SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakistan'dan Trump'a Sert Tepki

0
Güncellendi - 2018-11-20 03:50:46
Pakistan'dan Trump'a Sert Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına yanıt olarak ABD’nin Afganistan’daki terörle mücadele operasyonlarının başarısızlığından dolayı Pakistan’ı günah keçisi ilan ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Pakistan'a artık milyarlarca dolar ödeme yapmayacağız” açıklamasına Pakistan’dan yanıt geldi. Ülkesinin 11 Eylül saldırılarına karışmamasına rağmen ABD’nin yanında terörle mücadele savaşına dahil olduğunu, bu savaşta 75 bin can kaybıyla birlikte ve 123 milyar dolarlık bir kayıp yaşandığını belirten Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD’nin mali yardımının ise sadece 20 milyar dolar olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Han, ABD’nin Pakistan sınırındaki operasyonlarında maddi zararın yanında milyonlarca insanın yerlerinden edildiğini ifade etti. Han, ABD’nin Afganistan’daki terör savaşında 140 bin kişilik NATO birliği ile 250 bin kişilik Afgan birliğine ve 1 trilyon dolarlık harcamaya rağmen başarısız olduğunu Pakistan’ı günah keçisi ilan etmek yerine, Taliban’ın bugün neden çok daha güçlü olduğuna dair ciddi bir değerlendirme yapması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Trump katıldığı bir televizyon programında Pakistan’ın terörle mücadele konusunda hiç bir şey yapmadığını belirterek, “Pakistan'a artık milyarlarca dolar ödeme yapmayacağız” ifadelerini kullanmıştı. Trump, “Elbette ki Usame bin Ladin'i çok daha önce yakalamamız gerekirdi. Pakistan'a milyarlarca dolar ödeme yaptık, bize (Bin Ladin'in) orada yaşadığını bile söylemediler. Ahmaklar” açıklamasını yapmıştı.

ABD, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Afganistan, Irak, Pakistan gibi ülkelerin topraklarında Terörle Savaş adı altında sınır ötesi askeri operasyon başlatmıştı.

İslamabad, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız