SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ankara'ya Yemek, Ürün ve Hediye Göndermeyin' Talimatı

0
Güncellendi - 2021-09-26 03:18:37
'Ankara'ya Yemek, Ürün ve Hediye Göndermeyin' Talimatı
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DAN YEMEK GÖNDERİLDİĞİ İDDİASI İNCELEME KONUSU OLMUŞTU, BAKANLIK UYARDI.. Sanayi ve Teknoloj Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimlerinin, Bakanlık merkezi teşkilatına ve diğer kamu kurum ile kuruluşlarına; yöresel ürünler, yemek ve benzeri hediyeler gönderilmesini yasaklayan bir karar alındığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun Malatya 1. OSB'deki iş ve işlemlerini incelemek üzere Malatya Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan müfettiş istemiş; müfettişlerin incelediği konular arasında, Malatya 1. OSB'nin Bakanlık üst düzey yöneticilerine yöresel ürünler ve yöresel yemekler gönderdiği iddiaları da inceleme konusu olmuştu.

"OSB'lerin bütçesinden hediye ve ikram için harcama yapılamaz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, OSB yönetimlerine bir yazı göndererek, Bakanlık tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde, OSB yönetimlerinin Bakanlık yöneticileri ile  diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yöresel ürünler ve yemek vb. hediyelerin gönderildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

OSB'lerin bütçesinden bu türden harcamaların yapılmaması talimatını veren Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, söz konusu yazıda, "Bakanlığımız dahil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hediye tarzındaki ürün ve ikramların gönderilmemesi"ni istenildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun, Malatya 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak yaptığı iş ve işlemleri incelemek üzere Malatya Valiliği tarafından Bakanlıktan talep edilen müfettişler geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelerek denetim ve inceleme yapmış ve bir rapor hazırlayarak Bakanlığa sunmuştu.

Bu inceleme sırasında, Malatya TSO Başkanı ve o dönem Malatya 1. OSB Başkanvekili olan Oğuzhan Sadıkoğlu'nun imzasıyla yapıldığı ileri sürülen harcamalarda, Bakanlık yetkililerine ve çeşitli kurumlara yöresel ürünler ve yemek ikramı bulunduğu da gündeme gelmişti.

Bakanlığın 'yemek ve yöresel ürün ikramı' yasağının, Malatya OSB bütçesinde yer aldığı belirtilen ikram bütçesinin tartışma konusu olmasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Milleti asgarî ücretle caliştırım sonrada brokratlara yağcılık olsun diye vatandaşların ve parasını har vurup hacamatın kul hakkıdır ve ayıptır çalışanların maaşlarını artırın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (2 yıl önce)
    Malatya TSO O kadar büyük ikramlar gönderilmiş ki bakanlık Türkiye'deki tüm OSB'lere böyle bir genelge gönderip ikramları yasaklamış kimin parasıyla gönderiyor sanayicilerden toplanan paralar kendine siyasi gelecek hazırlamak için bu kadar ikramı gönderiyor bakanlıkta ardından Tüm Türkiye'deki OSB'lere genelge gönderiyor yüz karası bir durum yarın seçime hangi yüzle gireceksin oy istemeye geldiğinde bunların cevabını nasıl vereceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Yazık seçimlerde o kadar çok proje sunan işi bilen bir ekip gibi görünmüştü.Hiç bir partinin arka bahçesi olmayacağız diyorlardı. Oysa tek varlığı iktidar bakanlarına yağlı yemek oldu. Bir insan ne kadar değişir valla çok değişirmiş.Sadıkoğlu kusura bakma 5 yıl muhalefet yaptın eleştirdin,biz dinlemekten yorulduk sen anlatmaktan yorulmadın.Gel gör ki eleştirdiğin şeylerin 5 katını yapıyorsun.Bana oy istemeye geldiğinde bunu yüzüne söyleyecem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazlı (2 yıl önce)
    anladığım kadaryla Tso başkanı 3500 lira otele 25 bin lirada bakanlara yemek göndermiş. hem de 2020 yılının tamamında. peki Selahattin gürkanın kıbrıs tatili felan kendi cebindenmi? bir araştırılsın. Geçenlerde Malatya'da düzenlenen bir derginin ödül töreni için 150 bin tl haracandığı konuşuluyr. E nolacak şimdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Resimdeki yemeği mi göndermiş. Yemek de çok güzel görünüyor. Peki yemeği alan yememiş fotoğrafını mı çekmiş? Allah Allah, ilginç...
    0
    0
    Yanıtla
  • NAZİRE (2 yıl önce)
    Eee normal Bakanlarımızı yöresel ürünler ile doyurmak istemiş.Sadıkoğlu öyle abartmış ki bakanlık tüm OSB lere genelge göndermek zorunda kalmış. İş adamlarının parasını iyi harcamış onlarda OSB yönetimine almayarak gereğini yapmışlar mevzu anlaşıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Ülkenin en önemli ve en güzel şehirlerinden birisidir Malatya ne yazık ki bu güzelim şehir üst yöneticileri olan Vali, Büyükşehir Belediye başkanı, TSO başkanı başta olmak üzere başlattıkları benlik kavgası sonucunda ne hallere düştü! Haber içeriğini okuyunca üzülmemek elde değil. Oysaki Malatya misafirperverliği ve ikram severliği ile konuk severliği ile bilinir ve anılırken BU SAATTEN SONRA HANGİ BÜROKRAT MALATYA  ile anılmak ister yada kim Malatya adına yapılan bir ikramı kabul eder. Vali,Büyükşehir Belediye başkanı,TSO başkanı elinize sağlık el ele verdiniz Malatyayı hak etmediği bir konuma getirdiniz. Unutmayın sel gider kum kalır. Fakat Malatya'ya verdiğiniz bu zarar hep sizinle anılır. Yazıklar olsun diyorum…
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunç (2 yıl önce)
    Allah TSO başkanına akıl fikir versin, içli köfte göndererek, kayısı göndererek, ne bileyim kağıt kebabı göndererek bakanlıkta iş yapmaya çalışıyor, yatırımcı çekmeye çalışıyor, bütün bunlar bu adamın ve ekibinin iş bilmediğini gösterir, ayrıca demek ki Malatya da işler böyle yürüyor ki aynı taktiği Ankara da denemişler, o koltuk size 10 beden büyük, bırakın iş bilen, gerçekten sanayinin içinden gelen birileri başkanlık etsin, karın doyurmak istiyorsanız fakir fukaranın karnını doyurun, Ankara’da ki işkembesini büyütenlerin değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezeri (2 yıl önce)
    Adam zimmetine para geçirse, rüşvet almış olsa vallahi bu kadar üstüne gelinmezdi ama resmi kurumlara şehrimizin ürünleri ikram edilmiş diye neler yapılıyor. Gel gör ki kimse bir firmaya, biyokütle enerji santrali için ücretsiz şekilde tahsis edilen OSB arazisi üzerine verdiği mücadeleyi ve bu sözleşmeyi iptal ettirerek 10 yıl boyunca aylık 300 bin tl osb'ye kira geliri sağladığını konuşmuyor. Evvel Allah sonra biz arkandayız başkan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu konu üzerinde durulması ve araştırılması gereken önemli bir konudur. Sayın vali beye ve tüm siyasiler duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki o işi üstlenen şirket çıkıp gerçekleri söylerse sevgili başkanınız ne diyecek? Olay yazdığınız gibi değil.
    0
    0
    Yanıtla