SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Planlı ve Sürdürülebilir Kent Gelişimi' İçin Sadece 120 Bin TL!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında, belediye binalarının bakım ve onarımı için 7 milyon TL bütçe ayırırken, ‘Planlı ve Sürdürülebilir Bir Kent Gelişimini Sağlamak’ hedefi için sadece 120 bin TL bütçe ayırdığı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans Programı’nda, Başkanlık Makamında yapılacak ağırlamalar ve makam çalışmaları için yürütülecek faaliyetlere ayrılan bütçe 1 milyon 350 bin TL olarak gösterildi.

2021 Yılı Performans Programında, ayrıca, enerji verimliliği sağlamak için 16 milyon TL, muhtarlarla belediye birimleri arasında koordinasyonu kurmak için ise 250 bin TL harcama yapacağını açıkladı.

2021 Yılı Performans Programında ilginç harcama tercihleri

Stratejik Plana uyumlu olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2021 Yılı Performans Programında, Belediye bütçesinden çeşitli hedefler için ayrılan bütçelerin dengesizliği ve çelişkisi dikkat çekiyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içinde ‘Planlı ve Sürdürülebilir Bir Kent Gelişimini Sağlamak’ başlıklı hedef için sadece 120 bin TL ayırırken, belediye binalarının bakım ve onarımı için ‘Planlı ve Sürdürülebilir Kentleşme’ için ayırdığı bütçenin 58 katından fazlasını, yani 7 milyon TL ayırdığını açıkladı.

Buna göre, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın, 8.1 numaralı hedefi gerçekleştireceği öngörülen, “Planlı ve Sürdürülebilir Kent Gelişimini Sağlamak” başlıklı faaliyetin bütçesi 120 bin TL olarak gösterildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait, 8.9 numaralı hedefi gerçekleştirecek, “Büyükşehir Belediyesine Ait Bina ve Tesislerin Bakım ve Onarımı” başlıklı faaliyetin bütçesinin ise 7 milyon TL olarak gösterildiği görüldü.

‘Enerji Tasarrufu’ için 16 milyon TL harcanacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Performans Programı’na göre, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 16 milyon TL bütçe ayrıldı.

2021 Yılı Performans Programı’nda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na ait hedefler sıralanırken, bu hedeflerden birinin enerji tasarrufu ve enerji verimliliği sağlamak olduğu belirtildi.

Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na ait bu hedef için 2021 yılında, harcanacak paranın 16 milyon TL olduğu kaydedildi.

Muhtarlarla iletişim için 250 bin TL harcanacak

2021 Yılı Performans Programına göre, belediye birimleri ile muhtarlar arasında koordinasyon sağlanması için de 1 yıl içinde 250 bin TL harcanacağı açıklandı.

Başkanlık Makamında ağırlama hizmetleri için 1 milyon 350 bin TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans Programı’nda, Başkanlık Makamında yapılacak ağırlamalar ve makam çalışmaları için yürütülecek faaliyetlere ayrılan bütçe 1 milyon 350 bin TL olarak gösterildi.

Performans Programı nedir?

Performans Programı, bir kamu idaresinin, program dönemine ilişkin performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyet-projeler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içeren programdır.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya ya hipodrom dahil içinde tüm atlı sporların yapılabildiği bir "ATLI SPORLAR MERKEZİ" mutlaka kazandırılmalıdır. Yarış atı yetiştiren Türkye nin üç ilinden biri olan Malatya nın hakkıdır. Bu tesis Malatya ya büyük bir artı değer kazandıracaktır. Lütfen destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bırakın bu işleri aylardır açıkta olan koca bir sitenin lağım işine bir çare olamıyorsunuz.Battalgazi yaşam ve Spor merkezi arkasındaki bu sorun aylardır çözülmüyor ve ortalık lağım kokusundan geçilmiyor,hemde pandemi döneminde???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Malatya haber çok kıvrak bir zeka ile haber yapıyor bir okur olarak bravo haberin giriş resimi çarpık yapılar arasında kalmış bir belediye binası Bu ince espri jeneriklik olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    silüeti olmayan şehir malatya, kent kültürü olmayan şehir yaşanabilir kentler içinde adı okunmayan şehir malatya sayın gürkandan ricam tüm belediye bürokrasisini alıp öğle namazı vakti 5. etap tokiden malatyaya bakmak ve aldıkları görev ve sorumlulukları yapmak için üstlendikleri sorumluluğu yerine getirmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Makam harcamalarına 1.5 milyon yetmez.Özel kalem personelinin danışmanların vs yemeği gezmesi araçlarla eve gitmesine anca yeter o.Arttırın o parayı
    0
    0
    Yanıtla
  • nadir günaydın (3 yıl önce)
    yazık mı desek günah mı desek bilemiyoruz artık. kime kimi şikayet etsek bilemiyoruz artık. gelen gideni aratıyor. kernek parkına dünya kadar boşa para veriyorlar. ne desek bilemiyoruz artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • mx (3 yıl önce)
    Buna amiyane tabirle ve okurlardan özür dileyerek “Geyik” diyeceğim. Her zamanki gibi sloganımız “Şen olasın... Şen olasın Malatya!..” Nasıl eğleniyor muyuz Malatya!?.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Teşekkürler Malatya haber neler olduğunu bize gösterdiğiniz için
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Șuan deprem konusunda elini tașın altına koyan Osman Güder..Selahattin ve mehmet bașkan peyzaj makyaj belediyeciliği yapmakta ısrarcí..Malatya da belediye binalarí gösterișli oldu ama yapı stoğunda imarda koca bir vahim durum var..Depremde belediye binası mı Malatyalıları kurtaracak??Battalgazi belediyesinin çatısına 3 bașkanda çıksın bi baksın yaptıkları peyzaj çalıșmalarıní mı görecekler yoksa koca bir plansız imarsız çürümüș binaları mı görecekler!!
    0
    0
    Yanıtla