SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Uygulamaya İmza Atıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-01-16 03:44:11
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin süs bitkisi ihtiyacını karşılamak üzere Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki 15 dekarlık alan üzerinde oluşturulan Özel sera alanı ve Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AKP Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, AKP Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Harun Erdem ile birlikte Battalgazi Belediyesi’nin ilçedeki göz dolduran yatırımlarından Özel sera alanı ve Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’den bilgiler aldı. İlçenin süs bitkisi ihtiyacının karşılandığı özel sera projesi ile Battalgazi Belediyesi’nin örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirten Milletvekili Çakır, koronavirüs tedbirleri nedeniyle geçici olarak hizmet veremeyen Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ne de hayran kaldı. Sosyal Yaşam Merkezi’nin sadece Malatya’ya değil bölgeye de hitap ettiğinin altını çizen Milletvekili Kahtalı, yatırım ve çalışmalarından dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i tebrik etti.

MİLLETVEKİLİ ÇAKIR, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME TESTİ YAPTIRDI

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hijyen kurallarının üst seviyede uygulandığı ve birçok üyesi bulunan Sosyal Yaşam Merkezi’nde spor yaptı. Karşılıklı olarak Masa tenisi ve Bilardo oynayan Milletvekili Çakır ve Başkan Güder, sonrasında ise fitness salonunda bisiklet ve koşu bandına çıktı. Milletvekili Çakır ve Başkan Güder, bölgede ilk olarak Sosyal Yaşam Merkezi’nde uygulamaya konulacak olan Ölçme ve değerlendirme odasını da ziyaret ederek, vücut kompozisyonu, kas kuvveti, esneklik, denge ve tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.

“BATTALGAZİ’MİZİ YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTURUYORUZ”

Battalgazi’de her alanda gerçekleştirdikleri projelerle birlikte yepyeni bir çehreye kavuşturduklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile birlikte ilçemize yapılan yatırımları gezdik, inceledik. Şuanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ilçemizin süs bitkisi ihtiyacının karşılamak için Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki 15 dekarlık alan üzerinde oluşturulan Özel sera alandayız. Burada yetiştirdiğimiz süs ürünlerimizi ilçemiz ile buluşturuyoruz. Böylelikle bu bitkilere ayırdığımız bütçemiz belediyemizde kalıyor. Önümüzdeki süreçte bunların satışlarını da yaparak, Belediyemize ek gelir sağlayacağız. Burada örnek uygulamaya imza atıyoruz. Diğer yandan bu bölgede oluşturacağımız hobi bahçelerimizi vatandaşlarımızla buluşturacağız. Mühendislerimiz nezaretinde burada ekim yapacaklar. Çiftçilerimizin her daim yanındayız. Yine önümüzdeki günlerde Makine Park projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje ile çiftçilerimize ekipman desteği sağlayacağız. Onların yanında olacağız. Battalgazi’mizde her alanda gerçekleştirdiğimiz projelerle birlikte yepyeni bir çehreye kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SONRASI TESİSİMİZİ YENİDEN HİZMETE SUNACAĞIZ”

Pandemi sonrası Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin yeniden hizmete açılacağını dile getiren Başkan Güder, “Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi, bölgenin en kapsamlı yaşam merkezleri arasında yer alıyor. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza burada hizmet veriliyor. Malumunuz tüm dünyada görülen koronavirüs salgını, ülkemiz ve sosyal tesisimizde bundan etkilendi. Tesisimiz şuanda korona virüs tedbirleri nedeniyle aktif olarak hizmet veremiyor. Vekilimiz ile hizmet olarak neler yapmışız onları gördük. Sosyal Yaşam Merkezimiz, Battalgazi’ye renk katan ve insanların birçok sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bir merkez konumunda. Aktif olduğu dönemlerde burada 800 üyemiz, hijyen koşullarının üst seviyede uygulandığı merkezimizden yararlanıyordu. Merkezi’mizde birçok sosyal etkinliğimiz de oldu. Umut ediyoruz, pandemi süreci kısa sürede biter ve tüm sosyal tesislerimiz ile vatandaşımıza hizmet etmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.

“OSMAN GÜDER BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Battalgazi Belediyesi’nin güzel hizmetler gerçekleştirdiğinin altını çizen AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Belediyelerimizin çok ciddi çalışmaları var. Bu yatırımlar Malatya’ya değer katıyor. Şimdi geldiğimiz alanda da belediyeciliğin çok fazla görülmeyen ama belediyeciliğin temelde maliyeti aşağı çeken ve şehrin yeşillenmesi noktasında güzel çalışmaların yapıldığı yerdeyiz. Ölü ve atıl bir alanı devir alarak çok güzel bir alan oluşturulmuş. Burada gül yetiştiriciliğinden her türlü fidan çeşidi, her yaşta ağaç yetiştirerek sahaya, parklara taşınması hem Malatya’mızın gelişmesinde, güzelleşmesinde, yeşillenmesinde büyük katkı sağlayacak. Güzel bir emek var. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sosyal Yaşam Merkezi’ni de gezdik. Belediyeciliğin en önemli sorumluluklarından bir tanesi de sosyal tesislerin hayata geçirilmesi ve buraların duyurulabilmesidir. Malumunuz pandeminin getirdiği bir süreci yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle birçok sosyal tesis kapalı. Battalgazi Belediyemiz, burayı binlerce insanımıza hizmet edebilecek duruma getirmiş. Başkanımız buraya kırsalda yaşayan ve imkanı olmayan çocukları da getirmiş. O çocuklarımız buradaki tesisten istifade etmeleri, buradaki eğitimlerden faydalanmaları, ufkunun açılması ve kendilerini ifade etmelerine de ciddi katkı sağlayacak. Belediyelerimizin bu tür tesisleri yapmaları çok önemli. İnşallah salgın sonrası buraya geleceğiz. Battalgazi’de güzel hizmetlere imza atılmış ve başkanımızı bu yönüyle tebrik ediyorum” dedi.

İncelemeler sonrası Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Belediyespor Kulüp Başkanı Hacı Ali Tankız, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’a ‘44’ numaralı Battalgazi Belediyespor forması hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Omer (3 yıl önce)
    Zaten Malatyadaki herşey TR de tek, örnek, ilk yapılıyor. İki tane çiçek dikilecek parka 2 haftadır gezmeyen kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (3 yıl önce)
    Sayın Başkanım. Belediyeniz sınırları içinde yer alan ve şuan depreme dayanıksız olduğu için yıkılan, Çöşnük'te ki Battalgazi erkek öğrenci yurdunun bahçesinde yer alan ağaçların neredeyse yarısı kurudu. Oraya da bir el atarsan iyi olur. Selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asad (3 yıl önce)
    Bu alanda kurumuş yada kesilmiş bir ağacı kimse söyleyemez ve gösteremez. Millet boş boş atıyor. Elinde burada ağaç kuruması resmi olan bunu ispatlasın lütfen, aynı yeşil alan hala yeşil olarak yaşatılmaktadır. Ben buna şahitim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Battalgazi merkeze bile 4 km uzaklıkta olan,yani eski malatyali öğrencilerin bile yürüyerek gelemediği eski tarım meslek lisesi alanına 2 lise 1 ilkokul 1 ortaokul yapanları tarih af etmeyecektir.o verimli toprakların mutlaka tarım alanı olarak kullanılması gerekiyordu,burası belediyeye,tarım bakanlığına veya Ziraat fakültesine verilrbilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın başkanım eski tarım meslek lisesinin bulunduğu kaderine terk edilmiş kuruyan ağaçlara sahip çıkmanızı o alanların bakımının yapılmasını sizden istirham ediyorum ,o alanlarda geçmişte binlerce insanımızın alın teri ve emekleri vardır,geçen yaz yıllar önce tarım meslek lisesinde okumuş emekli olmuş bir büyüğümüz yıllar sonra lise eğitimini gördüğü okulu eşi,oğlu, torunu ve gelini ile ziyarete gelmişti gördüğü manzaraya çok üzülmüş ve ağlamış keşke zamanımızda Cennet bahçesi gibi olan bu alanı böyle gormeseydim ,neden değerlerinizi korumuyorsunuz biz bu ağaçları ne emekle büyütmüş idik demişti,ne kadar haklı degilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziraat meslek liselerini tutarda milli eğitime bakarsan,olacağı budur.işin en özeti bu.
    0
    0
    Yanıtla