SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis, Bir Ayda 68 Faili Meçhul Olayı Aydınlattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından, geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama, denetim ve operasyonlarda, 1446'sı koronavirüs önlemlerini ihmal olmak üzere çeşitli suçlara karışan toplam 2 bin 95 kişi hakkında işlem yapıldığı, 236 yoklama kaçağının yakalandığı, 68 faili meçhul olayın aydınlatıldığı, önemli miktarda silah ve uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden, bağlı birimlerin Aralık ayı içerisinde yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele amacıyla, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 01-31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadelede;

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında (41) şahıs gözaltına alınmış; adli makamlara sevk edilen (10) şahıs Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmış, (1) şahıs tutuklanmıştır. (30) şahıs ifadesinin akabinde şubeden serbest bırakılmıştır.

Ayrıca dış illerden gelen savcılık talimatları ile (8) kişi gözaltına alınmış bunlardan (5) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup, gözaltına alınan (3) şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmış, (3) şahsında yakalanması mümkün olmamıştır.

PKK/KCK Terör Örgütü ile Mücadelede;

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan (1) kişi sevk edildiği adli makamlarca Adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmıştır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

15 olay meydana gelmiş, 21 şahıs gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. Bu olaylarda ele geçirilen malzeme;

* 46.000 Adet Makaron

* 760 Adet Tütün Doldurulmuş Makaron

* 24 Kg Tütün

* 9.810 Deste Sigara Sarma Kağıdı

* 179 Şişe Sahte İçki

* 330 Litre Sahte İçki

* 2 Adet Cep Telefonu

* 174 Kg Nargile Kömürü

* 23 Adet Metal Obje ve Sikke

* 1 Adet Dijital Metal Arama Dedektörü

* 509 Adet Muhtelif Emtia

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Şube Müdürlüğümüzce (242) operasyon gerçekleştirilmiş. Yapılan operasyonlarda (356) şahıs gözaltına alınmış, Bu şahıslardan (49) şahıs hakkında TCK’nın (188/3-188/6) ve (307) şahıs hakkında TCK’nın (191.) kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (30) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (19) şahıs hakkında Adli Kontrol tedbirine hükmedilmiş, (307) şahıs ise savcılık talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu (4.286,02 gr Sentetik Kannabinoid), (684,39 gr Metamfetamin), (2.911 Adet Reçeteye Tabi Hap), (3.682,62 gr Kubar Esrar) ve (4 adet Ecstasy) ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT)

GBT Sorgusu Yapılan Şahıs Sayısı : 57.724 kişi

Aranan Şahıslar : 201 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Yoklama Kaçağı : 236 kişi

Tabanca : 27 adet

Kurusıkı Silah : 4 adet

Tüfek : 30 adet

Fişek : 690 adet

Kesici Alet : 44 adet

Aydınlatılan Faili Meçhul Olay : 68

Narkotik Madde : 586,23 gr

Uyuşturucu Hap : 1.876 adet

Kontrol Edilen İş Yeri : 863

İşlem Yapılan İşyeri Sayısı : 172

Kontrol Edilen Araç Sayısı : 18.350 araç

İşlem Yapılan Araç Sayısı : 742

Kumar’dan işlem yapılan işyeri : 5 kişi

Kumar’dan idari işlem yapılan şahıs: 14 kişi

Fuhuş’tan idari işlem yapılan şahıs: 7 kişi

Koronavirüs tedbirleri idari işlem (maske-sigara-mesafe) sayısı: 1.446 kişi

Kiralık Araç Bilgi Sistemi denetlenen işyeri: 68

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (POLİS SORUMLULUK BÖLGESİ)

55.424 araç kontrol edilmiş, çeşitli ihlallerden 4.042 sürücü ve 11.414 araca işlem yapılmış, 524 araç trafikten men edilmiş, Fahri Trafik Müfettişlerince 686 araca cezai işlem uygulanmış, 14.383 sürücü ve yayaya bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulmuştur."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız