SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özelleştirilmesine Kesinlikle Karşıyız"

0
Güncellendi - 2021-03-31 03:38:41
A- A+ PAYLAŞ

"TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ.." Sultansuyu Harası'nın peyderpey elden çıkarılmasına ilişkin adımlara, İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş'tan da tepki geldi ve "İyi parti olarak bölgenin özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız" dedi.

Sarıbaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sultansuyu Tarım İşletmesi, tarihi Osmanlı’ya dayanan, ülkeye verdiği katkının yanında, kültürel ve tarihi olarak da bir değer olan, Malatya’nın en önemli kurumlarından birisidir. Ben inanıyorum ki, AK Parti’nin Malatyalı isimleri bile böyle bir değerin devlet yapısından koparılmasına razı değil. Bunun yanında ülkemizde tarım yok olma evresinde. Sultansuyu, Türkiye’nin tarımda kendi kendine yetebildiği dönemlerin en büyük temsilcilerinden. Dolayısıyla bu değeri kaybedemeyiz. İYİ Parti olarak bölgenin özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız. 1 metrekare bile tarım arazisi kaybetme lüksümüz yok. Konuyla ilgilenen ve alanı koruduklarını dile getiren Tarım ve Orman Bakanlığı konuya detaylı bir açıklık getirmeli. İYİ Parti olarak tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Süleyman SARIBAŞ, açıklama güzel ancak tüm sivil toplum örgütleri biraraya gelerek bu konuda yapılması gerekenler masaya yatırılmalıdır. Gerek hukuki başvurular yapılmalı, gerekse de bu konuda kamuoyu oluşturulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • fahretdino (3 yıl önce)
    Sadece bilgim olmaması ve merak ettiğimden soruyorum..Sultansuyu harası bugune kadar satılan atlar dışında(ki o da Karacabeyde yapılıyor)ne gibi bir katma değeri var Malatya için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Vekilliğinde ne yapında ne konusuyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alullllll (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan dilini başkalarına uzatamazsiniz değilmi TROL
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sultansuyunda yapılan her şey Malatya ya yapılan bir oyundur. Malatya nın var olan değerlerini yok etmek, komşu illere taşımak için birileri özel gayret sarfetmekte bizim vekiller ve belediye başkanları da bu rantçı müteahhit ve Elazığlı bürokratların yaptıklarına ses çıkarmayarak tüm bu yapılanları onaylamaktadırlar. Malatya da var olan bölge müdürlükleri ve diğer yönetimler Elazığa taşınırken, Büyükşehirler için uygulanan Şehir hastanesi Malatya dan alınığ Elazığa verilmiştir. Aynı şekilde Fırat kalkınma ajansı merkezi Malatya da olmasına karşın hizmetlerin çoğunluğa Elazığa yapılmaktadır. Tüm bunların sorumlusu vurdumduymaz ve umursamaz vekiller ve belediye başkanları olduğu gibi Malatya da görev yapan bürokratların çoğunluğunun Elazığ lı olmasıdır. Bu da çok ilginçtir ki Malatya da görev yapan bürokratların çoğunluğu Malatya lı olmayıp Elazığ veya diğer çevre illerdendir. Atalarımız boşuna "El elin nesinegülerek gider yasına" "El Elin Eşeğini Türkü Çağırarak Arar" dememişler. Bu nedenle Malatya da çalışan bürokratların Malatya ya ihanet etmeyen Malatyalılardan olması çok önemlidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sayın başkan ne hikmet se 24 Ocak 2020 depreminden 8 ay sonra Sultansuyunda bazı binaların ağır hasarlı olduğunu fark eden Tigem müdürü nasıl olmuşsa sadece koca akcadağ da sultansuyu fay hattı ağır hasar vermiş hala bu müdür görevdeyse bir kaç yıl sonra gerçek niyet ortaya çıkar yoksa ağır hasarlı bir binayı 8 ay sonra fark eden insandan yönetici olmaz böyle idarecilere göz yumanların iyi niyetinden şüphemiz var sayın başkan size güveniyoruz
    0
    0
    Yanıtla