SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK/KCK Davasında İHD ve HDP Yöneticilerine Ceza

0
Güncellendi - 2019-12-27 20:11:05
PKK/KCK Davasında İHD ve HDP Yöneticilerine Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik davada yargılanan aralarında eski ve mevcut HDP il yöneticileri, İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi Başkanı ile Demokratik Bölgeler Partisi il yöneticisinin de bulunduğu 7 sanıktan 4'ü 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütünün propagandasına yapmak" suçlarından dava açılan ve tutuksuz yargılanan eski ve mevcut HDP il yöneticileri Ahmet Aksu, Özcan Ağdaş, Aziz Doğan, Ahmet Sertkaya ile İnsan Hakları Derneği Malatya İl Başkanı Gönül Öztürkoğlu ve DBP yöneticisi Nermin Tuncel ve Hasan Karvar'ın yargılandığı dava karara bağlandı. 

Mahkeme heyeti, sanıklardan İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu, DBP il yöneticisi Nermin Tuncel, Hasan Karvar ve Özcan Ağdaş'a "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Aziz Doğan'a "terör örgütünün propagandasına yapmak" suçundan 1 yıl 16 ay 3 gün, Ahmet Aksu'ya ise aynı suçtan 1 yıl 18 ay hapis cezası veren heyet, sanık Ahmet Sertkaya'nın ise beraatına hükmetti. 

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 27 Kasım 2018'de kent merkezi ile Yazıhan, Hekimhan ve Akçadağ ilçelerinde belirlenen 10 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda eski ve mevcut HDP il yöneticileri Ahmet Aksu, Özcan Ağdaş, Aziz Doğan, Ahmet Sertkaya ile İnsan Hakları Derneği Malatya İl Başkanı Gönül Öztürkoğlu ve DBP yöneticisi Nermin Tuncel ve Hasan Karvar gözaltına alınmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız