SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB Servisçileri Kontak Kapattı

0
Güncellendi - 2022-01-10 13:34:36
OSB Servisçileri Kontak Kapattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup Servis Şoförü Organize Sanayi Fabrika işletme sahiplerinin alınan UKOME kararına uymadıklarını ileri sürerek kontak kapattı.

Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında toplanan servisçiler çok mağdur olduklarını kazandıkları paranın kendilerine yetmediğini savunarak, yetkilerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Konuyla alakalı olarak konuşan Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, “Bizler gece gündüz demeden esnafımızın yanındayız. Esnafımızın sorununun çözmek için bütün yasal yollarımızı kullanacağız. Yaklaşık bir aydır organize sanayi bölgesi fabrikaları ile ilgili UKOME tarafında personel fiyat tarifesi belirlenmişti. Bizler fabrika sahiplerine alınan UKOME kararına uymaları konusunda gerekli uyarıları yapmıştık. Görüyoruz ki UKOME kararı aldığında mazot 10 TL iken şuan 14 TL’ ye dayanmış durumda halen fabrika sahipleri alınan UKOME kararına uymadıklarını görüyoruz. Biz hiçbir bir zaman blöf yapmıyoruz eğer UKOME kararına uymayan servis şirketleri ve fabrikalar olduğu takdirde bugün yaptığımız kimi bunda sonrada kontak kapatırız. Eğer işten çıkarmalar olursan hiçbir servisçi arkadaşımız diğer arkadaşın işine gitmesin ” dedi.

Korsanla mücadele kapsamında mücadele kapsımında emniyet müdürüne teşekkür eden İnce, ö zel okullarda bazı sorunların yaşandığını bu konu ile ilgili mücadele edeceklerini ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • demokrat (2 yıl önce)
    çayı iyi demleyememişler :)
    0
    0
    Yanıtla
  • aliye (2 yıl önce)
    iki aydır korsan diye tüm araçları bağlat(istisnalar hariç), simdide servis istiyoruz o saatte yok diyin(ücret konuşma aşamasına bile gelemedik mesai sattlerine uygun S plakalı araç yok) sonrada ücret yetmiyor, sayenizde araç almak zorunda kaldik bu yoklukta, Not: Yorumlardan bir tanesinde fabrikalar enayimi yazmiş onca cevaben öyle fabrika varki 3000 kişi çalışıyor 30 tane şoför ve araç mı alamayacak benim bildigim bir çogu zaten bunun hazırlıgında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat44 (2 yıl önce)aliye isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'da S plaka denen bir sistem var öyle önünü gelen araç alıp servis cekemiyo 3000 kişi çalışan yere 30 araç ile nasıl servis çekeceksin çok merak ediyorum 30 kişilik araca 20 kişi binse 600 yapar diğer 2400 kişi ne olacak :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Çay mı halay mı tarafını seçiniz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Memduh (2 yıl önce)
    Başkan sen al şu çayı iç böyle şeyler tehlikeli yarın kendi açıklamanı tekzip edersin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Geçmiş olsun. Oda başkanıyla birlikte çay içebilirsiniz, çayı Reis vermişti. Reis'e göre sorun yok, ekonomi çoh eyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haktan (2 yıl önce)
    Madem toplantınız bı tür halay dönseydiniz sjsjsjs
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav olum ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Davul zurna olmadan olmazzzzzzz beyler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Sorunun asıl kaynağı mazot fiyatı iken hedef şaşırmış şekilde iş vereni suçluyorsunuz. İş veren alır 10 tane araç kendi personelini taşır. Siz iş verenle çatışacağınıza size zarar veren mazot fiyatını gündem edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • fabrikatör enayimi o kadar arabanın riskiyle uğraşsın..altından yel geciyor hacı abi
    0
    0
    Yanıtla
  • Servisciler ile ugraşacagına kendi öz servisleri ile ugraşırlar kaldı ki zaten bir çogu mesai saatlerinde sıkıntı oluyor diye araç alma girişimindeler
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu polemik konusu değil, suriyeli çalıştıran fabrikaya 90 model 302 almak mı zor, İhracattan kazanan tekstilciye mi... en fazla çeker aranızdan birini alır 30 otobüs çevir bunları der.. olmadı mı, bilmiyorsan şehrini, yaptığın işi bilmiyorsundur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat44 (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    10 tane araç + 250 binden 10 tanede S plaka alacak 10 tanede şoför çalıştıracak ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah be canım kendi araç alsa S plaka niye alsın. Kendi personelini taşıyacak. Sadece alt şirket kurmadan çalıştırır olur biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahıs (2 yıl önce)
    Gülesim geldi oy verdikleri malum parti sonucunda düştükleri durum bu devammmm
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner44 (2 yıl önce)
    Keske aynı şeyi ozel halk otobusleri de yapsa hepsi zarar ediyor
    0
    0
    Yanıtla