SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Penaltı Kararı Yanlış, Guilherme'nin İhracı İse.."

0
Güncellendi - 2018-12-24 01:49:48
A- A+ PAYLAŞ

Bursa'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan Bursaspor- Evkur Yeni Malatyaspor maçındaki kritik pozisyonları yorumlayan MHK Başkanı, hakem yorumcusu Mustafa Çulcu, maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın VAR incelemesiyle EYMS aleyhine verdiği penaltı kararının ve ayrıca Guilherme'nin atılmasına neden olan pozisyonla ilgili yorumunun yanlış kararlar olduğu, Bursa'nın penaltı beklediği iki pozisyon ile iptal edilen golünde ise doğru kararlar verildiğini söyledi.

TRT Spor'un Teknik Analiz programında maçtaki kritik pozisyonlarla ilgili hakem kararlarını değerlendiren Çulcu, 41. dakikada gelişen Bursa atağında Umut Nayir'e gelen topa müdahale eden Erkan Kaş'ın müdahale sırasında faul yaptığı gerekçesiyle ev sahibi takımın penaltı beklentisine karşın, VAR incelemesinin ardından oyunun korner ile devam etmesi kararının doğru olduğunu, pozisyonda penaltı bulunmadığını söyledi.

Çulcu, maçın 57. dakikasında cezaalanında topa müdahale eden Mina'nın düşerken destek koluna topun değdiği pozisyonda Bursalıların yine penaltı itirazı yapmasına rağmen, oyunu devam ettiren hakemin kararının doğru olduğunu söyledi.

Çulcu, 66. dakikada soldan gelişen Bursa atağında Latovlevici'nin uzaktan attığı falsolu şutta topun ağlarla buluşmasında ev sahibi takım oyuncuları gol sevinci yaşarken, VAR'a başvurarak, Latolevici'nin topu alırken Chebake'ye faul yaptığını, dolayısıyla golün geçerli olmadığına ilişkin kararında isabet bulunduğunu bildirdi.

Mustafa Çulcu, karşılaşmanın 88. dakikasındaki Yeni Malatya atağında, Guilherme'ye cezasahası önünde sert faul yapılmasına rağmen hakemin oyunu devam ettirme kararının yanlış olduğunu, hakemin bu kararıyla Guilherme'nin itirazı ve bu nedenle ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasına sebebiyet verdiğini belirterek, 'yanlış karar ihraca yolaçtı' yorumunu yaptı.

Hakem Yorumcusu Çulcu, karşılaşmanın eklenen süredeki son dakikasında, VAR incelemesiyle Bursaspor lehine verilen penaltı kararının da yanlış olduğunu, pozisyonda penaltı kararına yolaçacak bir ihlal bulunmadığını, ancak Aytaç'ın kullandığı ve topun direkten döndüğü penaltı atışında, topa vurulmadan cezasahasına giren oyuncular nedeniyle, atışın tekrarlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ferid (5 yıl önce)
    ne zama stadları dollduran baskılı bir taraftarımız olur mac secmeyen trent olarak üc buyukler taraftarı olmayan bir sehir havası yakalarsak (trabzon ,bursa vb) ozaman kaliteli oyuncular alıp altyapıda ts bursa gibi olabirsek sampiyon bile olabiliriz.stadlar doldukca bunlar olabilir sadece buyuk dedigimiz takımlarla oyndıgımız maclarda doldurmak yetmez.sehrin neresesinde malatyaspor afişleri var ?duraklar vb yerleri afişlerle donat mamız lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Yorumlar çok doğru , Malatyaspora zarar veren herkes kahrolsunlar.Malatyasporumuz yolun açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur (5 yıl önce)
    Evet ne yazık ki bir çok hakemimiz formsuz yada kötü ama bülent yıldırım hocaya ayrı parantez açmak gerekir adam bakar kör olduğu gibi kötü ötesi bir hakem bülent yıldırımla maça çıkacak takımlar ayrıca rakiplerinin haricinde bülent yıldırım içinde bir taktik hazırlaması gerek..!
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (5 yıl önce)
    Hersey acik ve secik Bulent yildirim denen adam resmen macin yonunu degistirmeye calisti emek hirsizi
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (5 yıl önce)
    hakem resmen dağıldı yağı alınmış ayrandan yağ çıkarmaya çalıştılar umut nair faul yapıyor penaltı veriyor guilhermeyi resmen oyundan attı iyi oynayna oyucularımızı durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar siz faul yapın sakatlayın ben devam ettiririm diyorlar resmen sadıkıda hiçbirşey yokken oyundan attılar
    0
    0
    Yanıtla