SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pavyon Cinayeti Beraatleri 6 Yıl Sonra Cezaya Dönüştü

A- A+ PAYLAŞ

YARGITAY BOZDU, SANIKLAR YENİDEN YARGILANDI.. Malatya’da bir pavyon sahibinin, pavyonu kiraya verdiği işletmeciyi öldürdüğü 6 yıl önceki olayla ilgili cinayet davasında beraat eden 4 sanık, kararın Yargıtay'ca bozulmasından sonra yapılan yargılamada ceza aldı. İlk yargılamada, cinayeti işleyen şahıs 15 yıl hapis cezası alırken, yanında bulunan 4 sanık ise beraat etmişti.

Olay, 18 Eylül 2015 tarihinde Malatya merkezde sabah saatlerinde pavyon ve birahanelerin faaliyet gösterdiği Cezmi Kartay Caddesi üzerindeki bir pavyonun giriş kapısı önünde meydana gelmişti. Pavyon işletmecisi olduğu belirtilen 45 yaşındaki Murat Koşum, adlı şüpheli, tartışmış olduğu kiracısı 42 yaşındaki Mehmet Emre Taştepe’yi pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra pavyon sahibi Murat Koşum ile birlikte arkadaşları Haydar Y. (48), Baransel T. (27), Şükrü K. (55) ve Mehmet K. (48) adlı şüpheliler tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 25 Mart 2016’da verilen kararda Murat Koşum’a haksız tahrik indirimi yaparak toplam 15 yıl hapis cezası verilirken, diğer 4 sanık ise beraat kararıyla birlikte tahliye edilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, beraat eden 4 sanığa cinayetin işlenmesinden önce ve işlenmesi sırasında yardımda bulmak suçundan ceza verilmesi gerektiğine hüküm vererek yerel mahkemenin beraat kararını bozdu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada, 4 sanık hakkında cinayetin işlenmesinden önce ve işlenmesi sırasında yardımda bulmak suçundan 8’er yıl 4’er ay hapis cezası verildi. Tutuksuz olan sanıklar hakkında yurt dışı yasağıyla birlikte adli kontrol kararı çıktı.

Bu arada, olay yerindeki güvenlik kamerasındaki detaylara göre; olayda ölen Mehmet Emin Taştepe’nin elinde bulunan tabanca ile birlikte hızlı adımlarla pavyona doğru geldiği, pavyonun bulunduğu pasaja gireceği esnada, girişte bekleyen Murat Koşum’un darbesi ile elindeki tabancanın yola fırladığı ve arkasından pompalı tüfekle ateş açılması nedeniyle 2-3 metre koştuktan sonra yere düştüğü, Murat Koşum’un ise cesedin başında beklediği görülüyordu.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rJsFXhCYymM&feature=emb_logot[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • asd (3 yıl önce)
    Yıllardır şu pislikleri götürmediler, şehrin merkezinde olacak şey mi bu bunları şehrin uzağına götürmek cok mu zor kaldırım yapacağınıza Malatya şehrimize yakışır güzel şeyler yapın bizde oy verelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hk (3 yıl önce)
    Mlx adli kullanıcı karşındaki kim oldunu bilmeden boş konuşma şehir dışında bu tarz mekanların güvenliğini emniyet sağlayamaz üst yazıyı belediye emniyet öle yazıp Red cevabı veriyor araştır ondan sonra konuş olurmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (3 yıl önce)
    Kışla caddesi hemen arkası hayat başka.Emniyet müdürü burada kaleşnikofla ekipde bekletse halen herkes istediğini yapıyor.Depremde zarar gören hanı yıkımayan b.belelediye başkanı ve diğer kişilerin yıkmama sebebi şehrin ortasında kontrol altında diye düşünüyorlarsa hatadır.Başka illerde gözden uzak yerlerde bulunmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hk (3 yıl önce)
    Bence sorun sizin beyniniz burda yüzlerce insan ekmek yiyor zehirli beyinler sizi tuzunuz kuru kesin boş konuşuyorsunz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence sorun senin beyninde malatyanın,malatyalının istediği buraların kapanması değil,şehir merkezinden taşınması.rıza isimli kullanıcı da siyasilerin sözlerini tutmadığını beyan ediyor.insanlar ekmeğini yine yesin ama cezmi kartay cd.değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • rıza (3 yıl önce)
    her gelen belediye başkanı bu pislik yerlerini kaldıracağım diyor lafta kalıyor..bu ne ya sanki Teksas
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 yıl önce)
    şehrin orta göbeğinde olanlara bakın malatyanın yüz karası cezmi kartay caddesi
    0
    0
    Yanıtla