SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 92 Bin Kişiyi Sorguladı, 130 Silah Ele Geçirdi

0
Güncellendi - 2018-12-07 04:23:40
Polis 92 Bin Kişiyi Sorguladı, 130 Silah Ele Geçirdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kasım ayı içerisinde yapılan uygulama ve denetimlerde, 92 bin 353 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, aranan 317 kişinin yakalandığı, 1'i Kaleşnikof otomatik tüfek olmak üzere 130 silahın ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından Kasım ayı çalışmalarına ilişkin şu açıklama yapıldı:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 2018 Yılı Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; (66) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan (3) şahıs Tutuklanmış, (19) şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmış, (27) şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, (17) şahıs firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda (21) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Bunlardan (1) şahıs savcılıkça serbest bırakılmış, (1) şahıs tutuklanmış, (19) şüpheli talimat iline teslim teslim edilmiştir.

-PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında (28) şüpheli gözaltına alınmış gözaltına alınan (15) Şüpheli şahıs Tutuklanarak ilimiz E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, (11) şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, (2) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara yönelik yapılan çalışmalarda;

-5607 Sayılı Kanun Kapsamında (9) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden; (494) adet muhtelif emtia ve cinsel içerikli sahte ilaç, (23) adet kaçak cep telefonu, (3950) paket Kaçak Sigara ve (37) litre boğma rakı, (187) kg nargile tütünü ele geçirilmiştir.

-Resmi belgede sahtecilik suçundan (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüpheliden (1) adet sahte diploma ele geçirilmiştir.

-Kültür varlığı kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış şüpheliden (1) adet sahte Picasso tablosu ele geçirilmiştir.

NARKOTİK ŞUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3. (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK’nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından İlimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Toplam (42) operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan çalışmalarda (72) şahıs gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan (36) şahıs hakkında TCK’nın (188/3), (36) şahıs hakkında TCK’nın (191.) maddesi kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (15) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (3) şahıs adli kontrol hükümleri uygulanarak, (54) şahıs ise serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu; (651) gr. (Kubar esrar), (169) gr. (Sentetik Kannabinoid), (556) gr. (Metanfetamin), (962) adet (Kullanımı Reçeteye tabi hap), (894) gr. (Eroin), (23) adet (Ecstasy), (591) gr. Scanc maddesi ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) YAPILAN ŞOK UYGULAMALAR VE YOL UYGULAMALARINDA

(92.353) Şahsın GBT’si yapılmış, aranan (317) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiş, (1) adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah (43) Ruhsatsız tabanca, (23) Kuru Sıkı tabanca, (63) Av Tüfeği, (36) Adet Av Tüfeği Kartuşu, (425) adet çeşitli çaplarda Fişek, (42) adet Uyuşturucu Hap, (460 gr) uyuşturucu madde, (139) adet pet şişe boğma rakı, (820) paket kaçak sigara, (19) Kesici Alet ele geçirilmiş ve (8) faili meçhul olay aydınlatılmıştır.

Ayrıca 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde (1) şahsa kayıt dışı günübirlik kiralama işi yaptığından dolayı (11.885.00) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yasa Dışı Bahisle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; (2) adet paramatik cihazına ve paramatik içerisinde bulunan (406) TL paraya el konulmuş ve gerekli yasal işlemler yapılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız