SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özsan Kooperatifi Bütün Mülklerini Satacak

0
Güncellendi - 2021-10-13 02:00:36
Özsan Kooperatifi Bütün Mülklerini Satacak
A- A+ PAYLAŞ

Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi (ÖZSAN) Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu;  30 Ekim 2021 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında, kooperatif adına kayıtlı, bütün gayrimenkullerin satışı için komisyon kurulması ve satış sonrası gelirin üyelere dağıtılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşüleceğini açıkladı.

Başkanlığını Şemsettin Alkan'ın yaptığı Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi bünyesinde, üyelere tahsisli 934 dükkan bulunuyor.

30 Ekim'deki Genel Kurulda görüşülecek

2020 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını, 30 Ekim'de yapacağını duyuran Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, "2020 Yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibra edilmesi, 2020 Hesap Yılı Denetim Kurulu raporunun okunması ve ibra edilmesi, 2020 Hesap Yılı Bilanço ve Gelir-Gider tablosunun okunması ve ibra edilmesi, 2021 Hesap Yılı Tahmini Bütçenin okunması ve ibra edilmesi" gibi rutin maddelerin görüşülmesinden sonra, kooperatife ait tüm taşınmazların satışa çıkarılmasına ilişkin maddeyi görüşecek ve karara bağlayacak.

Gayrimenkullerin satışı için komisyon kurulacak

Kooperatif Yönetim Kurulu'nun yayınladığı Genel Kurul ilanında, kooperatife ait tüm gayrimenkullerin satışa sunulması ve satıştan sonra elde edilecek gelirin kooperatif üyelerine dağıtılmasını sağlayacak  bir komisyon kurulması; komisyona satış ve gelir dağıtımı için yetki verilmesinin gündeme alındığını duyurdu.

Yeşilyurt Özsan Sanayi Sitesi toplantı salonunda yapılacak kongrede, ayrıca, yeni sanayi sitesi hakkında, kooperatif üyelerine bilgi sunulacak.

Genel Kurula çağrı ilanında, toplantıya yeterli katılımın olmaması halinde ikinci toplantının 6 Kasım 2021 tarihinde yapılacağı belirtildi.

1977 yılında kuruldu; kooperatif bünyesinde, üyelere tahsisli 934 dükkan bulunuyor

Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin internet sitesinde kooperatifle ilgili şu bilgiler veriliyor:

"1977 yılı Şubat ayında resmen 450.000m 2 alan üzerine inşa edilmiş ve bu alanın %44,39;ü yeşil alan, park ve yollara terk edilmiş, dükkan inşaatlarına 1982 yılında başlanmış ve bu yıllardaki üye sayımız; 870 dükkan, 60 kiralık dükkan ve 4 tane de kredi kapsamı dışında yapılan dükkanlardan oluşmakta ve toplam; 934 dükkan ve 934 üye kooperatifimiz kayıtlarında mevcuttur. 1. kısım inşaat ihalesi 1982 yılında yapılmış, müteahhit firma tarafından 1987 yılında inşaat teslim edilmiş olup,2. kısım inşaat ihalesi de 1984 yılında yapılmış yine 1987 yılında müteahhit firma tarafından inşaat süreci tamamlanarak kooperatifimize dükkanlar teslim edilmiştir. Bundan sonraki süreçte dükkan inşaatlarının yapım aşaması tamamlandıktan sonra 27.01.1991 tarihinde noter huzurunda çekilen kura sonucu toplam 934 adet dükkanın (608 adet 100 m 2 ve 326 adet 200 m 2 ) üyelere tahsisi yapılmıştır".

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • esnaf (2 yıl önce)
    Başkan diyor ki ; biz gittikten sonra buraları birilerinin eline geçerse üyeler hiçbirşey elde edemez.bizzat ÇAVUŞOĞLU ESKİ SANAYİ SİTESİNE AİT OLAN YERLER NE OLDU ? HEPSİ KAYBOLDU ÜYELERE HİÇBİR ŞEY VERMEDİLER. Şemsettin Başkana açık yürekliliğinden dolayı teşekkür ederim.. kooperatife ait olan yerleri satış yapıldıktan sonra üyelere verilecek diye söyledi.. bakanlık ve belediye yetkilileride ortaydı. YETKİ VERİLDİ .
    0
    0
    Yanıtla
  • pepe (2 yıl önce)
    Başkan sanayi kapanacak yeni sanayi kurulacak diyor hemde dükkanlari satacağım diyor. Afedersiniz hangi enayi alır bu dükkanları. Ha satmış tapu verememiş sıkıntıdaysanız o ayrı.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    habere göre satılacak 64 dükkan var,yada satılmış sadece tapu verme yetkisi mi isteniyor.kooparatife ait ne var dökümanı genel kurulda çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (2 yıl önce)
    Sanayi sitesinin eski girişini kapatıp yeni giriş verdiler iki çevre yolunu sanayinin içinden birbirine bağladılar hergün kaza oluyor trafik felç durumda şimdide mülkiyetleri satıp koparatifi fes edecekler böylelikle buradaki esnafa yeni sanayide öncelik verilmiyecek esnafı perişan edecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamirci (2 yıl önce)
    Başkanımızın "Ben yaptım oldu bitti"ye getirmeyi çalıştığı yeni bir projeyle karşı karşıyayız. *Yeni Sanayi yapımı için para topladı eline yüzüne bulaştırdı.Yeni sanayi sitesi için her hangi bir resmi yetki ve resmi bir sorumluluğu olmamasına rağmen dükkan sırası adı altında kapora alamaya yeltendi. Milletvekilleri, Belediye Başkanları basın karşına çıkıp kimseye para vermeyin yetkilileri yok dedi. Başkanın bu cesaretine(!) kimse anlam veremedi. *Sanayi içinde yeşil alanlarda konteyner ile prefabrik ile dükkan yapımına izin verdi. Kooperatifin kendi İnternet sitesinde bile %44 ü yeşil alan, park ve yol dediği yerde sadece yol kaldı. Bunu yaparken Kooperatif üyeleri dahil kimseye sormadı. *30 yıllık hayalimiz dediği yolu açarak sanayi içinde gereksiz trafik karmaşası yarattı. Eksik levhalarla, yetersiz yollarla, plansız düzenlemeyle sanayi içinde hergün kazalara davetiye çıkardı. Çıkıp şakşakçı esnaf hariç sorsun bu yoldan memnun olan kimse varmı. *Ama sadece başkanda suç yok. Bizim esnafımız bunu hakkediyor. Seçtiği başkanın birkaç hafta sonra SAĞLIK SEBEPLERİ DOLAYISIYLA başkanlığı devretmesine kimsenin sesi çıkmadı.Bu yapılmak istenen satışa da kimsenin sesi çıkmayacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Ağaçları kestiler prefabrik koyup dükkan niyetine kiraya verdiler hayret daha satacak yerlerin olması sevindirici
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (2 yıl önce)
    Haber değeri taşıyor evet, noter huzurunda verilen yerler, gayri menkuller vs satılıp sahiplerine verilecek, sıkıntı yok, alan razı satan razı.. sanırsınız biri birilerine çökmüş... devam sıkıntı yok bu haberde..
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam (2 yıl önce)
    Özsan sanayi deyince akla ilk gelen Isımdır.SEMSETTIN ALKAN. Şemsettin Alkan başkan olmadan once sanayi nasildi.olduktan sonra sanayi nasil oldu.biraz nefes aldı temizlendi Insanda biraz vefa olmalı insanı karalarken geçmişine bakmalı. ŞEMSETTİN ALKAN deyince bir kere sanayide akan sular durur. Ha durmayan suda kirlidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam (2 yıl önce)
    Bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene veya söyletene bakarım adam diye. Haberde eksiklik var öncelikle bunu yayınlayan haber kaynağına bilgi veren kimse kooperatife ayıt 934 dükkan yok birkere
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuduğunu anlamıyorsun demek ki. Türkçe bilmiyor musun sen? Haberin neresinde kooperatifin 934 dükkanı var diye yazılmış. Anlama özürlü müsün sen. Haberde diyor ki, üyelere tahsis edilmiş 934 dükkan var. Yani, o dükkanların kooperatife ait olduğu değil, tam tersine ait olmadığı yazılmış. Ezbere konuşma. Ben de senin yazdıkların için aynı şeyi düşünüyorum: "Bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye?" Adam mısın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral (2 yıl önce)
    Ozsan kooperatifi bu güne kadar hiç kimsenin aklinda ve dilinde yoktu. Mevcut başkan sayesinde bir yerlere gelecek oda rutin Malatyalıların yaptığını yapın birakmayin. Bu haberlere itibar etmeyin. Bu başkan sayesinde kooperatif dikkate alındı. Mevcut başkan sayesinde milli savunma bakanligin da arsalar alındı. Bırakın boş konuşmayı. İcraate destek verin ki bir yerlere gelelim geliselim. Böyle köstek olarak değil destek olalım. Başkanının sonuna kadar arkasındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Savunma bakanlığından nasıl almış koop. Başkanın, tamamen büyükşehirin yaptığı işi nasılda Şemsettine mal ettin bravo, büyükşehir belediyesi 1200 dönüme karşılık şoför okulu içinde orduya bina yapıyor Şemsettin Alkan bağırıp çağırmayla iş yaptıran, siyasilerden birilerini kirve yapmış, onların nimetlerinden faydalanan bir fani....
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)Kral isimli kullanıcı yorumuna
    Bi sor başkanına kac tane dükkan kalmış satacağı. 1992 den beri ne çivi çakmış sanayiye. 1992 de kaç dükkan varmış kooperatifin simdi kaç kalmış. Satılan dükkanlar Allah için neye harcanmış. Yapmışlar sivas yolu çıkışına kendilerine göre dinlenme yeri bir sor bakalım kendilerinden başka kim girmiş iceriye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ilıcak (2 yıl önce)
    Sene 85-86-87 sanayi i yapmaya üye bulunamadı para vermedi kimse şimdiki yönetimin emeği çabasıyla o sanayi yapildi inkar eden kör olur o zaman kim vesile olduysa buranın yapımına o üyeler kimse onların Hakkıdır emek vermeyenin hakkı olamaz bu ilk gunki üyelerin Hakkıdır ve bu satışlar bakanlık müfettişleri nezaretinde olur herkes rahat olsun hak sahibine teslim edilir aksini iddia eden burdan atıp tutmasın adliye de hakkını arayabilir.ben oranın 86 dan beri üyesiyim ve bu bizim hakkımız bunu da yedirmeyiz kimse cingozluk yapmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Haber eksik olmuş sanki kooperatif neleri satacak belli değil. Haberde sanki şahıslara ait 934 satılıyor anlaşılıyor. Oysaki satılacak bölümler kooperatif adına kayıtlı gayrimenkuller ile ortak kullanım alanları içinde kiraya verilen bölümler olacak. Şemsettin bey keşke satılacak bu yerleri de tek tek saysaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • özsan (2 yıl önce)
    sayın özsan sanayi sitesi kooperatif başkanına sormak isterim dükkanlarını sonradan alan şahısların kooperatife kayıtları olmadıkları için onların hakları ne olacak bazı dükkanlar 3-5 sefer el değimiş durumda adam dükkanını satıyor ama kooperatif üyelik hakkını vermiyor bu nasıl iş kooperatifte çalışan insanlar var buradaki kiralarla onların maaşları karşılanıyor sanayinin ihtiyaçları karşılanıyor sanayimizin hertarafı hurda araç hurda malzeme dolu yollar delik deşik özsan sanayi sanayi olalı böyle boş bir yönetim görmedi özsan sanayinin arsalarının ve dükkanların satılmasına özsan sanayi bir esnaf olarak kesinlikle karşıyım özsan sanayi sitesindeki esnafların da bu konuda kooperatifin karşısında dik durmaya dikkan ve arsaların satışına onay vermemelerine davet ediyorum hepinize saygılar selamlar Allah a emanet olun
    0
    0
    Yanıtla