SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 373 Şüpheli Yakaladı, 113 Silah Ele Geçirdi

0
Güncellendi - 2019-11-11 02:23:38
Polis 373 Şüpheli Yakaladı, 113 Silah Ele Geçirdi
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz ay Malatya'da gerçekleştirilen polis operasyonları hakkında bilgi verdi. Ekim ayında, çeşitli suçlarla ilgili olarak 373 şüphelinin yakalandığı, 113 silah ele geçirildiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2019 Yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; (55) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan (14) şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmış, (28) şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, (13) şahıs ise firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda (11) şüpheli hakkında işlem yapılmış, bunlardan (7) şüpheli yakalanarak talimat iline teslim edilmiş, (3) şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, (1) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır.

-PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında (12) şüpheli hakkında işlem yapılmış. Bunlardan (1) şüpheli tutuklanmış, (5) şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmış, (6) şüpheli ise firari olarak aranmakta olup yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

-DEAŞ Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında (13) şüpheli gözaltına alınmış, gözaltına alınan (10) şüpheli mahkemece tutuklanırken, (3) şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

-Terör örgütü propagandası yapmak suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan TKPML Terör örgütü üyesi (1) şüpheli yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-5607 Sayılı Kanun kapsamında (3) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden (24,25 litre boğma rakı), (25 kg nargile tütünü), (23 adet elektronik sigara likiti), (2 adet elektronik sigara ve 15 adet elektronik sigara ateşleme başlığı ele geçirilmiştir.

-2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüpheli şahıstan (254 adet sikke ve 6 adet obje) ele geçirilmiştir.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3. (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK’nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından ilimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Toplam (61) operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda (100) şüpheli gözaltına alınmıştır. Bu şüphelilerden (32) şahıs hakkında TCK’nın ( 188/3-188/6 ), (68) şahıs hakkında TCK’nın (191.) kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (22) şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (4) şüpheli şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmış, (74) şüpheli ise Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu; (212,96 gr. Kubar Esrar), (2 gr. Toz Esrar), (16,17 gr. Plaka Esrar), (2,10 gr. Skunk), (93,39 gr. Metamfetamin), (33 Adet Ecstasy hap), (376,26 gr. Sentetik Kannabinoid), (13.351 Adet Kullanımı Reçeteye tabi hap), maddeleri ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) YAPILAN ŞOK UYGULAMALAR VE YOL UYGULAMALARINDA

91.232 Şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan (215) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. (28 Ruhsatsız tabanca), (32 Kuru Sıkı tabanca), (53 Av Tüfeği), (543 adet çeşitli çaplarda Fişek), (44 adet kesici alet), (1.184 adet Uyuşturucu Hap), (413 gr Narkotik madde), ele geçirilmiş ve (7 faili meçhul olay) aydınlatılmıştır. (3) adet çalıntı motosiklet bulunarak sahibine teslim edilmiştir.

Ayrıca Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından, 1072 Sayılı Kanun kapsamında ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama (Kumar/Tombala); suçlarından (10) ayrı Adrese İşlem Yapılmış, (13) şüpheli yakalanmış, kumar oyunu oynayan (148) şahsa toplam (47.360 TL) idari para cezası uygulanmıştır. Kumar oyununda kullanılan, (3 adet Tombala Makinası), (8 Adet Paramatik cihazı) ve toplam (3.211 TL para) ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ZİYA (4 yıl önce)
    Malatya da sanki bazı şeyler halloluyor gibi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kaya (4 yıl önce)
    Emniyet müdürümüzden Allah razı olsun. Ayağına taş değmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Helal olsun emniyet müdurümuz iyi calısiyor ,ipsiz sapsız azalmaya başladı memleketimde inş daha iyi olur tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Sayın Valimiz ve sayın Emniyet müdürümüze sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kocaman (4 yıl önce)
    Merkezi nokta da esnafım son zamanlarda yapilan aramalara şahit oldum tebrik ederim olması gereken bu ve yürekten kutluyorum allah polisimize askerimize zeval vermesin amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    On numara beş yıldız heryere kamera koyacaklar sanki kavşaklara yeni direkler dikilmiş, devam emniyet müdürüm, adam olmayana göz açtırma.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    teşşekürler sayın emniyet müdürüm sizin gibi müdürlerin sayısı arta inşaiiah siyasetden uzak olan tek müdür tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Yeni emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum, çalışkan birisi olduğu icraatlarıyla belli oluyor, Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sule (4 yıl önce)
    Nasıl değişik silahlar,bunlarla halkın arasına mı karışıyorlar daha çok arama yapılmalı??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yeni emniyet müdürümüzün ellerinden öpüyorum. Umarım yargı da üzerine düşen görevi layıkiyle yerine getirir ve şehire eskisi gibi huzur gelir.
    0
    0
    Yanıtla