kazanmalı ki üretimi bırakmasınlar. Tarımsal üretim olmazsa hepimiz aç kalırız
    0
    0
    Yanıtla