SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB Yönetimi İle İlgili İtiraza İstinaftan Red

0
Güncellendi - 2021-11-19 14:52:27
OSB Yönetimi İle İlgili İtiraza İstinaftan Red
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin “Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete Üye Gönderme Kararı” hakkında verilen tedbir kararını kaldırılmasına karşı yapılan istinaf başvurusu red edildi.

Malatya 1. OSB yönetim Kurulu’nun 4 yılık görev süresinin dolmasını ardından oluşturulan ve Malatya TSO’nun Mütevelli Heyete Üye bildirmediği Malatya 1. OSB Mütevelli Heyeti’ne Malatya 1. OSB Sanayiciler Derneği’nin 4 üye gönderdiği kararı hakkında Yönetim Kurulu Üyesi Ali Abbas Daşan'ın itirazı üzerine Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararı vermiş ve bu nedenle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mahkeme sürecinin uzayacağı ihtimali üzerine derneğin 4 üye hakkında yeniden seçim yapmasını hukuki görüş olarak bildirmişti.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin tedbir kararının kaldırılması için avukatı Fatih Kerimoğlu tarafından yapılan başvuru üzerine Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 12 Ağustos 2021 tarihinde verdiği Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin “Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete Üye Gönderme Kararı” hakkındaki tedbir kararının 6 Eylül 2021 tarihindeki açık duruşmada kaldırılmasına karar vermişti.

-İstinaf başvuruyu esastan red etti

Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararını kaldırmasına istinaf itiraz eden dernek yönetim kurulu üyesi Ali Abbas Daşan ve avukatı İsa Kargın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesine başvurarak, dava sonuçlanana kadar davaya konu yönetim kurulu karanının uygulanmasının tedbir yoluyla durdurulmasını talep ettiler.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği avukatı Fatih Kerimoğlu da, karşı tarafından net ve kesin deliller ortaya koyamadığından tedbir için gerekli şartların oluşmadığını ve mahkeme kararına uyulmasını talep etti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararına yapılan itiraz üzerine 11 Kasım 2021 tarihli kararında; “Yapılan yargılamaya, toplanan delillere, dosya içeriğine, kararın dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin toplanmasında bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle davanın ve uyuşmazlığın esası halledecek şekilde tedbir kararı verilmesinin mümkün olmamasına göre; davacı vekilinin yerinde olmayan istinaf başvurusunun esastan reddine karar vermek gerekmiştir” denilerek, istinaf başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Bu arada; Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği’nin hukuki sorun yaşanmaması için 6 Eylül 2021 tarihinde toplanarak, “Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyete” 4 asıl, 4 yedek üye seçimini yaparak, Malatya 1. OSB Yönetim Kurulu’na bildirmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız