SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özelleştirme İdaresi Yeniden Satışa Çıkardı

0
Güncellendi - 2021-06-16 13:31:59
Özelleştirme İdaresi Yeniden Satışa Çıkardı
A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Battalgazi ilçe sınırları içinde, Çöşnük bölgesinde bulunan eski Tekel Yaprak Tütün Depoları arazisinin ve üzerindeki yapıların satışa çıkarıldığını açıkladı.

Yaklaşık 10 dönüm büyüklüğündeki arazi ve üzerindeki yapılar, tapunun Dernek Mahallesi 1043 ada - 119 parselinde kayıtlı bulunuyor.

Bölgede okul, sağlık kurumu ve yeşil alan için araziye ihtiyaç var ama...

Bölgede eğitim, sağlık ve yeşil donatı alanları konusunda arazi ihtiyacı olmasına karşın, söz konusu arazinin bu ihtiyaçlar için kullanılması yerine, ticari amaçla satışa çıkarılmasının, AKP Malatya Milletvekilleri ve Malatya kent yöneticilerinin duyarsızlığının bir sonucu olduğu belirtiliyor.

Son teklif verme tarihi, 13 Temmuz

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, eski Tekel Depoları ve yaklaşık 10 dönümlük arazisinin satış yoluyla özelleştirilmesine ilişkin ihale için son teklif verme tarihinin 13 Temmuz 2021 olduğunu açıkladı.

İhalede geçici teminat bedelinin, 1 milyon 200 bin TL olduğu belirtildi.

Satışa çıkarılan binalarda tekstil atölyeleri kurulmuş ve 600 kişiye iş imkanı sağlanmıştı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satışa çıkardığı eski Tekel Yaprak Tütün Depoları, bir dönem Malatya Valiliği'nin 'işsizliğin azaltılması projesi' kapsamında, tekstil atölyelerine kiraya verilmiş ve bu atölyelerde yaklaşık 600 kişi istihdam edilmişti.

Depolar, önceki yıllarda da özelleştirme kapsamında satışa çıkarılmış, ancak bu işlem gerçekleşmemişti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız