SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Piyasada Kontrolsüzlük ve Denetimsizlik Var"

0
Güncellendi - 2021-10-23 03:16:46
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasada bir kontrolsüzlük ve denetimsizlik var. Esnafımız şuanda sattığı ürünü aynı fiyata tekrar rafa koyamıyor” dedi.

-Yangın çıkan işyerine geçmiş olsun ziyareti

Keskin, beraberinde Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Aziz Hamamcı ve Necdet Özyalın ile birlikte Akpınar Caddesi üzerinde işyeri yanan esnafı ve cadde üzerindeki esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Keskin, “Sabah saatlerinde elektrik kontağından kaynaklanan yangını bir esnafımız erken fark edince kısa sürede müdahale edilmiş. Eğer gece meydana gelseydi, Akpınar Caddesi üzerindeki tüm işyerlerimiz zarar görürdü. İşyeri güvenliği önlemlerine dikkat edelim” dedi.

Esnafları tek tek işyerlerine girerek ziyaret edip, sohbet eden, sorun ve taleplerini dinleyen Şevket Keskin’e esnaflar sürekli artan fiyatlardan dolayı yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdiler.

Fırıncı ve kadayıfçı esnafı ise artan un fiyatlarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken, lokantacı esnaf artan yağ ve temel gıda maddeleri fiyat artışlarından yakındılar. Hırdavatçı esnafı ise artan fiyatlara bir örnek göstererek, “Toptancı 75 TL’ye getirdiği kabloyu bize bir hafta sonra 120 TL’den verdi.” dedi.

Keskin, “Esnafımız şu anda satmış olduğu bir ürünü, 1 hafta sonra aynı fiyata tekrar rafa koyamıyor. Fiyatlar sürekli artıyor. Piyasada kontrol yoktur, piyasa başı boş bırakılmış durumda. Esnafın nefesi kesiliyor. Esnafımız bir ürünü sattığı fiyata tekrar alamıyor. Sürekli söylüyorum, bugünde tekrar ediyorum; bu yetkililer ne yapıyor? Çıkıp bir kontrol etsinler. Bir torba unun fiyatı 220-230 TL olmuş. En temel tüketim maddemiz ekmek, ama fırıncı ne yapacak? Şekerin fiyatı büyük oranda artmış.” Şeklinde konuştu.

ESOB Başkanı, “Milletvekilleri kapıda selam verip geçmesin, içeri girip esnafa senedini, faturasını, çekini, kredilerini ödeyip ödeyemediğini de sorsunlar.” dedi.

Keskin, “Malatya’da yöresel adı altında bir daha gıda düzenlenmesine Malatya esnafı olarak karşıyız. Malatyalı esnaf sıkıntı yaşarken, kimse depolarda kalmış malı getirip Malatya’da satamaz. Biz burada vatandaşında hakkını savunuyoruz. Ortada fuar diye bir şey yoktur, kontrolsüz ve denetimsiz bir şekil de depolarda kalmış ürünlerin satışı var. Fuarda tanıtım olur, bunlar tamamen ne olduğu belirsiz ürün satıyorlar. Fuarda satılan bütün ürünlerin ne zaman üretildiğini, hangi koşullarda saklandığı, fatura kesilip kesilmediğini sormamıza rağmen, tüm kurumlarla görüşmemize rağmen bize ve Malatya kamuoyuna hiç bir geri dönüş sağlanmadı. Esnafımız böyle bir şey yapsa tüm kurumlar esnafımız üzerine gidiyor, esnafın bir kasası dışarıda olsa hemen ceza yazılan bir anlayış var. Esnafa sahip çıkılması lazım, esnaf bu memleketin temel taşıdır, aksini iddia eden varsa çıksınlar halka ve esnafa açıklasınlar.” şeklinde konuştu.

Keskin, esnaflarla oturup çay içerek sohbet etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Tunc (2 yıl önce)
    Oturup esnafla birlikte şikayet etmek en kolayı, siz bu sıkıntıyı çözmek için ne yapıyorsunuz onu anlatın, hangi tedbirleri alıyorsunuz? Ne gibi aksiyon alıyorsunuz? O koltuğun hakkını gerçek anlamda veriyormusunuz? Gerisi boş laf , gereksiz açıklamalar, medyayı meşgul etmekten öteye gitmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bütün olanların nedeni iç güçler,dış güçler hiç sorumlu bulamazsak tek başına iktidara gelememiş sadece 8 yıl MSP , doğru yol partisi,ANAP ve MHP ile koalisyon hükümeti kuran o CHP varya CHP işte bütün yanlışlarin sorumlusudur,ne diyelim hala bu teze inananlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Ortalık yanıyor sayın başkanım Malatya'da isim vermiyeyim yerel yaygın 6 marketimiz var Türkiye geneli olan marketler var çarşıda bizim esnaflarimiz var fiyatlar hemen hemen aynı pahaliliga market ve esnafa yüklemek doğru değil o zaman bir önerim var belediye başkanı belediyenin marketine emir versin piyasanın çok altında ürün satsinlar bitsin bu pahalılık,memlekette ne olursa olsun bir sorumlu bulunuyor esas sorumlu olanlar yoklar pahalilikmi var sorumlu kim market ve esnaflar daire fiyatlarimi artti sorumlu müteahhit ler benzinmi dolarmi artı kesin dış güçler kısacası bırakalım bu algı yanilmasini gerçekleri görelim diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Serbest piyasa dedikleri bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Bir ülkenin temel taşı esnaf değildir, olsa olsa askerdir. Ondan sonra çiftçidir. Meslek grubu ayrımı yapacaksanız doğru yapın bari. Ayrıca, o esnaf değil mi bu iktidarı seçen, kötü ekonomik yönetime gıkını çıkarmayan? Öyleyse bedelini de ödesinler. Ben istemem ekonomik zorluk yaşasın insanlar ama buna sebep olanları alkışlayanlar da dert yanmasın bir zahmet, insan ne halin var gör diyor böylesine. Geçen sene de dedik, bu sene de dedik: Bunlar iyi günler. Şimdiden sonra kötü günler başlıyor. Zaten çoktan girdiğimiz ama zikredilemeyen ekonomik krizi artık isteseniz de istemeseniz de zikredeceksiniz. Ne yazık ki. Tatlı tatlu oy vermenin acı acı enflasyonu olur ne yazık ki. Ulusal kaynaklar yok pahasına birilerini zengin etmek için elden çıkarılıp yabancılara devredilirken ses çıkarmayanlar şimdi ağlamasın. Esnaflara tavsiyem, tasfiye planlarını yapsınlar. Sermaye gücü yüksek olup parasından para kazanamayacak olan boşuna kendini yıpratmasın. Bu sefer çıkış da yok kaçış da. Hayırlı işler.
    0
    0
    Yanıtla