SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özal İktidarının Gücü Sayesinde Yapabildik"

0
Güncellendi - 2018-10-16 02:56:49
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim eski bakanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Metin Emiroğlu, Malatya'ya ikinci bir üniversitenin kurulmasını çok olumlu karşıladığını ifade ederek, "İnönü Üniversitesi'nden aldığımız güçle Turgut Özal Üniversitesi'ni de inşallah en kısa sürede aynı seviyeye, şüphesiz daha ileriye götüreceğine inanmaktayım" dedi.

İstanbul'da ikincisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'ne katılan Emiroğlu, yeni kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin standını ziyaret etti.

Üniversitenin ziyaretçi defterine düşüncelerini yazan Emiroğlu, "Sadece Türkiye'ye değil dünyaya açılım yapan büyük vizyon sahibi Turgut Özal isminin Malatya'daki ikinci üniversiteye verilmesini büyük bir vefa ve hakseverlik örneği olarak görmekteyim. Sayın Özal'ın ismini ebediyen yaşatacak olan bu ilim yuvasının, onun aziz hatırasını yaşatarak, insanlığın gelişmesine ve ülkemizin kalkınmasına büyük hizmetler yapacağına inanmaktayım. Bu duygularla üniversitenin kuruluşunda emeği geçenleri kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Emiroğlu, Malatya'ya ikinci bir üniversitenin kurulmasını çok yerinde bulduğunu ifade ederek, "Çok geç kalmış bir tasarruf olarak görüyorum. Çok isabetli oldu. Malatya'nın beşeri nüfusu, manevi yoğunluğu böyle bir ikinci üniversitesi şüphesiz kaldırabilecek bir kapasitededir. Onun için çok isabetli oldu" şeklinde konuştu.

Emiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Malatya'da 1987 yılında mühendislik ve tıp fakülteleri benim bakanlığım zamanında çıkarılan kanun çerçevesinde açılmıştır. Ondan sonra Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin gelişmesine de çok önemli ivme kazandırmıştır. Tabi Özal iktidarının gücü sayesinde bunları yapabildik. İnönü Üniversitesi büyük bir atılım yapmıştır. Şimdi İnönü Üniversitesi'nden aldığımız güçle Turgut Özal Üniversitesi'ni de inşallah en kısa sürede aynı seviyeye, şüphesiz daha ileriye götüreceğine inanmaktayım."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Metin Emiroğlu (soldan 4.) Malatya Turgut Özal Üniversitesi standında

Emiroğlu, malatyahaber.com yazarlarından Av. Eralp Yalvaç'la

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • şahin (5 yıl önce)
    metin emiroğlu bakanımzı gerçekten iyi işler yaptı onun bakanlığı döneminde malatyamızın okul ihtiyacı giderilmiş yıllarcada. okul ihtiyacı duymadı.malatya kendine sağlık huzururlu uzun ömürler diliyorum
    0
    0
    Yanıtla