SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otluk ve Ağaçlık Alandaki Geniş Çaplı Yangınla İlgili 2 Gözaltı

0
Güncellendi - 2020-08-14 20:31:34
Otluk ve Ağaçlık Alandaki Geniş Çaplı Yangınla İlgili 2 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

25 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ.. Malatya'da otluk bir alanda çıkan ve daha sonra ağaçlık bölgeye sıçrayan geniş çaplı yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Yangın saat 16.15 sıralarında Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park'ın karşısında Çamurlu Mahallesi sınırlarında Araç Muayene İstasyonu'nun arkasındaki alanda başladı ve rüzgarın da etkisiyle güneye doğru kısa sürede yayıldı. Yangına Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 8 araç ve 33 personelle, Orman İşletmesi de kendi itfaiye grubuyla müdahale etti. Ayrıca yanan alanın askeri araziye yakın olması nedeniyle askerlerin yanı sıra belediye işçileri ve vatandaşlar da söndürme çalışmalarına yardımcı oldu.  Zorlu arazi koşulları yüzünden söndürme çalışmaları güçlükle yapılan yangın nedeniyle, Vali Aydın Baruş da bölgeye geldi ve müdahale çalışmalarını izledi.

Dağlık alana doğru genişleyen yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınabildi. Yangının, 5 hektarı ağaçlandırılmış alan olmak üzere toplam 25 hektar alana zarar verdiği bildirildi.

Bölgeye polis ekipleri de geldi ve yangının N.K. ve İ.K. adlı şahıslar tarafından yakılan ateşle başladığı yolundaki iddiaların ardından bu şahısların ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındıkları öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA..

Bu arada, yangınla ilgili olarak saat 22.00 sıralarında Valilik'ten yayınlanan bir bültenle kamuoyuna bilgi verildi.

Valilik bülteni şöyle:

"Vali Aydın Baruş, Battalgazi ilçesine bağlı Çamurlu Mahallesi Araç muayene istasyonu arkasında  boş arazi üzerinde bulunan kuru ot yangını sebebiyle olay mahalline giderek yetkililerden bilgi alarak gerekli talimatları verdi.

Alevler kısa sürede tüm araziyi kaplarken bölgede bulunan Akoğuz Kışlasına sıçramaması için Asker, Polis, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Karayolları Müdürlüğü ekiplerince yapılan müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı.

Vali Aydın Baruş, havaların sıcak ve nem oranının düşük olması sebebiyle bu tip yangınların meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.

Yaşanan yangınla ilgili tespit edilen 2 kişi gözaltına alınarak gerekli tahkikatlar yapılmaktadır."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • hasan balcı (3 yıl önce)
    aynı bölgede bayramdan öncede yangın çıkmıştı,orada bir film dönüyor yıllardır yanmayan bölgede 10 gün arayla yangın çıkması düşündürücü
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (3 yıl önce)
    yangın helikopterinin olmaması üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • mhmut güven (3 yıl önce)
    Aynı bölgede 2 ağustosta, 4 ağustosta da yangınlar çıktı. Bilinçli yapılıyorsa yetkililer gerekli tedbirleri almalı.
    0
    0
    Yanıtla