SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oturacağız Yöneticilerle, Radikal Kararlar Alacağız"

0
Güncellendi - 2019-10-27 17:54:43
A- A+ PAYLAŞ

İstikbal Mobilya Kayserispor’un teknik direktörü Samet Aybaba, “Antrenmanda, soyunma odasında sorun var. Sahada tabi bunların birlikte hareket etme özelliğini kaybettirmesinden dolayı orada daha büyük sorun var. Gideceğiz şimdi Kayseri'de oturacağız yönetici arkadaşlarla ya radikal kararlar alacağız, her türlü kararları alabiliriz” dedi.

Aybaba, 4-0 mağlup oldukları BtcTurk Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik direktörler olarak bir takımın kendilerine istediğini, araştırdıklarını, oyuncu listesine baktıklarını anlatarak, şunları söyledi: "Kalitesi var mı yok mu, ekonomisi nedir ne değildir. Tabii burada en çok devreye giren dostluklar oluyor. Dostluklar ön plana çıkıyor. Ben böyle çok zorda takımlara teknik direktörler yapmaya gittim. Başarılı olduk, başarısız olduk içerisinde var tabii ki ama bu kadar sorunlu bir takımla ilk defa çalışıyorum. Antrenmanda, soyunma odasında sorun var. Sahada tabi bunların birlikte hareket etme özelliğini kaybettirmesinden dolayı orada daha büyük sorun var. Gideceğiz şimdi Kayseri'de oturacağız yönetici arkadaşlarla ya radikal kararlar alacağız, her türlü kararları alabiliriz."

Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili ülke futboluna çok ihanetlerin olduğunu ileri süren Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok söyledim 'serbest bırakalım, kriter koyalım, kaliteli oyuncu getirelim bu ülkeye' diye hiç dinlemediler. 20 senedir altyapıları güçlendirelim dedik yine dinlemediler. Şimdi 14 tane yabancı, mukavelesini cebine koyan ne antrenmanda performansını gösteriyor ne davranış düzgünlüğü var ne de sahada gösteriyor. İşimiz çok zor. Bugün kaptırdığımız toplarla rakibe en az 4-5 pozisyon verdik. Olabilir, futbolda olabilir şey değil bu. Bu kadar isteksiz, bu kadar mücadelesiz, ligin dibinde oradan bir an önce kurtulmak için mücadele etmesi gereken bir takımın hiçbir mücadele gücü olmayan, sadece sahada gezinen, birbirleriyle de devamlı sürtüşen görüntüsü hiç hoş olmadı. Futbol bu, içinde her şey var."

Aybaba, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına ilişkin ise “Adalet dağıtsın diye yapılan bir şey bu. Penaltı olur, olmaz bunlara takımların arkadaşlar ama hepsine eşit davransınlar. Bizim istediğimiz adalet. Onu eşit dağıtsınlar. Penaltıyı falan tartışmak istemiyorum. Futbolu da çok basite indirgemeyin. Bir maçı şu kaybetti, bu kaybetti, bu oyuncu iyi oynadı. Buna geniş bir pencereden bakmak lazım. Maalesef ülkemizin bu anlamda çok büyük sorunları var” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin "Radikal karar dediniz, bu istifa olabilir mi?" sorusuna Aybaba, "Her şey olur arkadaşlar, oturur konuşuruz. Yapabileceğimiz bir şey varsa yaparız. Ben futbol adamıyım, başka bir şey bilmem. Yapabileceğim bir şey varsa yaparım. Futbolun dışında da bir şeyden de anlamam zaten. Onun için futbolu konuşuruz, içinde kalırız. Oyuncu gurubuyla ilgili bir sürü sorununuz var. Arkadaşların maalesef katkıları çok düşük. Çok beklentilerimiz oldu, çok konuştuk, 11 gündür her gün konuşuyoruz, anlatıyoruz ama ortaya çıkan tabloyu görüyorsunuz” şeklinde cevap verdi.

Aybaba, Türkiye'deki futbol ekonomisinin neredeyse battığını anlatarak, şunları kaydetti:

“14-15 kulüp bu işin içinde çok büyük şey veriyor. Bazı takımlar var hiç de etkilenmiyor niye karakter. Oyuncu karakteri çok önemlidir. Bizde oynadık yıllarca. Para almazsınız, aç kalırsınız, bir sürü mücadele edersiniz ama birlikte mücadele edersiniz. O coşkuyu hiçbir zaman kaybetmezsiniz, ne olur hiç etkilemez. Nasıl olsa paramızı alırız dersiniz. Ama siz önce parayı önde tutup 'ya paramızı almazsak bunların hiçbirisi oymaz' derseniz bizim düştüğümüz duruma düşerseniz. Onun için kulüplerin bu ekonomik sorunları, maalesef özellikle de yabancı futbolcuları kontrol etmemizi engelliyor."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Samet aybaba Malatyaspor iyi takım demeye dilin varmıyor değilmi?Birgün bir defa doğru yorum yap.Buda bir erdemdir.
    0
    0
    Yanıtla