SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Salgında Malatya'da İşsiz Sayısı 23 Bin Azalmış!'

0
Güncellendi - 2021-07-28 21:00:22
'Salgında Malatya'da İşsiz Sayısı 23 Bin Azalmış!'
A- A+ PAYLAŞ

'BU DÖNEMDE İŞSİZ SAYISININ AZALMASI BÜYÜK BİR İŞKUR MUCİZESİ!' CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İŞKUR Müdürlüğü’nün pandemi (salgın) döneminde işsiz sayısını en az 23 bin kişi azaltarak bir mucize gerçekleştirdiğini belirtti.

2021 yılı üçüncü Malatya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında 2021 yılı Haziran ayı sonu itibarı ile Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü’ne kayıtlı işsiz sayısı 29.303 kişi olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı TRB1 bölgesinde işsizlik oranının ise %10,6 olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki işsiz sayısındaki olağanüstü artış-azalışın sebeplerinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti. Ağbaba, “2019 Yılı son İl İstihdam Kurulu toplantısında İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’ne kayıtlı işsiz sayısı 52 bin 436 iken, pandeminin etkilerinin en çok hissedildiği Haziran 2020 ‘de 38 bin 422’ye,Eylül 2020’de 35 bin 44’e , 2021 yılı Mart ayında 31bin 153’e, 2021 yılı Haziran ayı sonu itibarı ile de 29 bin 303’e gerilediği açıklandı. Yani pandemiye girerken 52 bin olarak açıklanan Malatya’daki işsiz sayısının 1,5 yıl sonra 29 Bin’e düştüğü resmi olarak kamuoyuna duyuruldu. İşsiz sayısının pandemi döneminde 23 bin kişi azalıyor olması büyük bir mucize! ” Dedi.

"RAKAMLAR MANTIKLI AÇIKLAMAYA MUHTAÇ"

Ağbaba, “İŞKUR Ana sayfasında yer alan istatistiklere göre Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü 2020 Yılında 11.458 kişiyi, 2021 Ocak-Mayıs döneminde ise 5496 kişiyi işe yerleştirmiş durumda.2020 yılında 11.897 kişi işsizlik ödeneğine başvururken,2021 Mayıs ayına kadarlık sürede ise işsizlik ödeneğine 4582 kişi başvuru yapmış durumda. Yani 1,5 yıllık süreçte işe yerleştirilen kişi sayısı 16.954 kişi olurken aynı dönemde 16 Bin 479 kişi işten çıkarıldığı için İşsizlik Ödeneğine başvuru yapmış.İşsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı işe yerleştirilen kişi sayısından bile fazlayken 1,5 yıllık dönemde işsiz sayısının 23 bin kişi azalması mantıklı bir açıklama bekliyor” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarma yasağı olmasına rağmen geçen yıl Türkiye’de her gün 3 bin 400 kişinin işsiz kaldığını belirten Ağbaba, “ İşsizi dahi 'işsiz' saymayan TÜİK'in manipülasyonları pek çok kurumda kendisini gösteriyor.Ancak rakamlarla ne kadar oynanırsa oynansın ülkedeki işsizliğin acı gerçeğini ne yazık ki gizleyemiyor. Türkiye'de kriz olmadığını gençlerin iş beğenmediğini iddia eden AKP milletvekilleri, yandaş gazetecileri ,basın kuruluşları ortaklaşa bir algı operasyonu yapsalar da işsizlik Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelmeye devam ediyor” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Tuncay (2 yıl önce)
    Ciddi bir muhalefet yok ülkede İktidar hata yapsa hata tespit edilip doğrusunu ortaya koyacak kim var Chp ip hdp ortaklığı mı Size nasıl güveneceğiz Kurduğunuz ortaklığa bakın derdiniz başınız işiniz tava tencere Dışarıdan alınan destek içeride kurulan ortaklık ile yaptığınız ortada bu chp çooook kere denendi genel başkanı Genel müdür iken yaptıkları ortada Neyine güveneceksin Pkk açıklama yapıyor orman yangınlarını biz yapıyoruz diye Kılıçdaroğlu bu bi sabotaj olabilir hemen araştırın diye açıklama yapıyor Haa hemşehrimiz veli bey ben taze siyasetçiyim ben denenemedim diyorsa Chp de değil yeni bir oluşumda başlasın siyasete
    0
    0
    Yanıtla
  • Lüzumsuz adamdan yine lüzumsuz, gerçek dışı, dezenformasyon amaçlı, CHP ve Ağbaba düşmanlığı ve husumeti içeren, akıldan, hafızadan uzak bir yorum daha. Adamın işi gücü bu. Sen onu bunu bırak, Kılıçdar'ın aşağıdaki linkte olan gibi bir adamla fotoğrafı var mı onu söyle? 'En büyük düşmanımız Türkiye' diyen adamla kimler kol kola? Bu tür adamların her biriyle menfaatin gerektirdiği zaman bir araya geldiniz, iş tuttunuz yalan mı? https://odatv4.com/en-buyuk-dusmanimiz-29072152.html
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Bu Akp zihniyeti milletin aklıyla dalga geçiyor ama sandıktada biz onların aklıyla dalga geçeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    Sn. Vekil seçim öncesi kimsenin ekmeği ile oynamayacağız diyip oy aldınız, seçim sonucunda büyükşehir belediyelerinden binlerce kişiyi işten attı sizin belediyeler, onlar hakkında niye açıklama yapmıyorsunuz... Biraz objektif olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bankamatikten sadece paralarını çekenlerdi o yüzden atıldılar. Tahsisli araçları da yenikapıda sergilendi. Yandaş kanallar durumu farklı verdi sizlere tabi sizler de hemen inandınız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • O işten atılanlar beslemelerdi Kıvırcık gibi kişilerdi çalışmayıp para alanlar size yazıklar olsun ki haram paraya tenezzül ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • KapAK (2 yıl önce)
    İşsizleri gri pasaportla bizi kıskanan Avrupa ülkelerine gönderdik. Doğal olarak işsizlik düştü. " Yaparsa " diye başlayan seçim sloganını biliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Iyi de ne zamana kadar güdülecegoz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan? (2 yıl önce)
    Osman güder demişki...veterinerlik belediye başkanlığı için en ideal meslek miş.. Ahh Malatyam ahhh..Ahhhh Onların suçu yok Keşke Tıp okusaysd Birazda İNSANLAR İÇİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bolu belediye başkanı avukat Tanju bey ne icraat yapmış?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Daha yeni Bolu'dan geliyorum icraatı çok halkta memnundu istemeyenler Suriyeli'ler olabilirmi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    İşsiz sayısını FETÖ'cülerden kalma yöntemlerle hesapladıkları için düşük çıkarıyorlar. İş aramayanı işsiz saymamak falan filan. FETÖ gitti ama yöntemlerini kullanan bir "devlet" var. Zamanında siyasetleri gereği ülkede bahar rüzgarı esiyor göstermek için bu garip yöntemi uygulamaya koymuşlardı. Yazık. İşsizlik azalmadı, arttı. Meslek örgütleri, sendikalar, diğer devlet dışı ciddi istatistik ve araştırma sonuçlarına baksın merak edenler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Oldu olası bu işsizlik rakamlarına inanmadım lütfen İngiltere , Almanya ,Fransa vb ülkelere gidiniz hafta içerisinde cadde ve sokaklar boştur çünkü insanlar çalışmaktadırlar güzelim ülkemizde hangi şehre gittiysem caddeler sokaklar insan kalabalığından geçilmiyor biz ise hala işsizliği azaltik diyoruz bizim köyde 4 ay tarlasında çalışan ondan sonra 8 ay evinde oturan yüzlerce insanı işsiz saymıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla