SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖİB'den 20 Bin Metrekarelik Arsa Satışına Onay

0
Güncellendi - 2021-02-20 23:58:19
ÖİB'den 20 Bin Metrekarelik Arsa Satışına Onay
A- A+ PAYLAŞ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE BÜYÜKŞEHİR'İN MÜTEAHHİDİ.. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca (ÖİB), Malatya’da özelleştirmeye ihalesine çıkartılan 20 bin metrekare büyüklüğündeki arsa 4 milyon 300 bin TL bedelle, merkezi Diyarbakır'da, şubesi Malatya'da bulunan ve başta inönü Üniversitesi olmak üzere, Malatya'daki devlet kurumlarından çok sayıda inşaat ihalesi alan Süleyman Ekinci'ye ait Asvi İnşaat Limited Şirketi'ne satıldı.

Fırat Edaş binasına bitişik 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı başındaki İkizce Mahallesi - 113 ada 30 nolu parseldeki 20 bin 52 metrekare büyüklüğündeki Sümer Holding üzerindeki hazine arazisi Ekim 2020’de “satış” yöntemiyle özelleştirme ilanına çıkartılmıştı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satış Kararı'na göre, söz konusu taşınmazın satış İhalesine,  Diyarbakır merkezli Asvi İnşaat Mühendislik Lşmited Şirketi, Malatya merkezli  Kmstone Maldia Karo Zemin Limited Şirketi ve Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kararı'nda, İkizce mahallesindeki 20 bin metrekare yüzölçüme sahip arsanın, İhale Komisyonu tarafından, Asvi İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne, 4 milyon 300 bin TL bedelle satılmasına karar verildiği belirtildi.

Arsayı satın alan şirket Diyarbakır merkezli ama müteahhitlik işlerinin büyük bölümü Malatya'da

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4 milyon 300 bin TL bedelle satışına karar verilen 20 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi satın alan Asvi İnşaat Ltd. Şti. 2014 yılında Süleyman Ekinci tarafından Diyarbakır'da kuruldu.

Asvi İnşaat Ltd.Şti.'nin Malatya Şubesi ise Kasım 2015'de kuruldu.

Ancak şirketin 2014 yılında Diyarbakır'da kurulmasına karşın, Ticaret Sicil Gazetesi'nde kurucu Süleyman Ekinci'nin ikametgah adresinin Malatya'da olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da kurulduğu görülen ancak aldığı ve yaptığı müteahhitlik işlerinin büyük bölümü Malatya'da olan Asvi İnşaat, İnönü Üniversitesi'nden çok sayıda ihale aldı.

İnönü Üniversitesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhit firması

Şirketin internet sitesine göre; Asvi İnşaat, bu ihaleler kapsamında, Rektör Ahmet Kızılay tarafından maliyeti 15 milyon TL olarak açıklanan  İnönü Üniversitesi Camii inşaatı'nın yanı sıra İnönü Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Binası inşaatı, kampüs büyüklüğündeki İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulu binaları, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Binası inşaatının yapımını üstlendi.

Asvi İnşaat, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden de Trambüs Bakım İstasyonu ve durak yapım işi ve Fahri Kayahan Bulvarı Çevre Düzenleme yapım işini yürüttü.

9 parçaya bölünen o arazinin parseli….

Satışı onaylanan parsel,  daha önce ‘özelleştirme’ adı altında birçok kez satılmak istenen, ancak çeşitli nedenlerle satışı gerçekleşmeyen Fırat Edaş binasının yan tarafında bulunan, Malatya-Adıyaman Karayolu ile demiryolu arasında kalan ve 9 parsele bölünün 243 bin metrekarelik arazinin demiryoluna bitişik olan kısmını oluşturuyor.

Söz konusu arazi 243 bin metrekarelik şeklinde bir bütün olarak en son 2015 yılında satışa sunulmuş ve satış işlemi iptal edilmişti. Ardından arazinin daha kolay elden çıkartılması için 9 ayrı parsele bölünerek satıya sunulmuş ve çevreyoluna cepheli iki arazi ilk ihalede satılmıştı.

2 teklif verilen Yıldıztepe beklemede 

Aynı ilanda satışa çıkartılan  Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi’ndeki (Yıldıztepe-villaların üst kısmı) 985 ada 496 parseldeki 39 bin 678 metrekare büyüklüğündeki arsa için ise Asvi İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  ile  Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından teklif verildiği, ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bu  satış konusunda kararını henüz vermediği öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Gerçek Malatyalı (3 yıl önce)
    Şimdi Yeşilyurt Belediyesi Belediye ve Devlete ait olan İmarları onay verip imar yapıyorlar çevresine ise hiçbir gelişme yoktur.Oysa ileride uzmanlar Malatya da 8 şiddetine yakın deprem olma ihtimalı var diyor artık Malatyanın zemini sağlam olan yerlere imar yapılması lazım olması gerekirken ancak yöresel yemek ile müze çalışmasından başka hiç bir iş yaptığı yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Kimin eli kimin cebinde belli değil Siyasi ortak kimler acaba Benden başka bilen kaç kişi var
    0
    0
    Yanıtla
  • Sena (3 yıl önce)
    Oncelikle bir Malatyali olarak sunu belirtmek isterim ki bizler bu sehir gelismesin diye el birligiyle ugrasiyoruz , satilan arazilerin kime satildigi bilgisini , veri gizliligini hice sayip bu sekilde hedef gosterdiginiz gibi keske gercekten siyasi kaygilardan arinmis bir sekilde seffaf ve iyi niyetli olabilseniz. Kisi bilgisi verip hedef gosterip resmi kurumlara saldirip gazeteci oldugunuzu dusunuyorsaniz bence yaniliyorsunuz . Uzun zamandir takip ediyorum birtane sosyal yardim projesiyle ilgili tek bir haber goremiyorum. Mesela sag sol kaygi farketmeksizin yapilmis olan tek bir projeyle ilgili olumlu tek bir haberiniz de yok, Malatya’ yi yada kurumlari onure edecek pozitiv bir kritizme rastlamamis olmak garip , bu arada hak yememek lazim Malatya nin zengin ailelerinin cocuklari evlenince olumlu haber yaptiginiza rastlamisligimiz var :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Ucuza vermişler devlet neden böyle yapıyor anlamıyorum cimer e yazıp sormak lazım neye göre ücret belirlenmiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    iki mercedes parası bedavaya almış
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    3 Mercedes parası verip siz alsaydiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • aslan kaya (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Alacak tabi :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (3 yıl önce)aslan kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Alsın bakalım:))
    0
    0
    Yanıtla